ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΘΡΑΣΟΣ!

Σε λίγο θα μας πουν να πανηγυρίσουμε επειδή πληρώθηκε ο Οκτώβρης στις 5 Απριλίου!

Αυτό είναι θράσος!

Κάποια πράγματα είτε γίνονται για λόγους σκοπιμότητας, είτε απλά για να… εκνευρίσουν τους πάντες. Διότι ακόμη και να μην έχεις την παραμικρή ιδέα απ’ το τι θα πει ποδόσφαιρο, αθλητισμός, επιχειρήσεις, ανθρωπιά ρε παιδί μου, δεν θα μπεις στην διαδικασία να χαίρεσαι και να πανηγυρίζεις με καμάρι επειδή ξεχρέωσες οφειλές του Οκτώβρη μήνα Απρίλιο και ταυτόχρονα μέσω υποσχέσεων που δεν τήρησες. Προφανώς δεν υπάρχει η παραμικρή συναίσθηση του τι είναι Παναθηναϊκός, όταν αντιδράς όπως αντιδρούσαμε στο γκολ του Βαζέχα στο Άμστερνταμ, επειδή απλά και μόνο πλήρωσες.

Ίσως να το κάνει η διοίκηση του Παναθηναϊκού επειδή αισθάνεται πως με αυτό τον τρόπο θα κερδίσει κάτι. Για παράδειγμα τις υπογραφές των παικτών σε διακανονισμούς για να τους χρησιμοποιήσει για την άδεια. Αλήθεια το θυμάστε αυτό; Υπάρχει μια διαδικασία αδειοδότησης σε εξέλιξη. Κατορθώσατε να φέρετε τα παιδιά στα… κάγκελα, να ετοιμάζουν αποχή απ’ τις προπονήσεις, ενώ σε λίγες μέρες πρέπει να τους πείτε «υπογράψτε ρε μάγκες μπας και πάρουμε άδεια». Το να πεις «είναι ανίκανοι και δεν το σκέφτονται», είναι το απλό. Κανείς δεν είναι ούτε ανίκανος ούτε… χαζός για να το πούμε απλά. Δυστυχώς είναι ξεκάθαρο για τη δική μας λογική (όσο φτωχή κι αν είναι) πως δεν υπάρχει παραμικρή διάθεση για να πάρει ο Παναθηναϊκός άδεια. Δεσμεύοντας το μέλλον του μία και καλή και ευελπιστώντας πως θα αλλάξει τελικά η ποινή του υποβιβασμού.

Ταυτόχρονα, υπήρξε κι αυτό το… μνημείο θράσους. Η θέση της ΠΑΕ την ημέρα που τα παιδιά αποφάσισαν να κάνουν αποχή απ’ τις προπονήσεις αν δεν πληρωθούν όπως τους είχαν τάξει αλλά για πολλοστή φορά αθέτησαν τις ημερομηνίες. Αναφερόμαστε για το σημείο που γινόταν λόγος για «αμοιβαίες εξηγήσεις» που δόθηκαν ανάμεσα σε παίκτες και διοίκηση για να λυθεί το θέμα. Εκτός του ότι δεν έληξε τίποτα οπότε έλεγαν ψέματα, οι παίκτες γιατί έδωσαν εξηγήσεις απ’ την πλευρά τους; Επειδή θέλουν τα λεφτά τους; Επειδή κουράστηκαν να τους λένε ψέματα; Μεταξύ μας ρε παιδιά, υπάρχει έστω ένας άνθρωπος που να πιστεύει πως αν δεν γινόταν όλο αυτό το σκηνικό με τους παίκτες να απειλούν με αποχή, θα είχαν πληρωθεί τα υπόλοιπα του Οκτώβρη;

Δεν μιλάμε απλά για λανθασμένους χειρισμούς, μιλάμε για καταστάσεις μη ανθρώπινες. Ακόμη κι αν δε θέλουν να πληρώσουν, ας το πουν ευθέως στους ανθρώπους. Κάθονται και τους δουλεύουν κι από πάνω βγαίνουν να πανηγυρίσουν επειδή πλήρωσαν αυτά που έπρεπε να δώσουν έξι μήνες πριν; Τώρα μιλάμε σοβαρά; Κι όλο αυτό είναι Παναθηναϊκός. Γιατί στο τέλος της ημέρας αυτός ρεζιλεύεται. Ο Αλαφούζος θα ξεχαστεί. Ο Κωνσταντίνου το ίδιο. Όλοι θα ξεχαστούν. Ο… λεκές στον Παναθηναϊκό θα μείνει. Γιατί ο Λουτσιάνο και ο κάθε Λουτσιάνο όταν πάει στην πατρίδα του και τον ρωτούν τι πέρασε στην Ελλάδα, θα απαντά πως ο Παναθηναϊκός τον κορόιδευε. Ο Παναθηναϊκός ήθελε να τον… σουτάρει ενώ ήταν τραυματίας. Ο Παναθηναϊκός έλεγε ψέματα στους παίκτες.

Γιατί να το τραβά όλο αυτό ο Παναθηναϊκός; Γιατί να του αξίζει κάτι τέτοιο ρε μάγκες; Συγγνώμη κιόλας που αναφέρουμε την ομάδα ενώ το πρόβλημα στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι κάτι γενικό, είναι ειδικό. Κάποιοι εργαζόμενοι μοχθούν για να πάρουν τα χρήματά τους, εν μέσω ψεύτικων υποσχέσεων και έχουν να αντιμετωπίσουν και νοοτροπία του στυλ… σου κάνω και χάρη αν στα δώσω.

Τέλος, είναι κωμικό να συζητάμε για ποδοσφαιρικά ζητήματα. Είναι κωμικό να λένε πως έκαναν προτάσεις για ανανέωση κάποιων νέων παιδιών (π.χ. Ευαγγέλου, Μπουζούκη), είναι κωμικό να αναφέρεται πως προσπαθούν να βρουν τεχνικό διευθυντή. Αν δεν έχουμε αλλαγές για τις οποίες όλοι προσευχόμαστε, ο Παναθηναϊκός απλά μεγαλώνει το μαρτύριό του. Ξεκάθαρα τα πράγματα, με την τωρινή κατάσταση οι «πράσινοι» την επόμενη σεζόν θα υποβιβαστούν αγωνιστικά. Απ’ τον Μάιο και μετά πρέπει να γίνουν οι αλλαγές που όλοι περιμένουμε. Διαφορετικά ας το πάρουμε απόφαση όλοι μας…

Καλή Ανάσταση σε όλους σας. Για λίγο καιρό αφήστε στην άκρη τα προβλήματα να πάρετε δύναμη. Υγεία να έχετε και κουράγια για να αντέχετε τις δυσκολίες της καθημερινότητας.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου