ΤΙΜΗ ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΡΕΥΕΣΑΙ ΜΕ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ!

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης είναι εξαιρετικός επαγγελματίας και άνθρωπος για να κάνει… χωριό με αυτή την ΠΑΕ!

Τιμή να μην πορεύεσαι με ανίκανους!

Η αξιοπρέπεια και το ήθος, είναι στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον άντρα. Αυτόν που φορά τα παντελόνια για να τα τιμά και όχι για να γλιτώνει απ’ το κρύο. Σε αυτή την κατηγορία μπαίνει με άνεση ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Η συνέντευξη Τύπου μετά το ματς με την Ξάνθη, ήταν πικρή και στενάχωρη. Αλλά δεν έγινε κάτι που δεν περιμέναμε. Ένας άνθρωπος που είναι άψογος επαγγελματίας, που ξέρει καλύτερα απ’ όλους όσους βρίσκονται στην ΠΑΕ τι θα πει Παναθηναϊκός όχι στα λόγια αλλά στις πράξεις και στην συμπεριφορά, δεν γινόταν να συμβαδίσει με αυτή την κατάσταση. Άλλωστε αν η όλη παρουσία του είχε να κάνει με το να έχουμε… δουλίτσα, θα είχε φύγει εδώ και κάνα χρόνο. Έμεινε, έσωσε τον Παναθηναϊκό και τον κράτησε στην δυσκολότερη εποχή της ιστορίας του. Γι’ αυτό και μένει στην ιστορία, απλά ελπίζουμε ακόμη να μην έχει τελειώσει αυτό το κεφάλαιο.

Όχι δεν εννοούμε να μείνει με αυτή την διοίκηση. Με αυτή τη διοίκηση δεν αξίζει να βρίσκεται εδώ κανείς που έχει οποιαδήποτε σχέση με οτιδήποτε Παναθηναϊκό. Η ΠΑΕ όπως είναι τώρα, δεν είναι Παναθηναϊκός. Ο Παναθηναϊκός είναι κάτι διαφορετικό. Απλά όλοι μας θέλουμε να πιστεύουμε πως θα έρθει σύντομα η μέρα που ο Ουζουνίδης θα είναι ξανά εδώ σε νορμάλ συνθήκες. Τις οποίες δεν βρήκε ποτέ στον 1,5 χρόνο που ήταν στο «τριφύλλι». Απ’ την πρώτη του μέρα άκουγε τους Ιμπάρμπο και τους Γουακάσο να του λένε πως δεν γουστάρουν να αγωνίζονται επειδή δεν έχουν πληρωθεί. Αυτά που ζήτησε έμειναν υποσχέσεις, άκουγε μόνο ψέματα και από ένα σημείο και μετά αντιμετώπισε απίστευτο εσωτερικό… πόλεμο. Γιατί τους… χάλαγε τη μαγιά προφανώς, κρατώντας τον Παναθηναϊκό σε μια αξιοπρέπεια. Έτσι άνθρωποι που κρύβονται στις… σκιές, πέρναγαν «γραμμή», αλλά και φανερά πολλές φορές όπως με το περιβόητο Δ.Σ. και τις αναφορές στο θέμα Κουτρουμπή από τον πρόεδρο Βασίλη Κωνσταντίνου, πριν το ματς Κυπέλλου με την Λαμία.

Σε κάθε περίπτωση περισσότερη ανάλυση για το τι έκανε και σε ποια εποχή ο Ουζουνίδης, δεν χρειάζεται. Τα ξέρετε καλά, τα είδατε, τα ζήσατε, τα εκτιμήσατε, γι’ αυτό και ο Μαρίνος αυτή τη στιγμή είναι στις κορυφαίες θέσεις των ατόμων που εκτιμούν οι Παναθηναϊκοί. Απλά αυτό το γαμώτο πάντα θα υπάρχει. Διότι είναι άδικο η πορεία αυτού του ανθρώπου στον Παναθηναϊκό να τελειώνει με τέτοιο τρόπο. Να τελειώνει χωρίς να του δίνεται ποτέ η δυνατότητα να εργαστεί σε ένα νορμάλ περιβάλλον. Για να μπορέσει να κριθεί όχι με… υπόγειους τρόπους, αλλά για την δουλειά του. Την οποία παρουσίασε με τον καλύτερο τρόπο ακόμη και σε μια κατάσταση που μετέτρεψαν σε… οίκο ανοχής οι διοικούντες την ΠΑΕ.

Τέλος, καλό θα ήταν να του πουν ένα ευχαριστώ ακόμη και τώρα. Επειδή πραγματικά είναι τραγικό φαινόμενο να φεύγει ένας άνθρωπος τέτοιου επιπέδου, τέτοιας ιστορίας για τον σύλλογο, τέτοιας επιτυχίας σε αυτή την εποχή και να μην έχει κάνει κάτι η ΠΑΕ (η ποια;). Ο Κωνσταντίνου εδώ και μήνες έλεγε πως θέλουν να μείνει ο Μαρίνος. Αλήθεια έκαναν κάτι γι’ αυτό; Αλήθεια, υπήρχε η διάθεση έστω να συζητήσουν μαζί του (ο Αλαφούζος πρώτα απ’ όλα) για πιθανή συνέχιση της συνεργασίας; Διότι αν δεν έλεγε ο ίδιος ο Ουζουνίδης πως φεύγει μην αντέχοντας την χειρότερη διοικητική εποχή στην ιστορία του συλλόγου, θα τους ρεζίλευε και θα τους έβγαζε στη… σέντρα για πολλοστή φορά, με το να μην του κάνουν καν πρόταση και προσλαμβάνοντας άλλο προπονητή (όποιος κι αν είναι αυτός).

Δεν έχει επίλογο το κείμενο. Δεν χρειάζεται. Όπως δεν έχει γραφτεί ο επίλογος του Μαρίνου Ουζουνίδη στον Παναθηναϊκό. Απλά δεν γίνεται ρε φίλε… Ευχαριστούμε για τα μέχρι τώρα…

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου