ΜΗΝ ΤΟ ΚΟΥΡΑΖΟΥΜΕ…

Οι ανακοινώσεις δεν κάνουν τίποτα, ή πριν ή καθόλου…

Μην το κουράζουμε…

Όσοι είδαν τι έγινε στην Τούμπα, ξέρουν γιατί αποκλείστηκε ο Παναθηναϊκός. Ακόμη κι αυτοί που θέλουν πάντα να είναι σκληροί με την ομάδα και στέκονται στις χαμένες ευκαιρίες ή στην ανικανότητα να προστατευτεί το «τριφύλλι», ουσιαστικά έχουν ως κανόνα την αδικία. Όσοι δεν δέχονται την ύπαρξη αδικίας, είτε είναι βλάκες είτε έχουν οικονομικά συμφέροντα. Τελεία και παύλα, άλλη εξήγηση δεν μπορεί να δοθεί. Και να σας πούμε την αλήθεια, η πίκρα είναι τεράστια, η στεναχώρια δεν περιγράφεται και το «πάλι ρε γαμώτο;» δεν θα σβήσει. Αλλά η ουσία δεν αλλάζει. Σε απέκλεισαν με το έτσι θέλω, σου στέρησαν ένα τρόπαιο επειδή το γούσταρε ο Κύζας. Είναι λογικό, βέβαια, η κουβέντα να πηγαίνει στο τι έκανες πριν το ματς και στο τι κάνεις μετά.

Στο πρώτο κομμάτι, στα όσα έγιναν πριν το ματς, η απόδειξη είναι ο ίδιος ο αγώνας. Για την διαιτησία του Κύζα μιλάμε. Δεν έκανες τίποτα, όσα έκανες δεν είχαν καμία σημασία, δεν σε υπολόγισε κανείς και σε… έσφαξαν στο γόνατο. Με το που έληξε το ματς και την επόμενη μέρα, υπήρξαν κάποιες ανακοινώσεις, η γνωστοποίηση μιας επιστολής προς την ΚΕΔ και την ΕΠΟ (όποια κι αν είναι αυτή η ΕΠΟ ουσιαστικά), η απάντηση στην ΕΠΟ και πάει λέγοντας. Πράγματα που δεν έχουν την παραμικρή ουσία. Δεν κάνουν κανέναν να αισθανθεί καλύτερα, δεν σε βοηθούν να κερδίσεις το παραμικρό. Φτάσαμε στο σημείο να σε αδικεί ο ΠΑΟΚ, φτάσαμε στο σημείο να ακούγεται η… φωνή του ΠΑΟΚ και όχι του Παναθηναϊκού. Τι να πούμε τώρα; Αρκεί με τις ανακοινώσεις και με όλες αυτές τις κινήσεις για να πεις τι; Αυτά που είδε όλη η Ελλάδα; Οκ… Ο Παναθηναϊκός θα είναι στον τελικό; Όχι. Άρα τι συζητάμε; Τσάμπα!

Είναι ξεκάθαρο αυτό που παραδέχτηκε δημόσια και ο Ουζουνίδης. Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να συναγωνιστεί τους αντιπάλους του εξωαγωνιστικά και να προστατευτεί απ’ την διαιτησία, οπότε πρέπει να φτιάξει μια εξαιρετική ομάδα. Ε, αυτό πρέπει να καταλάβει και η ίδια η διοίκηση. Δεν γίνεται να κοντράρεις τους άλλους στο παρασκήνιο. Είτε το πεις «δε θέλω» είτε «δεν μπορώ», η ουσία μένει ίδια. Με φωνές και ανακοινώσεις, δεν γίνεται τίποτα. Άρα το μόνο που πρέπει να κάνεις, είναι να σκύψεις πάνω στην ίδια την ομάδα. Να συσπειρωθείς, να ακούς αυτούς που ξέρουν τα ποδοσφαιρικά ζητήματα, σύμφωνα με το μέτρο των δυνατοτήτων που υπάρχουν να ακολουθήσεις τις προτάσεις τους και να ικανοποιήσεις τα θέλω τους. Προκειμένου να δυναμώσεις όσο περισσότερο μπορείς να ποδοσφαιρικό επίπεδο. Για να νικάς και τους διαιτητές ή να τους αναγκάζεις να εκτίθενται περισσότερο απ’ ότι το έκαναν με τον Κύζα. Ξέρουμε είναι άχαρο και ηλίθιο ίσως αυτό που λέμε. Αλλά δυστυχώς έτσι έχουν τα πράγματα. Ας μην αναλωθούμε άλλο στις φωνές και στις ανακοινώσεις. Είναι ψυχοφθόρο, δεν οδηγεί πουθενά και από πάνω εκνευρίζει επειδή θυμίζει σε όλους πως η ομάδα πήγε σαν… πρόβατο στη σφαγή. Πάμε παρακάτω να δούμε το ποδόσφαιρο λοιπόν, δυστυχώς άλλη μια φορά μετράμε τις… πληγές μας. Αλλά δεν μπορείς να κάνεις και τίποτα άλλο.

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ