ΤΟ… ΠΛΑΝΟ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΣΑΣ!

Το κορυφαίο όλων είναι πως είχαν πειστεί κάποιοι για την ύπαρξη προοπτικής!

Το… πλάνο στα πόδια σας!

Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών, είναι ενδεικτικές του πως… βαδίζει ο Παναθηναϊκός. Διοικητικά-ιδιοκτησιακά. Στο… άγνωστο με βάρκα την ελπίδα. Βασικά σκέτο στο άγνωστο, γιατί δεν υπάρχει καμία ελπίδα. Βασικά ούτε στο άγνωστο, αλλά στο γνώριμο της καταστροφής. Όλοι ξέρουμε πλέον πως δεν υπάρχει καμία προοπτική, κανένα πλάνο, καμία διάθεση ακόμη ακόμη, για να προχωρήσει η ομάδα. Ή έστω για να επιβιώσει.

Ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή είναι ένα τεράστιο «μαγαζί» που βάζει… λουκέτο. Το θέμα είναι πότε θα συμβεί αυτό. Έχουμε μπροστά μας το θέμα της άδειας που είναι παρατημένο και δεν φαίνεται να απασχολεί κανέναν. Απ’ την άλλη έχουμε τις προσφυγές που εκδικάστηκαν και αυτές που θα ακολουθήσουν, τη στιγμή που οι άδειοι λογαριασμοί, έτσι κι αλλιώς είναι δεσμευμένοι. Με λίγα λόγια περιμένεις το… μοιραίο. Το οποίο υπάρχει πιθανότητα να αποφευχθεί έστω και την τελευταία στιγμή. Ε και; Δεν θα έρθει τώρα, θα έρθει μετά από λίγο καιρό. Αφού αν δεν αλλάξει κάτι ολοκληρωτικά, ο Παναθηναϊκός έχει τελειώσει και το ξέρουν οι πάντες.

Το πιο τραγικό απ’ όλα, είναι πως έχουμε ακούσει για την ύπαρξη… πλάνου για το μέλλον! Μάλιστα ο Βασίλης Κωνσταντίνου, πρόεδρος της ΠΑΕ, έλεγε πως και στις δικές του μέρες είχε γίνει παρόμοια ανανέωση και μετά πήγαμε στο Γουέμπλεϊ κι άλλα τέτοια συγκινητικά. Μόνο που είναι το λιγότερο εκτός πραγματικότητας. Επίσης είχε ακούσει για ένα πλάνο που θα αναλυθεί στον Ουζουνίδη τον οποίο περιλαμβάνει η διοίκηση στο πλάνο (στα λόγια έτσι λένε), μετά θα περάσει από Δ.Σ. το πλάνο, θα αναλυθεί στον ιδιοκτήτη (υπάρχει βλέπετε) και τέλος θα προχωρήσουμε με όποιο πλάνο κι αν είναι αυτό. Καθώς ως πλάνο ποτέ δεν έχουμε ακούσει ποιο είναι, αλλά μόνο ακούμε το γεγονός πως είναι… μοναδικό πλάνο!

Είναι το λιγότερο προκλητικό για την νοημοσύνη μας να πιστέψουμε πως αυτή τη στιγμή ο οποιοσδήποτε είναι στον Παναθηναϊκό ασκώντας διοίκηση (φανερά ή όχι) έχει την παραμικρή ιδέα για το που βαδίζει η ΠΑΕ. Δεν ξέρουμε έστω αν υπάρχει ενδιαφέρον εδώ που τα λέμε, μια και η απάθεια με την οποία αντιμετωπίζεται το φάσμα της ιστορικής καταστροφής, δείχνει ή αδιαφορία ή κάτι προδιαγεγραμμένο που απλά ντρέπονται να το πουν. Όπως και να έχει, ας τελειώσει εδώ το παραμύθι του πλάνου.

Το κακό είναι πως είτε τώρα είτε σε λίγο καιρό, ο Παναθηναϊκός οδεύει προς την καταστροφή με μαθηματική ακρίβεια. Ας ελπίσουμε πως θα υπάρξει αυτό που όλοι περιμένουμε για να περάσει ο μεγαλύτερος σύλλογος της χώρας στην επόμενη μέρα του. Διότι σε διαφορετική περίπτωση, μαύρη είναι η νύχτα βουνά… Απλά αυτές τις μέρες ξεκαθαρίστηκε περίτρανα το γεγονός πως δεν υπάρχει κανένα πλάνο, καμία προοπτική, καμία διάθεση, καμία λογική. Τη στιγμή που ο κόσμος είναι… στα κάγκελα απ’ την αγωνία και την στεναχώρια του, είναι το λιγότερο «εγκληματικό» να υπάρχει κάποιος που να μιλάει για προοπτική με τα τωρινά δεδομένα. Ας αναλογιστούν οι πάντες τις ευθύνες τους. Σε όλα τα επίπεδα. Διότι αυτό που συμβαίνει τώρα, δεν περιλαμβάνει μέσα κανένα παρελθόν, καμία μέχρι τώρα προσφορά και πάει λέγοντας.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου