ΔΕΝ ΣΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ

Έχεις γίνει η… προσωποποίηση της κακομοιριάς και κανείς δεν θέλει να είναι μέλος μιας τέτοιας κατάστασης! 

Δεν σου προσφέρει τίποτα

Το πόσο μεγάλος ως σύλλογος είναι ο Παναθηναϊκός, το γνωρίζουμε. Η ιστορία δεν σβήνει και δεν αλλάζει. Κάλλιστα μπορούμε ανά πάσα στιγμή να φέρουμε στο μυαλό μας το τι έγινε την τάδε σεζόν και να καταλάβουμε ξανά το τι σημαίνει αυτή η ομάδα, αυτό το όνομα, αυτό το μέγεθος που αρκεί για να… σκεπάσει τον ήλιο στους υπόλοιπους. Αυτά, όμως, έχουν να κάνουν με τον κόσμο κυρίως. Δεν αφορούν και τόσο ανθρώπους που θέλουν να κάνουν μια καριέρα, έχουν φιλοδοξίες, ή έστω θέλουν να πάρουν τα καλύτερα δυνατά λεφτά που μπορούν. Με απλά λόγια, ερχόμαστε λίγο στην θέση των παικτών. Χωρίς να αναφέρουμε συγκεκριμένο όνομα, όποιον θέλει ο καθένας ας βάλει στο μυαλό του. Και το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι ένα και μόνο: Τι προσφέρει πλέον ο Παναθηναϊκός σε έναν ποδοσφαιριστή;

*Η… κάποτε μόνιμη παρουσία στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, έχει καταντήσει ανέκδοτο. Όχι απλά δεν σου εξασφαλίζει το «τριφύλλι» την συμμετοχή σε κάποια απ’ τις δύο διοργανώσεις της UEFA, αλλά δεν μπορείς να ξέρεις αν θα είσαι σε θέση ακόμη και την επόμενη σεζόν να είναι εκεί.

*Οικονομικά σαφώς μπορείς να βρεις καλύτερο συμβόλαιο. Ή τουλάχιστον να βρεις τα ίδια λεφτά. Και να έχεις μεγαλύτερη σιγουριά για το γεγονός πως θα τα πάρεις στην ώρα σου. Διότι στον Παναθηναϊκό το να προκύψουν νέες καθυστερήσεις είναι κάτι που δεν μπορεί να αποκλειστεί σε καμία περίπτωση. Οι ποδοσφαιριστές τα γνωρίζουν αυτά, δεν μένουν κρυφά στην εποχή μας…

*Το κλίμα γύρω απ’ την ομάδα είναι… αρρωστημένο. Δεν υπάρχει συσπείρωση, υπάρχει κόντρα κόσμου-διοίκησης, με τα δικαιολογημένα παράπονα που έχουν οι οπαδοί φυσικά. Όλο αυτό δεν είναι το καλύτερο για έναν ποδοσφαιριστή που θα αγωνίζεται είτε σε άδειο γήπεδο επειδή κανείς δεν θα… πατάει, είτε εισπράττει αυτή την αρνητική ενέργεια που δικαιολογημένα θα υπάρχει.

*Βλέπεις με πόση ευκολία την… κάνουν ποδοσφαιριστές που είναι χρόνια στην ομάδα και έχουν «δεθεί» μαζί της. Ή τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε, ή τουλάχιστον έτσι νομίζαμε. Σαφώς και δεν φταίνε μόνο οι παίκτες, δεν έγιναν σε μια νύχτα… κωλόπαιδα που θα πουλήσουν τον σύλλογο.

*Διαπιστώνεις διαρκώς πως δεν σε σέβεται κανείς. Μπορεί να τιμωρηθείς χωρίς να έχεις κάνει κάτι. Μπορεί να έρθει ο αντίπαλος να σε… θερίσει και να του πουν και μπράβο. Μπορεί να σε τραυματίσουν και να μην πάρεις πέναλτι. Μπορεί να κερδίζεις αλλά να σου στερήσουν το αποτέλεσμα επειδή κάποιος αντίπαλος δίνει… σόου στον πάγκο, ή επειδή τα σφυρίγματα είναι μόνο απ’ την μία πλευρά και σε πολλές περιπτώσεις ανακαλύψεις! Όλο αυτό μπορείς να το πεις και «εργασιακές συνθήκες». Ε, δεν είναι και οι καλύτερες εδώ που τα λέμε.

*Βλέπεις τους άμεσους αντιπάλους να ενισχύονται, την στιγμή που εσύ ποιοτικά μένεις στο ίδιο επίπεδο στην καλύτερη των περιπτώσεων (μάλλον υποχωρείς αλλά ας το δούμε πρώτα). Οι άλλοι έχουν την προοπτική γηπέδων, έχουν την προοπτική συμμετοχής στο Champions League, έχουν την προοπτική μιας ισχυρής διοίκησης που υπάρχει και «σπρώχνει» το πράγμα προς τα εμπρός. Ο Παναθηναϊκός αντίθετα, έχει μείνει στάσιμος και είναι ξεκάθαρο προς όλους. Οκ, υπάρχει ένας εξαιρετικός προπονητής και ένα σπουδαίο τιμ γύρω του, αλλά αν σε κάποιον δώσεις λίγο αλάτι κι ένα χαλασμένο αυγό, δεν μπορείς να περιμένεις να σου φτιάξει φαγητό. Όσο καλός σεφ κι αν είναι. Όλα αυτά οι ποδοσφαιριστές τα αντιλαμβάνονται και με το παραπάνω.

Όσο άσχημο κι αν ακούγεται για τον Παναθηναϊκό, φτάσαμε στο σημείο να φεύγει ο καλύτερός σου παίκτης για την Αλ Αϊν και να σκέφτεσαι «λογικό ρε φίλε του έδωσαν τόσα λεφτά». Πάει ο αρχηγός σου στην Κοπεγχάγη για να παίξει Europa League επειδή του έδωσε καλύτερο συμβόλαιο και προτιμά να σε αφήσει για να αγωνίζεται σε πρωτάθλημα χειρότερο μέχρι κι απ’ το Ελληνικό. Όλο αυτό μας φαίνεται νορμάλ πλέον. Επειδή ο Παναθηναϊκός είναι… βουτηγμένος στην κακομοιριά. Ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα που ξέρεις πως δεν έχει καμιά ελπίδα. Όχι επειδή έμεινε στο -6 βαθμολογικά. Αλλά συνολικά δεν υπάρχει καμιά ελπίδα αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.

Μην κράζουμε τους παίκτες λοιπόν. Μην περιμένουμε θαύματα απ’ αυτούς. Ξέρουμε θα μας πείτε πως είναι η καλύτερη δικαιολογία για τα παιδιά αυτά το γεγονός πως υπάρχουν όλα αυτά τα γύρω γύρω και πάει λέγοντας. Οκ, αν υπήρχε μόνο ένα πρόβλημα, θα συμφωνούσαμε. Αλλά με το σύνολο της κατάστασης και των προβλημάτων που υπάρχουν στον Παναθηναϊκό, δεν γίνεται να μη σε πάρει από κάτω. Απλά δεν γίνεται… Η ομάδα που έπρεπε να αποτελεί πόλο έλξης για όλους, έχει καταντήσει να μην προσφέρει το παραμικρό στους επαγγελματίες που παίρνουν την απόφαση να έρθουν ή να μείνουν. 

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ