ΦΟΡ… ΜΑΜΟΥΝΙ!

Ο αντί Μπεργκ πρέπει να έχει άλλα στοιχεία για να «δέσει» ιδανικά!

Φορ… μαμούνι!

Καλώς μας ήρθε ο Λουτσιάνο, καλώς μας ήρθε και ο Καμπέσας. Υγεία να έχουν τα παιδιά και να δείξουν το ταλέντο τους για να βοηθήσουν τον Παναθηναϊκό. Τρεις πλέον οι μεταγραφές για το μεσοεπιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού των «πράσινων» (μαζί με τον Άλτμαν που είχε αποκτηθεί νωρίτερα). Σε κάθε περίπτωση, όμως, η υπόθεση του φορ είναι αυτή που εξιτάρει περισσότερο. Και επειδή είναι η θέση που γουστάρει ο περισσότερος κόσμος (λόγω του ότι μιλάμε για τον παίκτη που πρέπει να βάζει τα γκολ) αλλά και επειδή ο παίκτης που θα έρθει θα είναι ο αντικαταστάτης του Μάρκους Μπεργκ. Στοιχείο που σαφώς προσθέτει μεγαλύτερη πίεση στο παιδί που θα έρθει.

Κακά τα ψέματα, παίκτη σαν τον Μπεργκ δεν μπορεί να βρει ο Παναθηναϊκός. Μακάρι να πέφτουμε έξω, αλλά είναι από δύσκολο έως απίθανο. Χρειάζεται, όμως, να έρθει ένας βασικός φορ που πραγματικά θα κάνει την διαφορά, μέσω του συστήματος και της φιλοσοφίας που θα έχει το «τριφύλλι». Κοινώς ένα 9άρι που θα ξεχωρίζει μεν για την ποιότητά του, αλλά συγχρόνως θα ξεχωρίζει για την ικανότητά του να κάνει εύκολη την ζωή των συμπαικτών του.

Από τότε που ήρθε ο Μαρίνος Ουζουνίδης στον Παναθηναϊκό, βλέπουμε πράγματα που βγαίνουν μέσα απ’ την ομάδα στην επίθεση. Βλέπαμε τον Μπεργκ να τραβιέται αρκετά έξω απ’ την περιοχή και τον Κλωναρίδη να γίνεται φορ. Βλέπαμε συνδυασμούς με τους ακραίους που γύριζαν προς τον άξονα, δημιουργώντας υπεραριθμία για το «τριφύλλι» μέσα στην περιοχή. Κατά συνέπεια για να συμβούν όλα αυτά, απαιτούνται κάποια ποιοτικά στοιχεία. Ποια είναι αυτά; Ικανότητα για συνδυαστικό ποδόσφαιρο. Ικανότητα να «σπας» την μπάλα σωστά και να φεύγεις αμέσως για να εκμεταλλευτείς κενούς χώρους. Ικανότητα να «σκοτώνεις» τον αντίπαλο με μία επαφή. Ικανότητα να πρεσάρεις… δαιμονισμένα τον αντίπαλο. Με λίγα λόγια το ιδανικό για τον Παναθηναϊκό αυτή τη στιγμή, θα ήταν ένας παίκτης στο στυλ του Λουτσιάνο Φιγκερόα. Ο Αργεντινός ήταν τεράστια κλάση βέβαια, αλλά όχι επειδή έκανε ντρίπλες, επειδή έπαιζε φαντεζί ποδόσφαιρο. Ήταν παικτάρα γιατί «σκότωνε» με τη μία, είχε εξαιρετικές τοποθετήσεις, έβγαινε απ’ την περιοχή και εκμεταλλευόταν τους συμπαίκτες του, πίεζε σαν… μαμούνι.

Αν θέλετε κι άλλο παράδειγμα για το τι στυλ παίκτης θα ταίριαζε… γάντι στον Παναθηναϊκό, τότε μπορεί να αναφερθεί και ο Καρέλης. Ένας παίκτης αυτών των φυσικών δυνάμεων, αλλά με μεγαλύτερη ευχέρεια στο σκοράρισμα. Μην σας φαίνονται περίεργα όλα αυτά. Σαφώς όλοι θέλουμε φορ που να βάζει 30 γκολ την σεζόν. Αλλά ο Παναθηναϊκός δείχνει να «δομείται» για να δουλεύει εξαιρετικά μεσοεπιθετικά και όχι να δουλεύουν όλοι οι μεσοεπιθετικοί για τον φορ. Κάτι που ασφαλώς δεν γινόταν με τον Μπεργκ, αλλά είπαμε παίκτη σαν τον Σουηδό δεν μπορείς να βρίσκεις κάθε μέρα… Κατά συνέπεια ας έχουμε στο μυαλό μας κάποια στάνταρ για το τι να περιμένουμε. Σαφώς ο Ουζουνίδης ξέρει καλύτερα απ’ όλους μας, σαφώς η επιλογή του θα είναι «ψαγμένη» απ’ όλες τις πλευρές. Απλά ίσως να είναι ευκαιρία να πάμε πλέον σε μια λογική επιθετικού που θα είναι εξαιρετικός παίκτης, αλλά δεν θα εξαρτάται η ομάδα απ’ αυτόν στον βαθμό που γινόταν αυτό με τον Μπεργκ. Και μη νομίζει κανείς πως όλα αυτά τα λέμε επειδή ο παίκτης που θα έρθει θα είναι φθηνότερος του Σουηδού. Απλά να θυμάστε πως όταν ήρθε ο Μάρκους κόστιζε 400.000 ευρώ το χρόνο.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου