ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙΑ, ΜΑΣ ΔΙΑΛΥΣΑΤΕ…

Μια διοίκηση που το τελευταίο που την ενδιαφέρει είναι το καλό του Παναθηναϊκού!

Αφήστε το παιδιά, μας διαλύσατε…

Λοιπόν, θα πάρουν τώρα το 50% απ’ το 65% του Δεκέμβρη και όλο τον Φλεβάρη που τους οφείλουν. Μετά από λίγο καιρό θα πάρουν το άλλο 50% για να «κλείσει» αυτή η οφειλή, ποσό που για να το εγγυηθεί η αξιόπιστη διοίκηση του Παναθηναϊκού έδωσε επιταγές, αρκετές εκ των οποίων «έσκαγαν» στα χέρια άλλων ατόμων που τους οφείλονταν χρήματα απ’ την ΠΑΕ. Μετά απ’ αυτά θα γίνει ένα πλάνο για το πότε θα πληρωθούν τον Μάιο. Γίνεται πιο ξεκάθαρα; Είναι δυνατόν τέτοια συμφωνία να μην την δεχτούν οι παίκτες; Πέρα απ’ την πλάκα, έχει πάψει να είναι κοροϊδία. Έχει σταματήσει να είναι ψέμα. Έχει περάσει σε μια άλλη διάσταση το όλο πράγμα.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν κάποια δεδομένα στον Παναθηναϊκό. Η πρόταση (όλο αυτό τέλος πάντων) είναι αυτή που δείχνει διαθέσεις της διοίκησης Αλαφούζου. Αν και αυτές οι διαθέσεις εδώ που τα λέμε φάνηκαν και μόνο απ’ το γεγονός πως πήγε πάλι ο Κωνσταντίνου στο Κορωπί για να μιλήσει στους παίκτες. Απ’ την αρχή ξεκινά το πράγμα αρνητικά για ευνόητους λόγους. Το πρώτο δεδομένο, λοιπόν, είναι το ίδιο το ρίσκο που ηθελημένα παίρνει η ιδιοκτησία καθώς επιτρέπει στους παίκτες για ένα μήνα (μέχρι 10 Ιουνίου που θεωρητικά θα εξοφληθεί ο Φεβρουάριος) να βρουν μια ομάδα, να κάνουν προσφυγή και να φύγουν ως ελεύθεροι. Με λίγα λόγια σε μια… ζαριά, παίζεται η ίδια η ύπαρξη του αγωνιστικού μέρους του Παναθηναϊκού, διότι αν φύγουν 2-3 παιδιά για παράδειγμα, αντίο ζωή και το γιατί το καταλαβαίνετε εύκολα.

Με αυτή την πρόταση, όμως, μπαίνει σε αμφισβήτηση πλέον και το τι θα συμβεί με τον Πιεμπονγκσάντ και την Pan Asia. Ανεξάρτητα απ’ το αν εμείς έχουμε αμφιβολίες ή όχι, ο Αλαφούζος στην συνάντηση που είχε με τον Ταϊλανδό του υποσχέθηκε πως στο μεσοδιάστημα μέχρι να φανεί αν θα γίνει το deal (μέχρι τέλος Ιουνίου δηλαδή) θα υπάρξει κανονικότητα στην ομάδα και θα καλύψει τις υποχρεώσεις του. Αυτά που είπε ο Κωνσταντίνου στους παίκτες, είναι μια κωμωδία και όχι κάλυψη υποχρεώσεων φυσικά. Απλά εκνεύρισε και «σπρώχνει» τους παίκτες στο να πάρουν την απόφαση που δε θέλει κανείς μας. Με αυτή την κατάσταση φυσικά, δεν είναι δύσκολο να γυρίσει να πει ο Πιεμπονγκσάντ και η Pan Asia… αντίο θα σε δω στο πλοίο. Εκτός κι αν στο τέλος της ημέρας όλα αυτά δεν είναι απλά… ζαριά, αλλά επιθυμία απ’ την πλευρά της διοίκησης Αλαφούζου.

Συν τοις άλλοις είναι το θέμα του προπονητή. Δυστυχώς τελείωσε και τυπικά η εποχή Μαρίνου Ουζουνίδη στον Παναθηναϊκό. Ο άνθρωπος που κράτησε την ομάδα και το ευχαριστώ της διοίκησης ήταν να μην του κάνει έστω τυπικά πρόταση παραμονή (παρότι ο Κωνσταντίνου έλεγε πως το πλάνο εννοείται περιλαμβάνει Ουζουνίδη). Αντίθετα τον φώναξαν για να του κάνουν προφανώς μια παρόμοια πρόταση για τα οφειλόμενα και πάει λέγοντας. Ντροπή και μόνο ντροπή η συμπεριφορά απέναντί του. Υπάρχει και το ποιος θα είναι ο επόμενος, όμως. Ο Γιώργος Δώνης όταν ακούει τι γίνεται φανταζόμαστε δε θα σκεφτεί «ωραία ηρέμησαν τα πράγματα ας πάω εκεί να δουλέψω».

Σε κάθε περίπτωση αυτή η κωμική λειτουργία μιας διοίκησης και μιας ιδιοκτησίας, δείχνει να μην ενδιαφέρονται καθόλου για τον Παναθηναϊκό, αλλά μόνο για το πώς θα γλιτώσουν κάνα ευρώ πηγαίνοντας τα πάντα προς τα πίσω. Λειτουργία… νταβατζηλίκι εδώ που τα λέμε, με ρίσκα που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν και νοοτροπία του «έλα μωρέ σιγά μην το φτάσουν στα άκρα». Πλέον, όμως, δεν θα φταίει κανείς να το φτάσει στα άκρα. Ο Παναθηναϊκός είναι τόσο ισχυρός που ενώ δείχνουν να θέλει να… σκάσει στα χέρια τους, αυτός αντέχει. Λόγω των ανθρώπων του. Όλα τα υπόλοιπα είναι να είχαμε να λέγαμε.

Και κάτι τελευταίο. Η πλευρά Πιεμπονγκσάντ διαρρέει διαρκώς το γεγονός πως ουσιαστικά δεν υπάρχει απόλυτη συμφωνία στο θέμα Νταμπίζα. Αλήθεια, μια διαρροή για τον Ουζουνίδη τόσο καιρό γιατί δεν υπήρξε; Μην μας πει κανείς τα δημοσιεύματα πως τον σκέφτονται στην πλευρά του Ταϊλανδού και ίσως κάνουν επαφή εάν και εφόσον. Αυτά είναι… μπούρδες (με κάθε σεβασμό). Απ’ τη στιγμή που είναι σε ανοιχτή γραμμή με τον Αλαφούζο, θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε αν συζητήθηκε έστω μια φορά το ενδεχόμενο να πείσουν τον Ουζουνίδη να παραμείνει με κάποιες εγγυήσεις όπως θα ήθελε ο κάθε λογικός άνθρωπος. Φάουλ. Τεράστιο φάουλ. Όχι του Αλαφούζου, αυτός έχει κάνει τόσα. Της πλευράς Πιεμπονγκσάντ ή Pan Asia αν προτιμάτε…

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου