ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ SURVIVOR!

Όποιος αντέξει την… πείνα και τις κακουχίες θα είναι στον Παναθηναϊκό μπας και προκύψει κάνα «έπαθλο»! 

Ποδοσφαιρικό Survivor!

Η μόδα της εποχής μας (τηλεοπτικά) είναι το Survivor. Δεν κρίνουμε, γούστα είναι αυτά δικαίωμα του καθενός πως θα περνά τις ώρες του. Μη νομίζετε πάντως, αν απλά παρακολουθείτε τον Παναθηναϊκό, Survivor θα βλέπετε και πάλι. Με μια διαφορά. Δεν υπάρχουν «Διάσημοι» γιατί τους… πουλήσαμε. Είχαμε κάτι χρέη (πολλά, πάρα πολλά) και πρέπει κάπως να επιβιώσουμε αφού «έκλεισε η κάνουλα» του… παραγωγού. Μόνο οι «Μαχητές» μας έμειναν. Πραγματικοί μαχητές όμως.

Προπονητής, παίκτες και συνολικά όσοι είναι στην ομάδα. Απλήρωτοι, «σμπαραλιασμένοι» σε επίπεδο στόχων, βλέποντας τους πάντες να φεύγουν από κοντά τους. Τι έμεινε; Μια μάχη για την «επιβίωση» και την όποια αξιοπρέπεια. Γιατί; Για κάποιο έπαθλο χρηματικό; Μπα! Ούτε για τις δόσεις των συμβολαίων δεν είναι σίγουροι. Και πώς να είναι «δίπλωσε» κι ο Δεκέμβρης. Τι δίπλωσε δηλαδή, άστα να πάνε έχει χαθεί το… τόπι.

Συν τοις άλλοις, μιλάμε και για Survivor ταλέντων. Παιδιά που είναι αναγκασμένα να «οδηγήσουν» τον Παναθηναϊκό της μικρότερης ποιότητας στην ιστορία του, των λιγότερων λύσεων στην ιστορία του. Όμως αυτά τα ταλαντούχα αλλά άπειρα παιδιά, θα κρίνονται ως παίκτες του Παναθηναϊκού. Κοινώς σκληρά, απίστευτα σκληρά. Δεν αναφερόμαστε μόνο στους πιτσιρικάδες. Δείτε για παράδειγμα και τον Τζανδάρη που πρέπει να γίνει εκ των ηγετών, ενώ είχε να παίξει τόσους μήνες μπάλα το παιδί. Ή τον Οικονόμου που πρώτη φορά σε τόσο μεγάλη ομάδα και θα γίνει «στυλοβάτης» της άμυνας. Ή τον Λουντ που θα είναι η… πηγή δημιουργίας, τη στιγμή που όλοι τον είχαμε για ένα καλό «εργαλείο» μέχρι το περασμένο καλοκαίρι. Αν αυτό δεν είναι Survivor, τι είναι;

Δεν το λέμε καθόλου ειρωνικά ή… χαριτωμένα για να κάνουμε την σύνδεση με τον μεγαλομέτοχο που δεν βάζει χρήματα. Ο Παναθηναϊκός είναι ένα είδος Survivor. Έχει πείνα (μην ξεχνάμε και τους απλούς εργαζόμενους που είναι τόσους μήνες απλήρωτοι), έχει ίντριγκα (οι… γνωστοί άγνωστοι που κάνουν εκ των έσω «πόλεμο» επειδή έτσι γουστάρουν), έχει αγωνίσματα στα οποία με μειωμένα ποιοτικά… κιλά, είναι δύσκολο να ανταπεξέλθεις, αλλά θα «παλεύεις», θα «πολεμάς» και όσο πάει. Γιατί; Για την δική σου αξιοπρέπεια, για την αξιοπρέπεια του Παναθηναϊκού.

Δεν ξέρουμε για εσάς, επειδή σαφώς και ο ρόλος του οπαδού είναι ο δυσκολότερος. Αγανακτεί, πικραίνεται, βαριέται πλέον να ασχολείται με κάτι που του χαλά την καθημερινότητα, οπότε απλά στρέφει αλλού το βλέμμα και τέλος. Το ξενέρωμα και η έλλειψη ελπίδας, φέρνει αδιαφορία. Όχι για τον Παναθηναϊκό, αλλά για την τωρινή κατάσταση. Εμείς, όμως, αυτό που ξέρουμε είναι πως πάντα θα σεβόμαστε αυτούς που είναι εδώ και «πολεμούν». Χωρίς όπλα; Χωρίς να γνωρίζουν τακτικές πολέμου; Χωρίς να έχουν δύναμη; Είναι εδώ και το προσπαθούν πάντως. Αυτούς θα τους σεβόμαστε πάντα περισσότερο. Και θα τους ευχαριστούμε σα να έχουν πάρει πολλούς τίτλους με την ομάδα που αγαπούμε. 

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ