ΙΔΕΑΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ

Ο Παναθηναϊκός κρατά το ήθος του και οι άλλοι την πληρώνουν όπως πρέπει! 

Ιδεατό σενάριο

Είναι δεδομένο πως ο Παναθηναϊκός δεν εμπλέκεται ουσιαστικά στην ιστορία με την τιμωρία που θα έρθει για τον ΟΣΦΠ. Είναι όμως μια κατάσταση που ξυπνά μνήμες, φέρνει στο μυαλό όλων στιγμές που ζήσαμε, βιώσαμε, ενοχληθήκαμε, εκνευριστήκαμε, εξοργιστήκαμε, γιατί αισθανθήκαμε στο… πετσί μας την αδικία. Ως Παναθηναϊκοί και ως άνθρωποι. Δεν είναι δυνατόν, λοιπόν, να μην παρακολουθούμε την εξέλιξη της συγκεκριμένης ιστορίας.

Αυτή τη φορά, στόματα… ανοίγουν, διάφοροι λένε τι έγινε και δεν σφυρίζουν αδιάφορα, με αποτέλεσμα να υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τον ΟΣΦΠ. Αν θα του αφαιρεθούν ή όχι οι 6 βαθμοί, δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε, είναι θέμα της αθλητικής δικαιοσύνης που πλέον αποτελείται από τακτικούς δικαστές. Νομικοί δεν μπορούμε να γίνουμε, οπότε απλά περιμένουμε όπως όλοι. Είναι ξεκάθαρο πάντως σε ηθικό επίπεδο έστω, πως δεν είναι δυνατόν ξαφνικά να άρχισαν οι αστυνομικοί που βρέθηκαν στα αποδυτήρια επειδή… έτσι γούσταραν, να αρχίσουν να βαράνε τους παίκτες του ΟΣΦΠ. Κάτι έγινε, θα έπρεπε να ανοίξουν οι κάμερες επιτέλους, αλλά δεν… Και πάλι, βέβαια, η «σαπίλα» δεν κρύβεται. Επειδή μιλάμε απ’ την οπτική του Παναθηναϊκού (φιλάθλου κυρίως) είναι λογικό να αρχίσουν πολλοί να μιλάνε για «συμμαχίες», για όλους που είναι εναντίον του ΟΣΦΠ και πάει λέγοντας. Δεν μας ενοχλεί καθόλου. Στο μυαλό μας, η θέληση είναι ξεκάθαρη.

Σαφώς και θέλουμε να τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός. Να χάσει το πρωτάθλημα στα χαρτιά. Επειδή έτσι λένε οι κανονισμοί, επειδή έτσι λένε οι νόμοι. Αλλά κυρίως επειδή πρέπει να αισθανθούν όπως αισθάνονται όλοι οι υπόλοιποι εδώ και δεκαετίες. Άλλωστε αυτούς τους 6 βαθμούς τους πήραν απ’ την διαιτησία, δεν θα τους «κλέψει» κανείς τίποτα. Αλλά θα χάσουν έναν τίτλο που τον είχαν… δικό τους απ’ τον περασμένο Νοέμβρη. Θα τους «τσούξει» υπερβολικά και μετά θα μας έρθουν και στα πλέι οφ. Για να βγουν 5οι και να περάσουμε όλοι μας καλά. Ξέρουμε σε πολλούς μπορεί να μην φαίνονται λογικά τα επιχειρήματα που αναφέρουμε, αλλά αν δεν έχει αισθανθεί κανείς την λαίλαπα του ΟΣΦΠ στο πετσί του, δεν μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει μια τέτοια (πιθανή) απόφαση.

Επιπρόσθετα, είναι πολύ σημαντικό και κάτι ακόμη. Ο Παναθηναϊκός τον οποίο και υποστηρίζουμε, ουσιαστικά δεν έχει κάποιο συμφέρον απ’ αυτή την ιστορία. Με λίγα λόγια και να αφαιρεθούν οι βαθμοί απ’ τον ΟΣΦΠ, οι «πράσινοι» δεν θα πάρουν κάποιο πρωτάθλημα ούτε θα είναι σε κάποια… μάχη για να το κατακτήσουν τις τελευταίες δύο αγωνιστικές. Το θέμα είναι καθαρά ηθικό. Να σας πούμε την αλήθεια αν ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που θα κέρδιζε κάτι απ’ την συγκεκριμένη ιστορία, δεν θα θέλαμε να έρθει ένα πρωτάθλημα με αυτόν τον τρόπο. Μας έχουν στερήσει αμέτρητα πράγματα, μας έχουν «κλέψει» ακόμη περισσότερα, αλλά το ήθος και η μαγκιά που πρεσβεύει ο Παναθηναϊκός, δεν δίνει σε κανέναν το δικαίωμα να γούσταρε έναν τίτλο που θα κριθεί ουσιαστικά στα δικαστήρια. Αυτοί έκαναν μέχρι και φιέστα για τέτοιο τίτλο, αυτή είναι η διαφορά μας βέβαια. Κατά συνέπεια θέλουμε να τιμωρηθεί παραδειγματικά ο ΟΣΦΠ γιατί ο τίτλος (πιθανότατα) θα πάει στον ΠΑΟΚ αν γίνει κάτι τέτοιο. Ο ΠΑΟΚ θα πανηγυρίσει, θα γεμίσει η Θεσσαλονίκη κόσμο με κασκόλ στα χέρια, θα «βουλιάζει» ο λευκός πύργος. Δικαίωμά τους να πάρουν οι άνθρωποι το τρίτο πρωτάθλημα. Ως μη γενόμενο θα είναι για εμάς.

Σε κάθε περίπτωση, αν αγαπάς τον Παναθηναϊκός ο ιδεατός συνδυασμός είναι αυτός. Να τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός, να στερηθεί κάτι για να αισθανθεί όπως αισθανόμαστε εδώ και δεκαετίες. Και συγχρόνως απ’ αυτή την υπόθεση δεν θα επωφεληθεί ο Παναθηναϊκός επειδή δεν γουστάρουμε χάρτινους τίτλους. Τελεία και παύλα! 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρασκευή, 20 Απριλίου