ΟΧΙ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ, ΚΑΜΠΑΝΑ!

Έχουμε Ουζουνίδη-Λυμπερόπουλο αλλά αυτό δεν σημαίνει πως οι παίκτες θα έρθουν στο τζάμπα! 

Όχι καμπανάκι, καμπάνα!

Είναι ξεκάθαρο πως ο Παναθηναϊκός ως ομάδα είναι… των άκρων. Όταν είχε ανθρώπους που ήταν ρίσκο (κι αποδείχθηκαν ανεπαρκείς) ανέβασε το μπάτζετ σε επίπεδα υψηλά για τα δεδομένα των τελευταίων ετών, για τα δεδομένα της δική του εποχής. Κι όταν είχε ανθρώπους με πλάνο, που άξιζαν και αξίζουν, η… κάνουλα ήταν και είναι κλειστή. Είναι οξύμωρο όλο αυτό και τρομερά άσχημο για τον Παναθηναϊκό τον ίδιο.Διότι δεν μπορεί να έχει την ηρεμία που θα μπορούσε να έχει, αν απλά διέθετε την οικονομική δυνατότητα για να υλοποιήσει τον σχεδιασμό με το χαμηλό μπάτζετ μεν, αλλά δίχως να πρέπει πρώτα να περιμένει να φύγουν όσοι δεν υπολογίζονται κτλ.

Νίκος Λυμπερόπουλος και Μαρίνος Ουζουνίδης είναι οι άνθρωποι που όλοι οι Παναθηναϊκοί εμπιστεύονται. Επειδή αμφότεροι απέδειξαν πως αξίζουν αυτή την εμπιστοσύνη. Στην πρώτη σοβαρή μεταγραφική περίοδο (και λόγω διάρκειας αλλά και επειδή ξέρουν τι πρέπει να κάνουν χωρίς να πιέζονται όπως τον Γενάρη για να διώξουν παίκτες εν μέσω αγωνιστικών υποχρεώσεων και συγχρόνως μήπως βρουν κάποιον φθηνό για να αποκτηθεί) αυτά που έχουν στα χέρια τους για να προχωρήσουν, είναι από ελάχιστα έως μηδαμινά. Οικονομικά είναι τεράστιο το θέμα και ασφαλώς θέτει σε αμφισβήτηση το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Ούτε κουμαντάρουμε την τσέπη κάποιου, ούτε κρίνουμε τις επιλογές κάποιου. Απλά, ως γεγονός πρέπει να αντιμετωπιστεί αυτό το οικονομικό ζήτημα. Σε μια εποχή που έπρεπε να έχει αρχίσει ήδη η υλοποίηση του σχεδιασμού.

Να το πούμε απλά λοιπόν, προκειμένου να μην φτάσουμε στο σημείο να… πάρει η μπάλα κάποιους που δεν ευθύνονται. Ο Παναθηναϊκός έχει… ψίχουλα για να προχωρήσει στον σχεδιασμό του. Με αυτά πρέπει ο Λυμπερόπουλος με τον Ουζουνίδη να έρθουν σε συμφωνία για να φύγουν όσοι δεν υπολογίζονται και ταυτόχρονα να κρατήσουν τον κορμό και να ενισχύσουν και το ρόστερ. Μας συγχωρείτε αλλά αν δεν τα καταφέρουν, δεν θα φταίνε αυτοί. Όσο κι αν είναι επιτυχημένοι, όσο κι αν «τρέχουν» ένα σωστό πρότζεκτ, στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο βρισκόμαστε, κανείς δεν θα πει «α οκ ρε παιδιά να έρθω στον Παναθηναϊκό με ελάχιστα», ή κανείς δεν θα πει «εντάξει να φύγω και μου δίνετε λεφτά όποτε γουστάρετε επειδή κάτι καλό κάνετε στην ομάδα κι επειδή εγώ δεν έχω θέση να σας αδειάσω την γωνιά».

Είναι ξεκάθαρο πως όσα ζει ο Παναθηναϊκός σε οικονομικό επίπεδο εν μέσω αγωνιστικού σχεδιασμού, δεν είναι απλά… καμπανάκι, αλλά ολόκληρη καμπάνα. Η οποία χτυπά και χτυπά και χτυπά. Δυστυχώς δεν την έχουν ακούσει οι πάντες. Ελπίζουμε μόνο όταν την ακούσουν να μην είναι αργά. Γιατί ο Παναθηναϊκός μέσω όλης αυτής της κατάστασης, δεν χάνει απλά χρόνο. Υπάρχει τεράστιος κίνδυνος (και άμεσος φυσικά) να χάσει παίκτες που δεν τον «παίρνει» να χάσει. Εκεί που περιμένουμε ενίσχυση μην φτάσουμε στο σημείο να βλέπουμε την διάλυση του κορμού σε επίπεδο ρόστερ. 

Δεν κινδυνολογούμε, απλά πρέπει επιτέλους να δούμε την πραγματικότητα μέσα στα μάτια. Διότι όσο ζούμε στο… συννεφάκι του «έλα μωρέ, ο Μαρίνος κι Ο Λύμπε ξέρουν τι κάνουν θα τα λύσουν τα προβλήματα» θα χάσουμε την μπάλα, χωρίς να φταίνε οι δύο αυτοί άνθρωποι και χωρίς να αξίζουν να πάρουν και αυτή την ευθύνη. 

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ