ΚΟΙΤΑΣ ΑΠΛΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙΣ…

Αυτή τη στιγμή όπως ήρθαν τα πράγματα, κανείς δεν κοιτά το πώς αλλά μόνο το να μην καταστραφεί ο Παναθηναϊκός.

 Κοιτάς απλά να σωθείς…

Είναι κουραστικό όχι απλά να τα σκέφτεσαι όλη την ώρα, αλλά ακόμη και το να κάτσεις να σκεφτείς όλα τα προβλήματα του Παναθηναϊκού. Όπου κι αν στραφείτε, θα διαβάσετε ή θα ακούσετε για υποθέσεις που στέλνουν το «τριφύλλι» στον υποβιβασμό, για λεφτά που πρέπει να βρεθούν μέχρι… χθες, για επαφές που θα γίνουν σε δύο μέρες ή σε πέντε μέρες ή σε μια βδομάδα ή… θα δούμε τέλος πάντων. Ο ορισμός της ψυχικής κούρασης, μέσα στον πανικό σου και στην αγωνία σου. Όλα αυτά τη στιγμή που οι πάντες το κατάλαβαν και πήραν απόφαση πως ο Παναθηναϊκός καταστράφηκε με τα τωρινά δεδομένα. Πλέον δεν υπάρχει ούτε ένας στη λογική του «έλα μωρέ, κάτι θα γίνει».

Οι πάντες είναι… στα κάγκελα. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού έχουν χάσει τον ύπνο τους χωρίς ίχνος υπερβολής. Ίσως στα μάτια κάποιων να μη φαίνεται επειδή δε βλέπουν διαδηλώσεις κτλ, αλλά το «άδειασμα» είναι τέτοιο που δεν σε αφήνει πολλές φορές να κουνηθείς καλά καλά. Όπως και να έχει, την ώρα που… πνίγεσαι, δεν κοιτάς πως θα σωθείς. Δε θα κάτσεις να σκεφτείς αν δεις μια όχθη για να πας να πιαστείς, μήπως αυτή έχει λάσπες και λερωθείς. Ξεκάθαρα τα πράγματα. Με λίγα λόγια, ο Παναθηναϊκός έφτασε στο σημείο που οι περισσότεροι δεν δείχνουν να ασχολούνται με το πώς, απλά περιμένουν τη σωτηρία.

Αυτό δυστυχώς μπορεί να έχει άσχημες συνέπειες. Γιατί κανείς δεν ξέρεις αν μιλάμε για… τεχνητή κρίση, ή για κάτι που έγινε επειδή απλά υπάρχει ανικανότητα. Δεν υπονοούμε κάτι, άλλωστε δεν μπορούμε να το ξέρουμε. Απλά στο μυαλό είναι λογικό να υπάρχουν όλα τα σενάρια. Ο Παναθηναϊκός εδώ και πολλούς μήνες, είναι πεδίο άσκησης πολιτικής απ’ όλες τις παρατάξεις. Το… χορό αυτό, τον επέτρεψε ο μεγαλομέτοχος. Για την ακρίβεια τον ξεκίνησε για να τα λέμε όλα. Μέχρι και με ανακοινώσεις της ΠΑΕ. Όταν… χάθηκε για τα καλά η μπάλα, το πράγμα δεν μαζευόταν. Τώρα, λοιπόν, αναγκαστικά δεν κοιτά κανείς το τι γίνεται, το τι έρχεται. Όλοι περιμένουν απλά να αλλάξει κάτι. Για να… ανασάνουν, να σωθεί ο Παναθηναϊκός και να προχωρήσει. Να μην «λερωθεί» κι άλλο η τεράστια ιστορία του που καθημερινά αυτοί που έπρεπε να την υπερασπίζονται θεωρητικά, την… στήνουν στον τοίχο και την πυροβολούν στην καρδιά.

Μόνο ευχές μπορούν να γίνουν λοιπόν. Τίποτα άλλο. Διότι μέσα στο… χαμό, χάνεις πολλά. Δεν παρακολουθείς ακόμη περισσότερα. Μέσα σε τέτοιες καταστάσεις, πολλοί μπορεί να… χωθούν χωρίς να πρέπει. Πάνω απ’ όλα αυτό που θα γίνει (όποιο κι αν είναι αυτό) να είναι κάτι σίγουρο. Κάτι που θα οδηγήσει τον Παναθηναϊκό σε… ήρεμα νερά. Γιατί πολλές φορές αλλάζοντας μια κατάσταση, μπορεί απλά να γίνει ευκολότερη η καταστροφή.

Μακάρι να έρθουν τα καλύτερα…

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου