ΔΙΑΛΥΣΤΕ ΤΟ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ!

Κέρδισε κάτι το ποδόσφαιρο με την κεντρική διαχείριση; Ο Παναθηναϊκός; Πάμε παρακάτω λοιπόν!

Διαλύστε το να ησυχάσουμε!

Το όλο εγχείρημα της Superleague, έχει αποδειχθεί εδώ και καιρό ως ένα… συννεφάκι που ζούνε πάνω του οι ομάδες, θεωρώντας πως κάτι σωστό κάνουν. Γελάει ο κόσμος. Μέσα σε αυτή την διαδικασία, η κορυφή του… παγόβουνου, είναι η περιβόητη κεντρική διαχείριση τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Ένα ζήτημα για το οποίο γίνεται χαμός αυτό τον καιρό. Εμάς το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι το καλό του Παναθηναϊκού. Αλλά ακόμη και το καλό του ποδοσφαίρου να σκεφτούμε, είναι αστείο να συζητάμε για… καταστροφή αν διαλυθεί η κεντρική διαχείριση. Διάλυση κάποιων ομάδων μπορεί να υπάρξει. Ποιες ομάδες όμως; Αυτές που εμφανίστηκαν έτσι ξαφνικά στην κατηγορία. Αυτές που δεν έχουν μέσο όρο ούτε 1.000 εισιτήρια. Αυτές που έχουν «γιγαντωθεί» δίχως να έχει αντιληφθεί κανείς το πώς και το γιατί. Σε επίπεδο επενδύσεων στις ομάδες ή στις υποδομές ή στις γηπεδικές εγκαταστάσεις, δεν έχει γίνει το παραμικρό. Χειρότερα γίνονται όλα και όχι καλύτερα. Σα να μην έφτανε αυτό, σηκώνονται… τα πόδια να χτυπήσουν το κεφάλι. Ε, συγγνώμη αλλά καλύτερα να διαλυθεί η κεντρική διαχείριση.

Για τον ίδιο τον Παναθηναϊκό, μικρό το κακό. Οικονομικά κερδισμένος θα βγει και όχι χαμένος. Ταυτόχρονα, δεν θα χρειάζεται οι «πράσινοι» να βλέπουν αυτούς που εξ αιτίας του ουσιαστικά έχουν χρήματα για να κρατήσουν τις ομάδες τους, να βγαίνουν κι από πάνω. Με δηλώσεις και συμπεριφορές που απλά καταδεικνύει το μέγεθος της… σαπίλας. Στο κάτω κάτω το ποδόσφαιρο ήταν καλύτερο σε αυτή τη χώρα, πριν αρχίσουν να βγάζουν… τρελά ποσά οι «μικροί» από τα τηλεοπτικά. Τότε που υπήρχαν ομάδες με ιστορία και κόσμο που γέμιζαν τα γήπεδα στην επαρχία π.χ. Αναγκάζονταν να βγάλουν παίκτες, έδιναν ευκαιρίες στα παιδιά που στην συνέχεια τα πουλούσαν στους «μεγάλους». Μια διαδικασία που στο τέλος της ημέρας, λοιπόν, ευνοούσε και τον Παναθηναϊκό. Γιατί στην θέση του Αστέρα Τρίπολης θα υπήρχε η Παναχαϊκή, ο ΟΦΗ (χωρίς κόμπλεξ), η Δόξα Δράμας και τόσες ομάδες που χάθηκαν μέσα στο χρόνο ουσιαστικά. Και θα έβγαζαν 4-5 Κουρμπέληδες (μια και αναφέραμε τον Αστέρα νωρίτερα) την διετία. Έτσι θα πήγαινε όλο το ποδόσφαιρο μπροστά. Διότι από τότε που άρχισαν να υπάρχουν τα πολλά τηλεοπτικά χρήματα, το άθλημα άρχισε την… κάτω βόλτα. Κι αντί να σου πουν κι ευχαριστώ που υπάρχουν, σε… δείχνουν με το δάχτυλο ως φταίχτη. Φτάνει η κωμωδία, διαλύστε το να ησυχάσουμε. Ο Παναθηναϊκός δεν θα έχει πρόβλημα, θα βλέπει αυτούς που λειτουργούν εδώ και χρόνια ως… υποτακτικοί άλλων «μεγάλων» και θα γελάει με την ψυχή του!

Όλα τα παραπάνω, δεν σημαίνουν πως παίρνουμε το μέρος του συνδρομητικού που έχει τα δικαιώματα του πρωταθλήματος. Δεν είναι δυνατόν να το κάνουμε όταν ξέρουμε πως απαγορεύτηκε σε δημοσιογράφους να λένε τα αυτονόητα στα διαιτητικά «εγκλήματα», δεν είναι δυνατόν να το κάνουμε σε αυτούς που ενώ γινόταν χαμός στα γήπεδα (επεισόδια) μας έδειχνε το… φεγγάρι. Μιλάμε άλλωστε για τον βασικό χρηματοδότη σε ένα πρωτάθλημα που πάει απ’ το κακό στο χειρότερο, άρα δεν είναι δυνατόν να μην ευθύνεται. Δεν μπαίνουμε καν στια διαφωνίες με τον Παναθηναϊκό, σε γενικό πλαίσιο το βλέπουμε. Απλά, πέρα απ’ το ποιος είναι αυτός που έχει τα δικαιώματα, η αλαζονεία αυτών που σε έχουν ανάγκη και ουσιαστικά σου στερούν το δικαίωμα για περισσότερα χρήματα, εκμεταλλεύονται το δικό σου brand name δηλαδή, είναι το κάτι άλλο. Τώρα που θα κυνηγούν το ευρώ με σφεντόνα να δούμε τι θα γίνει.

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ