ΠΗΞΑΜΕ ΣΤΙΣ… ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ!

Η καταστροφή επισημοποιείται και ξαφνικά οι… χαμένοι για καιρό, βιάζονται!

Πήξαμε στις… συμπτώσεις!

Το να κάτσεις να ασχοληθείς με τα ψέματα που έχεις ακούσει ως οπαδός-φίλαθλος του Παναθηναϊκού τους τελευταίους μήνες, δεν έχει νόημα. Για άδειες που θα έπαιρνε η ομάδα, για παίκτες που θα πληρώνονταν, για υποχρεώσεις που θα καλύπτονταν και πάει λέγοντας. Δεν χρειάζεται να εξιστορήσουμε (όπως κι όλοι δηλαδή) για χιλιοστή φορά το μέγεθος των καταστροφικών πρακτικών της παρούσας διοίκησης-ιδιοκτησίας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Άλλωστε ήρθε και η… επισημοποίηση της ξεφτίλας μέσω της μη εξασφάλισης άδειας (η μόνη ΠΑΕ που το… κατάφερε απ’ αυτές που δεν έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο και όλα δείχνουν πως στο τέλος θα μιλάμε συνολικά για την μόνη ΠΑΕ Superleague), μέσω της απόφασης για τις ποινές (αφαίρεση βαθμών και περιορισμοί μεταγραφών) και πάει λέγοντας.

Ασφαλώς έχουμε να κάνουμε με ξεκάθαρη δέσμευση του μέλλοντος του Παναθηναϊκού. Από ποιον; Από την ΠΑΕ που κοιτά μόνο να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του ιδιοκτήτη. Αν προσθέσει κανείς τις ποινές από UEFA, FIFA, ΕΠΟ, καταλαβαίνει πως είναι το λιγότερο ντροπή να μην έχουν προκύψει παραιτήσεις. Παναθηναϊκή ντροπή και δεν μιλάμε φυσικά για τους εργαζόμενους στην ΠΑΕ, αλλά για τα… μεγαλοστελέχη. Αυτά που υπόσχονταν και τελικά απλά συμμετείχαν σε όσα γίνονται. Η επόμενη σεζόν είναι ολοκληρωτικά κατεστραμμένη. Στην καλύτερη των περιπτώσεων απλά θα συντηρηθεί μια προσπάθεια για να σωθεί η ομάδα, ενώ στη χειρότερη (παραμονή Αλαφούζου δηλαδή) ο Παναθηναϊκός κάθε εβδομάδα θα… μικραίνει όλο και περισσότερο, μέχρι τη στιγμή που θα υποβιβαστεί αγωνιστικά. Κοινώς οι δρόμοι είναι δύο. Μένει Αλαφούζος… φεύγει ο Παναθηναϊκός, αλλάζει διοίκηση-ιδιοκτησία, μπας και σωθεί κάτι τέλος πάντων.

Βέβαια και στο θέμα της αλλαγής ιδιοκτησίας, είναι όλα μπλεγμένα. Επειδή απ’ όσα αντιλαμβανόμαστε ως… κοινοί θνητοί, εμείς κι εσείς δεν ξέρουμε ούτε το 5% των όσων συμβαίνουν. Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκε ένα fund (καθαρά από σύμπτωση όταν υπήρξε η προσπάθεια του “Athens Alive”) στο οποίο κανείς δε λέει ποιες εταιρείες ή ποιοι επιχειρηματίες είναι πίσω απ’ την Panasia. Άντε λες να το… καταπιούμε. Προχωρά αυτή η ιστορία, επίσης από… σύμπτωση έρχεται στην Ελλάδα αυτός που φαίνεται ως επικεφαλής και μέσα σε λίγη ώρα έχει κάνει ραντεβού με τον Αλαφούζο, έχουν συμφωνήσει και έχουμε… γιορτές και πανηγύρια. Όλα αυτά (πάντα συμπτωματικά) μόλις ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έκανε πρόταση για άμεση ανάληψη του μάνατζμεντ της ΠΑΕ.

Ακολούθησε ένα διάστημα ηρεμίας. Έλεγχοι οικονομικοί και νομικοί που άργησαν, ειδικά ο οικονομικός γίνεται από το… τηλέφωνο κι απ’ τα μέιλ. Κι εκεί που θεωρείς πως έχουν ατονήσει όλα, έρχεται η στιγμή που εμφανίζεται έτσι ξαφνικά ο Πιεμπονγκσάντ στην Αθήνα. Ξημερώματα. Σε μια στιγμή που μόνο τυχαία δεν είναι φυσικά. Αλλά μάλλον θα πρέπει να… πιστέψουμε πως τώρα βρήκε κενό στο πρόγραμμά του.

Έχουμε κάθε καλή διάθεση με όλους. Ζητούμενο ήταν και είναι η σωτηρία του Παναθηναϊκού. Αυτό για να συμβεί πρέπει να μην υπάρχει στην… εξίσωση ο Αλαφούζος. Ξεκάθαρα πράγματα το γνωρίζουν όλοι. Όμως συνολικά όσα συμβαίνουν γύρω απ’ την ΠΑΕ, είναι ιδιαίτερα περίεργα. Όλες αυτές οι συμπτώσεις, όλα αυτά που σε κάνουν να σκέφτεσαι ως… επιθεωρητής για να βρεις την άκρη του νήματος. Είναι απίστευτα κουραστικό όμως, ειδικά απ’ τη στιγμή που συνοδεύεται από μια ομάδα που μαραζώνει, μικραίνει, «χάνεται»! Απλά μιλάμε για την απόλυτη καταδίκη. Ένα… κουβάρι από συμπτώσεις, από πράγματα που δεν εξηγούνται εύκολα. Μακάρι να είμαστε απλά… φαντασιόπληκτοι. Άλλωστε είπαμε, ζητούμενο είναι η σωτηρία του Παναθηναϊκού. Καμιά φορά, όμως, δεν σώνεις κάποιον όταν του φοράς ακριβά ρούχα ενώ τον έχεις δεμένο και όμηρό σου σε ένα σκοτεινό δωμάτιο…

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σάββατο, 18 Αυγούστου