ΜΑΡΚΟΥΣ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕΣ!

Κάθε μορφής πίεση για το καλό της ομάδας μας βρίσκει σύμφωνους!

Μάρκους καλά έκανες!

Δεν υπάρχει καλοκαίρι απ’ το 2013 και μετά, που να μην έχουμε κάποιας μορφής… σίριαλ με πρωταγωνιστή τον Μπεργκ. Την μία θέλει να φύγει γιατί οι φιλοδοξίες του είναι παραπάνω απ’ τον Παναθηναϊκό. Την άλλη θέλει να φύγει επειδή έχει ξενερώσει, την τρίτη θέλει να φύγει επειδή δεν παίζει η ομάδα όπως αυτός θέλει. Πόσες και πόσες βλακείες δεν έχουμε διαβάσει-ακούσει. Τώρα που υπάρχει και δήλωσή του αναφορικά με την δυναμική της ομάδας (αυτό τον ενδιαφέρει όχι το να αμείβονται όλοι πλουσιοπάροχα) είναι δεδομένο πως θα ακολουθήσει ένας γενικός χαμός. Ακόμη κι αν μπαίνουν σε εισαγωγικά (δηλαδή μεταφέρεται ακριβώς μία απ’ τις ατάκες του) προτάσεις που ποτέ δεν βγήκαν απ’ τα χείλη του, αλλά… βαφτίζουμε δήλωση το συμπέρασμα που βγάζουμε (ακραίο ως συνήθως) και «πουλάει» στην ίντριγκα που θέλουμε και γουστάρουμε. Είτε επειδή έτσι θα διαβαστεί περισσότερο το θέμα (ξέρετε στο στυλ «σοκ διαβάστε που πάει ο Μπεργκ» ενώ η είδηση είναι πως πήγε να πάρει ψωμί για το μεσημεριανό) είτε επειδή ο Παναθηναϊκός πρέπει να ζημιωθεί με κάποιον τρόπο.

Τι είπε ρε παιδιά ο Μπεργκ; Πως ακούει δεξιά κι αριστερά για μείωση του μπάτζετ. Που είναι το ψέμα; Δεξιά κι αριστερά, μάλιστα, υπάρχουν φήμες όχι απλά για μείωση αλλά σχεδόν για… διάλυση του ρόστερ. Μην κρυβόμαστε πίσω απ’ το δάχτυλό μας, έχουν φέρει την καταστροφή ήδη. Ξεκάθαρα δεν είναι ωραία τα πράγματα, αλλά αυτό διαφέρει απ’ την καταστροφή. Ακούγοντας όλα αυτά ο Μπεργκ λοιπόν, τόνισε πως δεν θα του άρεσε να μειωθεί το μπάτζετ της ομάδας καθώς επιθυμεί να μείνει εδώ και να είναι μέλος της ομάδας που θα επιστρέψει στην κορυφή! Όλα αυτά, βέβαια, τη στιγμή που έχει τονίσει πως είναι καλά εδώ, θέλει να μείνει εδώ και πάει λέγοντας. Καλά έκανε ο Σουηδός! Πολύ σωστά τα είπε! Εμάς θα μας ενοχλούσε να έλεγε «εντάξει μωρέ ας φύγουν όλοι εγώ έχω αράξει εδώ περνάω καλά θα μαζεύω ήλιο και ας μην έχουμε ομάδα».

Εμείς στην θέση του Μπεργκ τι θα θέλαμε να κάνουμε; Να πιέσουμε για να υπάρχει ένα σύνολο εξαιρετικό, μια ομάδα αντάξια του Παναθηναϊκού, ή θα λέγαμε «οκ ρε παιδιά υγεία να υπάρχει και βλέπουμε τι θα γίνει έχει ο Θεός». Η πίεση του Σουηδού λοιπόν, είναι θετικό σημάδι. Για την ίδια την ομάδα που σαφώς έτσι πρέπει να είναι. Διότι είναι ξεκάθαρο πως ο Παναθηναϊκός θέλει ενίσχυση στο ρόστερ του. Όχι με συμβόλαια πανάκριβα (δεν είπε κάτι τέτοιο ο Μπεργκ άλλωστε) αλλά με σωστές επιλογές. Κατά συνέπεια, όσο κι αν ενοχλεί, δεν γίνεται να υπάρχει κατακόρυφη πτώση του μπάτζετ και να ενισχυθεί συγχρόνως η ομάδα. Εκτός αν βρεις λαβράκια με ελάχιστα χρήματα που θα σου κάτσουν… πρώτοι αριθμοί του λαχείου. Πόσες πιθανότητες υπάρχουν για κάτι τέτοιο.

Από μόνη της και η αντίδραση του Παναθηναϊκού αναφορικά με το γεγονός πως θα γίνουν αυτά που θέλουν Λυμπερόπουλος και Ουζουνίδης, δείχνει το πόσο σωστή ήταν η δήλωση και συνολικά η λογική του Μπεργκ. Μπορεί να εκνεύρισε; Λίγο μας ενδιαφέρει. Μπορεί να στεναχώρησε; Είναι όπως όταν μιλάει κάποιος σε μέλη της οικογενείας του με απότομο τρόπο. Δεν το κάνει από κακία αλλά από αγάπη για να καταλάβουν ποιο είναι το σωστό. Αν έστω και κατά 1% ο Μπεργκ βοήθησε στο να υπάρξει αυτή η εγρήγορση λοιπόν, να είναι καλά το παιδί!

Όσο για το αν θέλει να μείνει ή αν ψάχνει τρόπους για να πάει αλλού, είναι ηλίθιο ακόμη και να κάνουμε κουβέντα. Κάποιος που θέλει να φύγει, ούτε αγοράζει σπίτι, ούτε υπογράφει νέο συμβόλαιο, ούτε εκθέτει τον εαυτό του με δηλώσεις του στυλ «θέλω να τελειώσω εδώ την καριέρα μου». Κι όταν μιλάμε για ένα σοβαρό παιδί και όχι κάποιον… Ντιόγκο (αυτόν που θα έπαιρνε η Τσέλσι και είχε δηλώσει «είμαι γαύρος» μόλις πάτησε στην Ελλάδα), η κάθε κίνηση-δήλωση έχει σημασία.

Τέλος, για το αν υπάρχει πίεση ή όχι στην διοίκηση απ’ τα όσα είπε ο Μπεργκ, σκεφτείτε κάτι. Ποια θα είναι η αντίδραση του κόσμου αυτή τη στιγμή, αν φύγει ο Σουηδός. Ειδικά μετά απ’ αυτά που είπε. Ρητορικό το ερώτημα απάντηση δεν περιμένουμε…

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ