ΤΟ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΜΕΤΡΑΕΙ…

Μην… πέσουμε στην παγίδα του «ηθικού» και ας δούμε την ουσία για το αύριο του Παναθηναϊκού!

Το από εδώ και πέρα μετράει…

Δεν υπάρχει πιο ηλίθια κίνηση αυτή τη στιγμή, απ’ το να μπούμε σε συζήτησε με όλο το Ελληνικό ποδόσφαιρο για το ήθος του Παναθηναϊκού. Ο καθένας μας ξέρει πως αισθάνεται αναφορικά με την ιστορία της αλλαγής ποινής. Αναφορικά με το γεγονός πως έφτασες στο σημείο να περιμένεις να σε στηρίξουν οι Κέρκυρες, οι Λεβαδειακοί και πάει λέγοντας. Αλλά το να μπαίνουμε στη διαδικασία να μας… πουλάει ηθική και μούρη ο κάθε Μποροβήλος, ο κάθε Αστέρας Τρίπολης, ο κάθε Πλατανιάς, ο κάθε ΠΑΣ Γιάννινα, χωρίς να αναφέρουμε καν τους άλλους «μεγάλους» που ακόμη κλαίνε οικογένειες απ’ τα… πιστόλια τους, ας το αφήσουμε καλύτερα.

Δεν αξίζει τον κόπο να μιλάμε με αυτούς, να κάνουμε σύγκριση ηθικής με αυτούς και πάει λέγοντας. Θα χάσουμε επειδή δεν το ξέρουμε το παιχνίδι. Όταν πας κάπου με… καθαρό κούτελο κι έχεις απέναντί σου «λαμόγια» (παράδειγμα φέρνουμε δεν εννοούμε κάτι) δεδομένα θα χάσεις κι ας έχεις δίκιο. Απλά στην προκειμένη το πρόβλημα είναι άλλο. Πως χάνουμε χρόνο και ασχολούμαστε με βλακείες ευνοημένων που θέλουν να πουν κάτι. Αφήστε τους στην άκρη λοιπόν και πάμε παρακάτω…

Για τον Παναθηναϊκό άλλωστε, δεν ήρθε καμία σωτηρία. Η μοναδική σωτηρία θα ήταν να εξασφαλίσει άδεια, να αλλάξει διοίκηση και να προχωρήσει στην επόμενη μέρα. Αλλιώς, απλά συζητάμε και βάζουμε γάζες για να καλύψουμε χειρουργικές τομές. Αυτή τη στιγμή η ΠΑΕ είναι κάτι… πνιγμένο, κάτι που δεν έχει γυρισμό σε καμία περίπτωση. Ένα πρόβλημα λύνεται (όσο σοβαρό κι αν είναι) και παραμένουν άλλα 100. Δεν έχεις τρόπο να γλιτώσεις. Δε θα πούμε τα αυτονόητα για τις ποινές που έτσι κι αλλιώς θα έχεις για την επόμενη σεζόν, για το ποιο ρόστερ θα υπάρχει σε λίγες μέρες και πάει λέγοντας. Το «τριφύλλι» είναι κάτι… πεθαμένο. Ως ΠΑΕ δεν έχει γυρισμό, έχει καταστραφεί ήδη. Μόνο ένας τρόπος σωτηρίας υπάρχει κι αυτός φυσικά δεν είναι η αλλαγή ποινής υποβιβασμού ή οι συμφωνίες με παίκτες που έχουν κάνει προσφυγές κτλ.

Όσο δεν αλλάζει ο Παναθηναϊκός διοικητικά, όσο δεν περνά στην επόμενη μέρα (η οποία πρέπει να είναι τέτοια που θα δίνει σιγουριά, δεν χρειάζονται… εκατομμύρια με ουρά) είναι κάτι στο οποίο το «αύριο» δεν υπάρχει ως λέξη και ως έννοια. Έχει τελειώσει ο Παναθηναϊκός ως ΠΑΕ, δεν παίρνει restart. Πάει για ολικό format για να ξεκινήσει «καθαρός», συσπειρωμένος και να προχωρήσει με αυτό τον τρόπο. Αυτή η πρεμούρα, όμως, μη μας ρίξει σε καμιά… λούμπα. Πάντα θέλει προσοχή. Επειδή σε τέτοιες περιπτώσεις οι… λούμπες αυξάνονται όπως και οι κίνδυνοι να σε εκμεταλλευτούν. Ακόμη και «πεθαμένος» ο Παναθηναϊκός, είναι κάτι τεράστιο.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου