ΔΥΣΚΟΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ…

Αν ένα πράγμα δεν θα θέλαμε αυτή την εποχή, είναι να βρισκόμασταν στην θέση Λυμπερόπουλου-Ουζουνίδη!

Δύσκολα πράγματα…

Με τα πλέι οφ δεν ασχολείται κανείς. Πραγματικά κανείς! Ούτε καν οι υπεύθυνοι της λίγκας. Κατά συνέπεια είναι αστείο ακόμη και να γίνονται συζητήσεις για το πώς θα παρουσιαστεί αγωνιστικά ο Παναθηναϊκός στην συγκεκριμένη διαδικασία. Οι «πράσινοι» πρέπει ήδη να μπαίνουν στη λογική της επόμενης σεζόν. Ακόμη και οι διακοπές που ακολουθούν, επιβάλλεται να λειτουργήσουν ως σωστό διάστημα ψυχικής και σωματικής ξεκούρασης και «αδειάσματος» του μυαλού, προκειμένου όταν επιστρέψουν οι πάντες να είναι… φουριόζοι για δουλειά. Φυσικά σε αυτή την περίοδο, όλο το βάρος πέφτει στους άλλους και όχι στους παίκτες. Στον Παναθηναϊκό το βάρος πέφτει σε Λυμπερόπουλο και Ουζουνίδη φυσικά. Στη θέση των οποίων δεν θα θέλαμε να βρισκόμαστε σε καμία περίπτωση!

Οι ίδιοι με την πολύ καλή δουλειά τους μέχρι τώρα έβαλαν… δύσκολα στους εαυτούς τους. Γιατί; Μα επειδή πρέπει να καταρτίσουν το ρόστερ της επόμενης σεζόν. Κι όσο κι αν θέλουμε να λέμε πως μια ομάδα θέλει ισάξια δίδυμα σε κάθε θέση, είναι δύσκολο να το διαχειριστείς αυτό. Κοινώς δεν μπορείς να πάρεις δεύτερο Μπεργκ (ακόμη κι αν είχες την οικονομική δυνατότητα) για την θέση του φορ. Πρέπει να είναι ένας παίκτης που θα έχει το προβάδισμα για να είναι βασικός κι από πίσω μια αξιόπιστη λύση που θα σε κάνει να μην μελαγχολείς όταν παίρνει θέση στην ενδεκάδα. Διότι στο τωρινό ρόστερ, κακά τα ψέματα όταν απουσιάζουν κάποιοι παίκτες μας πιάνει μελαγχολία. Το θέμα, φυσικά, είναι το ποιοι θα λογίζονται για βασικοί. Μέσω της εξαιρετικής δουλειάς που έχει γίνει, υπάρχει ένας βασικός κορμός εξαιρετικός. Φάνηκε στο χορτάρι άλλωστε, δεν το λέμε εμείς. Αλλά και πάλι, είναι δύσκολο να πεις με σιγουριά αν πρέπει να πας για βασική επιλογή σε κάποιες θέσεις ή να συνεχίσεις να στηρίζεσαι στα παιδιά που έχεις αυτή τη στιγμή.

Τι εννοούμε. Ο Βλαχοδήμος κάτω απ’ τα δοκάρια έχει δείξει καλό πρόσωπο στα περισσότερα ματς. Μπορείς όμως να στηριχτείς πάνω του για όλη την επόμενη σεζόν; Συν τοις άλλοις στο ποδόσφαιρο το να έχεις δύο τερματοφύλακες ισάξιους τους οποίους θα αλλάζεις συχνά, ποτέ δεν κάνει καλό. Ουζουνίδης και Λυμπερόπουλος λοιπόν, πρέπει να αποφασίσουν αν θα στηριχθούν στον μικρό ή αν θα πάρουν κάποιον έμπειρο και αξιόπιστο, με τον Βλαχοδήμο να παίρνει ματς βέβαια αλλά ως εναλλακτική. Κάτι ανάλογο ισχύει και για τον Κουρμπέλη ίσως. Επειδή πέρα από Ζέκα και Κουρμπέλη στα χαφ είναι ανάγκη να έρθει τουλάχιστον ένας ακόμη παίκτης. Αυτός πρέπει να είναι βασικός ή να είναι μια καλή εναλλακτική πίσω απ’ τον Έλληνα άσο που δίχως άλλο έχει αποδείξει πως αξίζει να φορά την πιο… βαριά φανέλα της Ελλάδας. Με το καλό αν μείνει κι ο Κλωναρίδης, επίσης πρέπει να δεις αν θα τον έχεις για βασικό ή αν θα αλλάξει στάτους. Ειδικά για τον «Κλώνα» όλοι θυμόμαστε πως είναι παίκτης που δίνει απίστευτες λύσεις όταν έρχεται απ’ τον πάγκο, αλλά συγχρόνως είναι παίκτης ψυχολογίας κι αν δεν παίζει «πέφτει». Επιπρόσθετα, έχει «δέσει» εξαιρετικά με τον Μπεργκ και αυτό είναι ξεκάθαρο.

Αυτά είναι μόνο μερικά απ’ τα ερωτηματικά που πρέπει να «απαντήσουν» αυτοί που ξέρουν το άθλημα έτη φωτός καλύτερα από εμάς. Βέβαια, όσες απορίες κι αν έχουμε, όσο δύσκολο κι αν μας φαίνεται όλο αυτό, έχουμε τεράστια εμπιστοσύνη στα δύο παιδιά. Όχι μόνο επειδή Λυμπερόπουλος και Ουζουνίδης είναι αγαπημένα παιδιά για όλους τους Παναθηναϊκούς, αλλά επειδή μέσω της δουλειάς και της σοβαρότητάς τους κέρδισαν την εμπιστοσύνη όλων μας. Και πάλι, όμως, στην θέση τους δεν θα θέλαμε να βρισκόμαστε.

Είναι δύσκολο το εγχείρημά τους. Γιατί πέρα απ’ τις καθαρά ποδοσφαιρικές μας απορίες, υπάρχουν και οι δεδομένες δυσκολίες. Θα έχουν να διαχειριστούν το μικρότερο μπάτζετ συγκριτικά με τους άμεσους αντιπάλους, τη στιγμή που πρέπει να κάνουν αρκετές κινήσεις. Τόσο σε επίπεδο αποχωρήσεων όσο σε επίπεδο προσθηκών. Και όταν μιλάμε για σχεδιασμό που εξαρτάται απ’ τις αποχωρήσεις, καταλαβαίνει εύκολα κανείς το πόσες δυσκολίες έρχονται να προστεθούν στις υπάρχουσες, Τρανό παράδειγμα ο περασμένος Γενάρης όταν μέχρι τελευταία μέρα περιμέναμε να φύγουν κάποιοι παίκτες και έτσι χάθηκε χρόνος, χωρίς να φταίνε οι άνθρωποι της ομάδας. Μην το έχετε σίγουρο λοιπόν πως όσοι δεν υπολογίζονται θα πουν με ευκολία «οκ φεύγω να είστε καλά». 

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ