Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΖΑΡΙΑ…

Το ρίσκο συνεχίζεται, η σιγουριά έγινε αισιοδοξία και φτάσαμε στο σημείο να μας κάνουν και χάρη!

Ο Παναθηναϊκός σε μια ζαριά…

Μια εβδομάδα πριν υπήρξε μια ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Σε αυτή τονιζόταν το γεγονός πως δεν υπάρχει περίπτωση να υποβιβαστεί το «τριφύλλι». Μεγάλη Δευτέρα προέκυψε μια… διαρροή απ’ την ΠΑΕ. Σε αυτή τονιζόταν η «αισιοδοξία» που υπάρχει για την άδεια. Η σιγουριά έγινε αισιοδοξία. Ελπίζουμε σε μια βδομάδα, την Δευτέρα του Πάσχα για παράδειγμα, μην προκύψει κάποια ανακοίνωση του στυλ «θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό» κτλ. Όπως και να έχει το πράγμα είναι ξεκάθαρο. Το μέλλον του Παναθηναϊκού παίζεται… σε μια ζαριά. Αν δεν σου «κάτσει», έπεσες!

Είναι ξεκάθαρο πως ο Αλαφούζος δεν θέλει να πληρώσει. Αυτό που θα ήταν το νορμάλ, το ηθικό, το σωστό. Να βάλει λεφτά για τα χρέη, να κάνει διακανονισμούς και να προχωρήσει η ΠΑΕ εξασφαλίζοντας τίμια την άδεια. Ειδικά απ’ τη στιγμή που προέκυψε η παράταση των 15 ημερών. Αμ δε! Για τον Παναθηναϊκό η σωτηρία περνά αποκλειστικά απ’ την αλλαγή της ποινής. Γι’ αυτό έχουμε επανεμφάνιση Αλαφούζου, γι’ αυτό προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το όνομα της ομάδας μέσω των τηλεοπτικών για να… χτίσει κάποιου είδους δέσμευση των μικρότερων ομάδων. Με λίγα λόγια θα με εκμεταλλευτείτε, θα χάσω λεφτά εγώ απ’ τα τηλεοπτικά, αλλά εσείς θα ψηφίσετε την αλλαγή ποινής για να με σώσετε. Έτσι δεν χρειάζεται να βγει ευρώ απ’ την τσέπη και θα… γίνει η δουλειά. Το ηθικό και το μη ηθικό, δεν ενδιαφέρει κανέναν οπότε δεν το αναφέρουμε καν.

Έλα όμως που μιλάμε για μια διοίκηση που σε επίπεδο διαχείρισης τέτοιων καταστάσεων… βαλσαμωμένο πουλί τους πετάει απ’ τα χέρια! Ποιος αισθάνεται σίγουρος πως οι αναλογίες θα είναι τέτοιες για να αλλάξει η ποινή; Ποιος είναι σίγουρος πως οι ψήφοι των παρόντων ΠΑΕ θα είναι τα 2/3 που απαιτούνται; Υπάρχει για παράδειγμα ο ΠΑΟΚ που δεν θα είναι υπέρ σου. Μαζί του θα πάρει κάποιες ομάδες. Συν τοις άλλοις, με τις σχέσεις που έχεις φτιάξει με τις άλλες ΠΑΕ, ποιον μπορείς να εμπιστευτείς; Και δεν το λέμε για να… χρεώσουμε τις άλλες ομάδες. Η κάθε μία καλά κάνει και επιλέγει το δρόμο της. Το ρεζιλίκι είναι του Παναθηναϊκού που έφτασε στο σημείο να παρακαλά τους Πλατανιάδες και τις Κέρκυρες (τις αναφέρουμε επειδή είναι οι τελευταίες στην βαθμολογία) μπας και ψηφιστεί η αλλαγή ποινής και σωθεί η κατηγορία.

Φυσικά το χειρότερο όλων είναι πως δεν υπάρχει κανένα άλλο πλάνο. Με λίγα λόγια αν δεν σου «κάτσει» η αλλαγή ποινής, υποβιβάζεσαι. Αφού δεν πληρώνει, αυτό θα γίνει. Διότι χωρίς να πληρώσει, είναι κωμικό να συζητάμε για πλήρη φάκελο. Καλύτερα να μην καταθέσουμε καθόλου γιατί θα ρεζιλευτούμε. Αλλά ακόμη και να αλλάξει η ποινή και να γλιτώσει ο Παναθηναϊκός τον υποβιβασμό (αν τα βρει και με τον Βέμερ για να μην έχει αφαιρέσεις βαθμών) η μη εξασφάλιση της άδειας θα έχει συνέπειες. Το ποιες θα είναι αυτές, θα το δούμε αν γίνουν γνωστές οι ποινές. Αφαίρεση βαθμών για τη νέα σεζόν; Σημαντικός περιορισμός μεταγραφών; Σε κάθε περίπτωση στοιχεία που θα κάνουν δύσκολα τα πράγματα. Απλά να θυμίσουμε πως η ΑΕΚ για να υποβιβαστεί χρειάστηκε να της επιβληθεί απαγόρευση μεταγραφών το 2012. Γι’ αυτό και δεν μπόρεσε να έχει μια νορμάλ ομάδα και έπεσε αγωνιστικά.

Όλα στον Παναθηναϊκό είναι μια… ζαριά. Δίχως κανείς να ενδιαφέρεται για το ρίσκο. Δίχως να δίνουν σημασία στην αναξιοπιστία τους. Αυτή λίγο μας ενδιαφέρει, το κακό είναι πως έχει μετατραπεί σε περίγελος ο ίδιος ο Παναθηναϊκός. Γελάνε μαζί του οι πιστωτές, οι εκπρόσωποι παικτών κτλ. Μέσα σε λίγο καιρό «λέρωσαν» το όνομα του «τριφυλλιού» σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορούσε κανείς να το φανταστεί. Ίσως πολλά απ’ αυτά να μην τα βλέπουμε τόσο έντονα, γιατί είναι λογικό να ασχολούμαστε όλοι με την αποφυγή του υποβιβασμού. Δυστυχώς, όμως, το μέλλον του Παναθηναϊκού έχει ήδη δεσμευτεί με τα τωρινά δεδομένα. Ας γλιτώσουμε τουλάχιστον την υπέρτατη καταστροφή με αυτή τη… ζαριά που ετοιμάζονται να ρίξουν. Εκεί φτάσαμε…

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου