ΟΙ ΟΡΙΣΜΟΙ ΤΗΣ… ΘΥΡΑΣ 4

Παιδιά μπορείτε απ’ ευθείας να μας πείτε πως δεν κάνει να προκριθούμε, μην εκτίθεστε τόσο ωμά! 

Οι ορισμοί της… Θύρας 4

Εδώ και δεκαετίες έχουμε βιώσει τα πάντα. Ειδικά σε επίπεδο αδικίας, ο Παναθηναϊκός βιώνει πράγματα που κανείς άλλος δεν έχει βιώσει. Το γεγονός πως δημιουργείται ένα πανηγυρικό κλίμα επειδή… αλλάζουν τα πράγματα, δεν σημαίνει πως τα προβλήματα λύθηκαν. Ειδικά για το «τριφύλλι» που είναι ξεκάθαρο πως αποτελούν τον νούμερο ένα κίνδυνο για κάθε… προαγωγό του αθλήματος. Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, τα… μηνύματα είναι συνεχή και ωμά. Δεν προσπαθούν να κρυφτούν, δεν βγάζουν προς τα έξω κάτι άλλο απ’ αυτό που πραγματικά είναι οι άνθρωποι. Μια σιχαμένη κατάσταση που θέλει να σου πει πράγματα τα οποία γνωρίζεις πολύ καλά.

Μετά το ματς πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, παρακολουθήσαμε όλοι το σόου άνευ προηγουμένου του Σέρβου προπονητή της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Που ξαφνικά θυμήθηκε να μιλήσει για διαιτητές απ’ την Αθήνα που ΔΕΝ τον αδίκησαν, αλλά έκρινε σκόπιμο να μιλήσει εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο ένα ανεξήγητο παράπονο… Αμέσως μετά ορίστηκε ο Σιδηρόπουλος να διαιτητεύσει το πρώτο ματς της Λεωφόρου. Ο Σιδηρόπουλος που γεννήθηκε στην Δράμα και μεγάλωσε στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. Γι’ αυτό και δεν υπήρξε ο πειθαρχικός έλεγχος που έπρεπε, γι’ αυτό δεν δόθηκαν δύο πέναλτι στον Παναθηναϊκό. Από πάνω κλάφτηκαν κιόλας πως αδικήθηκαν. Γιατί; Για το χέρι του Χουλτ που δεν είχε την παραμικρή πρόθεση και το είδαν όλοι. Απλά έπρεπε να φωνάξουν προκειμένου να… βγει απ’ την εξίσωση της ρεβάνς ο Κομίνης. Ο διαιτητής που έχει σφυρίξει μια χαρά φέτος, ο διαιτητής που δεν είναι από Αθήνα ή Θεσσαλονίκη (Θεσπρωτίας είναι) άρα είχε πολλές πιθανότητες να σφυρίξει. Δεν έπρεπε όμως. Και πάλι έπρεπε να είναι διαιτητής απ’ την Βόρεια Ελλάδα. Στην προκειμένη περίπτωση ο Κύζας. Συνδέσμου Δράμας και με μόνιμη κατοικία στην Θεσσαλονίκη.

Αυτή την εποχή, αν πήγαινε κανείς στην θύρα 4 και ρώταγε «ρε παιδιά ποιον θέλετε διαιτητή στα ματς με τον Παναθηναϊκό» θα επέλεγαν Σιδηρόπουλο και Κύζα. Καθαρά από… σύμπτωση, αυτούς τους δύο όρισαν στα ματς με το «τριφύλλι». Ε, είπαμε ρε παιδιά. Όχι κι έτσι όμως. Μιλάμε για ωμή πρόκληση, μήνυμα που στέλνουν για το τι θα γίνει. Προφανώς για λόγους που δεν γνωρίζουμε, ο ΠΑΟΚ πρέπει να είναι στον τελικό. Τους… βολεύει κιόλας, απ’ τη στιγμή που για να γίνει αυτό θα πρέπει να ζημιωθεί ο Παναθηναϊκός. Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι όμως. Το 2-0 του πρώτου αγώνα ήταν απλά η ένδειξη ανωτερότητας. Η απόδειξη θα έρθει στην Τούμπα. Το λάθος που κάνατε είναι πως… ξυπνήσατε για τα καλά τον Παναθηναϊκό. Επειδή ακόμη και ο τελευταίος που αισθανόταν ήσυχος και σίγουρος για την πρόκριση, τώρα θα πάει με τα μάτια ορθάνοιχτα και την εγρήγορση στα ύψη!

Στα λόγια, στο instagram, στις εφημερίδες και στις ιστοσελίδες, οι προκρίσεις και η ανωτερότητα των ομάδων έρχονται απλά. Στην πράξη, όμως, τα πράγματα είναι δύσκολα. Και ο ΠΑΟΚ όσο δυνατός κι αν είναι επικοινωνιακά αλλά και παρασκηνιακά πλέον, δεν είναι σε θέση να αποκλείσει τον συσπειρωμένο και αποφασισμένο Παναθηναϊκό. Τέλος, μακάρι να έχουμε απόλυτο άδικο και για την διαιτησία. Μακάρι ο Κύζας να μας δείξει πως είναι διαιτητάρα και όσα λάθη κάνει (επειδή θα κάνει όπως κάνουν όλοι) να είναι ανθρώπινα και να μην αδικήσουν αποκλειστικά μία ομάδα. Που πάντα… τυχαίνει να είναι ο Παναθηναϊκός ρε παιδί μου. Όποιος κι αν είναι ο διαιτητής.  

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ