ΜΑΣ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΤΥΨΕΙΣ…

Θες να βάλεις τα κλάματα βλέποντας τι κάνουν αυτά τα παιδιά και τι κάνουν όσοι έχουν την ΠΑΕ στα χέρια τους!

Μας γεμίζουν τύψεις…

Κάτι τέτοιες στιγμές, το χειρότερο είναι να κάθεσαι να ασχολείσαι με τακτικές κτλ. Αν έπαιξε 4-4-1-1, αν ήταν τα κεντρικά χαφ κοντά στα στόπερ, πως διαμορφώθηκε η διάταξη μετά την αποβολή, σε πόσες θέσεις έπαιξε ο Λουντ και πάει λέγοντας. Έχει κάποια σημασία για τον Παναθηναϊκό; Όχι. Η κριτική του «τριφυλλιού» πρέπει να διαχωρίζεται στο «προσπάθησαν ή δεν προσπάθησαν». Γιατί κακά τα ψέματα, ακόμη κι αν δεν υπάρχει κουράγιο για προσπάθεια, κουβέντα δεν θα πούμε. Αυτό όμως δεν υφίσταται. Τεχνικό τιμ και παίκτες είναι τα μόνο στοιχεία στην ομάδα που παραμένουν Παναθηναϊκός. Κι αυτό μας γεμίζει… τύψεις. Πραγματικά τύψεις.

Μετά τη νίκη επί του Ατρομήτου, χαρήκαμε και συγκινηθήκαμε λόγω των γνωστών καταστάσεων. Όμως απ’ την άλλη αισθανθήκαμε ντροπή. Προς αυτά τα παιδιά. Που τα έβλεπες να «σκάνε», να «σκίζονται», να κάνουν τάκλιν του… θανάτου, να προσπαθούν. Ένα γκρουπ ποδοσφαιριστών που «σταυρώθηκε» ως… άσχετοι (το θέμα της έλλειψης ποιότητας έχει αναφερθεί περισσότερο απ’ το δεν πληρώνει ο Αλαφούζος), αλλά σέβονται και δείχνουν πως ξέρουν τι θα πει Παναθηναϊκός, τι σημαίνει να φορούν αυτή τη φανέλα. Τι σημαίνει να προσπαθείς να δώσεις λίγη χαρά στον κόσμο κι ας είσαι εσύ απλήρωτος κι ας σε κοροϊδεύουν κι ας μην ξέρεις τι σου ξημερώνει σε επίπεδο καριέρας. Πώς να μην έχουμε τύψεις; Χωρίς να φταίμε αισθανόμαστε τη ντροπή ως Παναθηναϊκοί για το γεγονός πως βιώνουν μια τέτοια κατάσταση. Για το γεγονός πως η ομάδα που αγαπάμε έφτασε στο σημείο να μην μπορεί να κάνει το ελάχιστο γι’ αυτούς.

Αυτοί που θα έπρεπε να ντραπούν, βέβαια, είναι αυτοί που τους κοροϊδεύουν. Είναι αυτοί που δεν ήταν γήπεδο και μάλλον δεν είδαν καν το ματς. Είναι αυτοί που βγάζουν ανακοινώσεις για να υπερασπιστούν τον εαυτό τους και να πουν πως… προσπαθούν. Είναι αυτοί που ζήτησαν παράταση στην προθεσμίας κατάθεσης φακέλου για αδειοδότηση και δεν έκαναν τίποτα. Είναι αυτοί που δε θα ασχοληθούν με τον Βέμερ οπότε η νίκη με τον Ατρόμητο είναι σα να μην έγινε μια και θα ισχύσει το -3 (τουλάχιστον). Είναι αυτοί που έχουν υποβιβάσει τον Παναθηναϊκό επειδή δεν ήθελαν να τον σώσουν και περιμένουν να αλλάξει η ποινή, αλλιώς… δεν έγινε και τίποτα. Είναι η διοίκηση Αλαφούζου, αν και το ξέρετε. Δεν είναι δυνατόν να μην αναφερθείς σε αυτή, ακόμη και αν είναι σε στιγμές που αδικείς τα παιδιά και το τεχνικό τιμ.

Αλλά μην τους… αδικούμε κι όλους. Ο Κωνσταντίνου, λέει, πήγε στο Άμπου Ντάμπι για να συζητήσει με την Αλ Αϊν το θέμα των οφειλομένων. Αναφέρουμε τη λέξη «λέει» επειδή μέχρι τώρα όσα «λέει» η διοίκηση δεν ισχύουν, άρα όρκο δεν παίρνει κανείς. Αν πήγε λοιπόν, πραγματικά θα τους πείσει τους Άραβες. Με το που θα τον δουν, θα αρχίσει να τους αναλύει τίποτα πλάνα της επόμενης σεζόν και θα του πουν «αδερφέ τσίμπα και κάτι παραπάνω κι άσε μας ήσυχους». Λίγη ντροπή αν υπήρχε θα γλιτώναμε πολλά. Κι εμείς και η ομάδα…

Να πούμε και πάλι ένα τεράστιο ευχαριστώ στην ομάδα. Ένα τεράστιο ευχαριστώ για τον σεβασμό που δείχνουν στον Παναθηναϊκό, την ώρα που όλοι τον έχουν στη… σφαλιάρα. Όλοι αυτοί που θα έπρεπε να τρέχουν για να τον σώσουν. Γι’ αυτούς μιλάμε και όχι για τους… εκτός. Απ’ αυτούς το περιμένεις. Δεν υπάρχει κάτι άλλο να ειπωθεί. Μακάρι να γίνει ένα θαύμα να βρίσκεται και την επόμενη σεζόν η ομάδα στην ίδια κατηγορία κι αν γίνεται με… κανονικότητα, διατηρώντας πολλά απ’ αυτά τα παιδιά στο ρόστερ. Το χρωστά η μοίρα. Και στον ίδιο τον σύλλογο και στα παιδιά αυτά που πρέπει να δουν τι πραγματικά είναι ο Παναθηναϊκός, επειδή μέχρι τώρα δεν το έχουν αισθανθεί σε καμία περίπτωση.

Υ.Γ. Μας συγχωρείτε αλλά δεν θα μπούμε στην διαδικασία του «είδες Σπανέ τι έπαθες, να μάθεις να βγάζεις γλώσσα» και πάει λέγοντας. Πρώτα απ’ όλα επειδή και… υποβιβασμένος, ο Παναθηναϊκός είναι το Έβερεστ και ο Ατρόμητος ένας λόφος άμμου. Κατά τα άλλα, αν βγάλουμε το χαρακτηρισμό που είχε ειπωθεί, το «θα έχετε διαλυθεί μέχρι τον Μάρτιο» σωστό ήταν. Επειδή η ομάδα κρατιέται λόγω των ανθρώπων της, δεν σημαίνει πως δεν ίσχυε και δεν ισχύει η… διάλυση. Δυστυχώς!

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου