ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΡΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ

Ένας χρόνος Ουζουνίδη μέσα στην δυσκολία, παίκτες που υπογράφουν διακανονισμούς κι εμείς πρέπει να πανηγυρίζουμε;

Δεν θα χαρούμε κιόλας

Δέχτηκαν οι ποδοσφαιριστές αυτή την πρόταση που τους έκανε η διοίκηση. Να πάρουν τώρα το 40% και τον Γενάρη τα υπόλοιπα. Για τις επόμενες δόσεις (πέραν του Οκτώβρη) έχει ο Θεός… Την ίδια ώρα συμπλήρωσε ένα χρόνο στον πάγκο του Παναθηναϊκού ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Σαφώς και όλα αυτά είναι θετικά. Είναι αιτία για να… μαλακώσουμε κάπως, εν μέσω των απίστευτων δυσκολιών που αντιμετωπίζει το «τριφύλλι». Αλλά μεταξύ μας δεν είναι και λόγος για να πανηγυρίζουμε. Περισσότερο είναι αιτίες για να ντρεπόμαστε και να γεμίζουμε οργή για το γεγονός πως φτάσαμε μέχρι εδώ…

Απ’ τη μία αναγκάζεις κάποια παιδιά να υπογράψουν διακανονισμούς. Επειδή δεν μπορείς να τους δώσεις τα λεφτά που πρέπει να τους δώσεις, επειδή ο μεγαλομέτοχος δεν καλύπτει έστω την φετινή χρήση, επειδή μέσα μας πάντα θα θεωρούμε πως οι παίκτες πρέπει να παίζουν… για το μεγαλείο του Παναθηναϊκού. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο βέβαια. Ζωές έχουν, καριέρες έχουν, να πληρωθούν πρέπει. Αντί να πληρωθούν με ένα μήνα καθυστέρηση, τους ζητάμε να διευκολύνουν μια κατάσταση. Μακάρι να γίνει, μακάρι να υπογράψουν τους διακανονισμούς. Αλλά είναι ντροπιαστική κατάσταση για τον Παναθηναϊκό απ’ όποια πλευρά κι αν το δεις.

Επιπρόσθετα καθόμαστε και αγχωνόμαστε μην σηκωθεί να φύγει κανείς με προσφυγή και πάει στον Ολυμπιακό, στην ΑΕΚ ή στον ΠΑΟΚ. Συγγνώμη κιόλας αλλά είναι ηλίθιο να έχουμε αυτή τη λογική. Στην κατάσταση που είναι ο Παναθηναϊκός, οι πάντες μπορούν να φύγουν και να… τραβήξουν τα καλώδια. Δεν το κάνουν, αλλά και να το κάνουν δεν θα μπορούμε να τους πούμε τίποτα. Ας ενοχληθούμε, ας αισθανθούμε θιγμένοι, ας ξενερώσουμε, ας εκνευριστούμε. Κι ας πάνε όπου γουστάρουν αν φύγουν, πάλι κουβέντα δεν θα μπορέσουμε να πούμε. Στην τελική είναι ηλίθιο να μετατοπίζουμε το ενδιαφέρον μας στους ποδοσφαιριστές, λες κι αυτοί φταίνε για το που έχει φτάσει ο Παναθηναϊκός. Ίσα ίσα που τα παιδιά έχουν δείξει απίστευτη υπομονή και ανοχή στα δεδομένα που υπάρχουν. Το ίδιο θα λέμε κι αν προκύψουν 2-3 προσφυγές. Δεν φταίνε οι ποδοσφαιριστές για την κατάντια του Παναθηναϊκού. Ευθύνονται, όμως, για το γεγονός πως μένουν και δεν… τραβούν τα καλώδια να τον «πεθάνουν» μια και κακή.

Απ’ την άλλη έχουμε τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Συμπληρωμένος ένας χρόνος στον Παναθηναϊκό. Ένας χρόνος που ξεκίνησε περίεργα, συνεχίστηκε με την ομάδα και την δουλειά του να μένουν απροστάτευτες από τους απανταχού Κύζες, τους αντιπάλους που όποτε γουστάρουν διακόπτουν αγώνες και τους παίρνουν στα χαρτιά, αφαιρέσεις βαθμών, παίκτες σου που τιμωρούνται παράτυπα και πάει λέγοντας. Όλα αυτά εν μέσω καθυστερήσεων στις πληρωμές. Κι όταν σου υποσχέθηκαν πως όλα αυτά θα αλλάξουν, τελικά είδες τους παίκτες να φεύγουν, να πωλούνται για να πάρει λεφτά η ομάδα που ενδιαφερόταν μόνο γι’ αυτά, δεν σου έκαναν όσα σου έταξαν και στο τέλος σηκώθηκαν κι έφυγαν! Μαρίνο… να τα εκατοστήσεις στον πάγκο μιας ομάδας που σου προσφέρει το… τίποτα δηλαδή.

Ένας χρόνος πέρασε, δεύτερος θα υπάρξει; Το καλοκαίρι λήγει το συμβόλαιό του, προφανώς θα πάνε τότε να του πουν «βάλε πλάτη». Πόσο ακόμη πλάτη ρε παιδιά; Ο Παναθηναϊκός έχει καταντήσει να ζητά απ’ όλους όσους βρίσκονται στην ομάδα αυτή τη στιγμή, όχι να βάλουν πλάτη αλλά κάτι άλλο που είναι πιο κάτω απ’ την πλάτη. Καταντάει πλέον τραγικό. Όλα αυτά χωρίς να υπάρχει η παραμικρή ελπίδα βέβαια…

Δεν υπάρχει κανένας λόγος για χαρά λοιπόν. Διότι οι παίκτες δεν ξέρουμε πόσο ακόμη θα αντέξουν και δίκιο θα έχουν. Ο Μαρίνος που πέρασε ένα χρόνο στον Παναθηναϊκό, δεν ξέρουμε πόσο ακόμη θα μείνει και σαφώς δεν θα ευθύνεται αυτός. Ατάκες του στυλ «θα γραφτείτε στην ιστορία» από ανθρώπους της διοίκησης, είναι το λιγότερο άλλων εποχών. Και λειτουργούν άσχημα γιατί και τους χρωστάμε και τους λέμε πράγματα για να ξυπνήσουμε τις τύψεις που μπορεί να έχουν μέσα τους. Όποιος θέλει ας κάνει αυτό που θέλει. Το δίκιο είναι με τους παίκτες και το τεχνικό τιμ. Ας πάνε στον Ολυμπιακό, ας πάνε στην ΑΕΚ, στον ΠΑΟΚ, όπου γουστάρουν. Το δίκιο μαζί τους θα είναι. Ο Παναθηναϊκός δεν έφτασε εδώ από την στάση των παικτών και του προπονητή του.

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ