ΑΠ’ ΤΗ ΜΙΑ Ο ΘΑΝΟΣ ΑΠ’ ΤΗΝ ΑΛΛΗ… Ο ΘΑΝΑΤΟΣ

Μας… έσφαξαν στο γόνατο, την ώρα που σύμφωνα με τους κανονισμούς έχουμε πέσει!

Απ’ τη μία ο Θάνος απ’ την άλλη… ο θάνατος

Εντάξει μωρέ. Τι παραπάνω έκανε ο Θάνος απ’ όσα μας έχουν κάνει μέχρι τώρα; Έβγαλε κίτρινες στα δύο πρώτα φάουλ του ματς; Που δεν ήταν ούτε φάουλ καλά καλά; Απέβαλλε τον Ινσούα με δεύτερη κίτρινη-μαϊμού; Δεν έδωσε τίποτα στο… ξύλο του Βράνιες στον Δώνη; Δεν έδωσε το πέναλτι στο φράγμα (με απλωμένο χέρι) του Βόσνιου στον Μουνιέ; Δεν είδε το χέρι του ίδιου παίκτη που ήταν πέναλτι μαρς; Έδωσε φάουλ αλλά όχι δεύτερη κίτρινη στον Βράνιες και πάλι για αγκωνιά στον αυχένα του Δώνη; Ε και; Παναθηναϊκός είσαι. Μια ακόμη… μέρα στη δουλειά. Κανείς δε σε σέβεται, κανείς δεν σε έχει σε υπόληψη, κανείς δεν θα ασχοληθεί μαζί σου εδώ που τα λέμε. Όλοι θα μιλούν για το πόσο καλή είναι η ΑΕΚ που παίρνει τον τίτλο κτλ. Εσύ κάτσε να… βράζεις στο ζουμί σου.

Εδώ που τα λέμε, τώρα θα μας πειράξει; Τα ίδια μας κάνουν κάτι… Κέρκυρες. Τα ίδια μας κάνουν κάτι… Λαμίες στο κύπελλο. Ο κάθε πικραμένος στον σβέρκο μας μαθαίνει πόση δύναμη έχει. Περιμένατε απ’ τον Θάνο να… σφυρίξει δίκαια και «σπαθάτα»; Ή μήπως περιμένατε πως η ΑΕΚ έχει… μπέσα; Ας γελάσουμε κλέφτικα και πάμε παρακάτω.

Το πιο άδικο είναι η έκταση του σκορ για τα παιδιά του Παναθηναϊκού. Δεν το αξίζουν όλο αυτό ρε γαμώτο. Όλη την ώρα ακούν για το πόση ποιότητα τους λείπει κτλ, ενώ την ίδια ώρα ζουν χωρίς να τους πληρώνουν, να τους κοροϊδεύουν με υποσχέσεις αστείες και αφήνοντάς τους να μην ξέρουν αν θα υπάρχουν την επόμενη σεζόν στην ίδια κατηγορία. Αυτά τα παιδιά ήταν ο λόγος που θέλαμε να μην πάει έτσι η όλη ιστορία. Πέρα απ’ όλα τα άλλα, όμως, αυτά τα παιδιά πρέπει να ζουν αγωνιστικά το ρεζιλίκι της ασέβειας επειδή δεν υπάρχει καμία διοίκηση να προστατεύσει έστω ελάχιστα την ομάδα.

Τουλάχιστον άρχισαν να μιλάνε τα ίδια τα παιδιά. Για τις υποσχέσεις που δεν τηρούνται, για το γεγονός πως κουράστηκαν να μην τους προστατεύει κανείς απ’ τις… ορέξεις των διαιτητών. Διότι στο τέλος της ημέρας, θα γυρίσουν πάλι να το εκμεταλλευτούν αυτό όσοι αφήνουν τον Παναθηναϊκό σε αυτή την κατάσταση. Προσπαθώντας να… ρίξουν φταίξιμο στους παίκτες και στο τεχνικό επιτελείο. Όχι, δεν είναι δυνατόν να γίνει επιτρεπτό όλο αυτό. Μόνο σεβασμός και αγάπη σε αυτούς τους ανθρώπους. Όποιοι κι αν είναι, όση ποιότητα κι αν διαθέτουν, είναι εδώ απλήρωτοι και προσπαθούν για τον Παναθηναϊκό. Ενώ οι… σημαίες πανηγύριζαν με χειρονομίες τα γκολ της ΑΕΚ.

Όλα αυτά βέβαια, είναι κάπως… μάταια. Να ασχολείσαι με τον Θάνο δεν γίνεται, όταν έχεις τον… θάνατο τον ίδιο μπροστά σου. Για όσους δεν το έχουν καταλάβει μέχρι τώρα, ο Παναθηναϊκός δεν διακανόνισε τα χρέη του. Φυσικά και δεν τα πλήρωσε. Ταυτόχρονα μέχρι τώρα δεν υπήρξε καμία παράταση για την κατάθεση φακέλου. Άντε και να πιστέψουμε πως μπορεί να καταθέσει αιτιολογικά μέχρι την Τετάρτη. Τσάμπα το συζητάμε, μια και δεν υπάρχει η παραμικρή διάθεση να πληρωθούν όσα πρέπει, εκτός του ότι δεν υπάρχει χρόνος. Άρα σύμφωνα με τους κανονισμούς, ο Παναθηναϊκός την επόμενη σεζόν δεν θα είναι στην Superleague. Ωμά, ξερά, στεγνά και στενάχωρα…

Για να είναι εκεί, θα πρέπει να αλλάξει ο κανονισμός ντροπιαστικά είτε απ’ την λίγκα είτε απ’ την ΕΠΟ απ’ ευθείας. Γιατί και παράταση να δοθεί, αν υπήρχε διάθεση να πληρωθούν όσα πρέπει, θα είχε γίνει τόσες μέρες. Απ’ την περασμένη Δευτέρα όταν και υπήρξε η περιβόητη ανακοίνωση για τον Παναθηναϊκό που δεν θα πέσει, περιμένουμε να γίνει κάτι. Να πληρώσουν κάτι. Ακόμη περιμένουμε. Άρα περιμένουμε κάτι που δεν έχουν διάθεση να κάνουν. Και από πάνω βγαίνει ο Κωνσταντίνου και δηλώνει πως μάλλον δεν θα έχει πρόβλημα η Παναθηναϊκός. Η σιγουριά έγινε… μάλλον. Και αυτό το μάλλον βγήκε απ’ τα χείλη του ανθρώπου που πριν λίγες μέρες έταξε στους παίκτες πράγματα που διαψεύστηκαν μια μέρα μετά (την παράταση της διαδικασίας αδειοδότησης).

Ο Παναθηναϊκός… πεθαίνει. Συγγνώμη αλλά δεν υπάρχει παραπάνω διάθεση και κουράγιο για να μιλήσουμε για τον Θάνο και για την ΑΕΚ. Το πάθαμε απ’ τον Κύζα, το πάθαμε απ’ τον Θάνο, το πάθαμε 22 χρόνια απ’ τον Ολυμπιακό. Το χειρότερο όλων, όμως, είναι αυτό που κάνει η ίδια η διοίκηση του Παναθηναϊκού αυτή τη στιγμή. Δυστυχώς η μεγαλύτερη καταστροφή έρχεται… εκ των έσω.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου