ΜΟΝΟ Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΜΑΣ ΕΜΕΙΝΕ

Στήριξη σε αυτή την ομάδα την ώρα που οι άλλοι χρησιμοποιούν διαφορετικά… όπλα! 

Μόνο η συσπείρωση μας έμεινε

Τα δύο πρώτα ματς των ημιτελικών του κυπέλλου, ήταν ενδεικτικά για πολλά πράγματα. Τα οποία αφορούν το σήμερα, την πορεία προς το αύριο και την συνολική λογική που επικρατεί στο άθλημα. Ένας σκληρός πόλεμος που μαίνεται και θα συνεχίσει να υπάρχει για καιρό, με προσπάθειες για να πάρει ο καθένας το κάτι παραπάνω, είτε μιλάμε για σφυρίγματα, είτε μιλάμε για αποφάσεις, είτε μιλάμε για επικοινωνιακά παιχνίδια. Απ’ αυτή την ιστορία, η μόνη ομάδα που μένει εκτός και ασχολείται με το ποδόσφαιρο, είναι ο Παναθηναϊκός. Η μόνη πλευρά που δεν θέλει να πάρει πλεονέκτημα μέσω κινήσεων που δεν αφορούν το ίδιο το άθλημα όπως το ξέρουμε, είναι ο Παναθηναϊκός. Αν θέλετε δεν μπορεί κιόλας να κάνει κάτι τέτοιο. Απ’ την άλλη, όμως, σε επίπεδο καθαρά ποδοσφαιρικό, ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή είναι πιο μπροστά απ’ όλους. Γιατί έχεις τις αδυναμίες του αλλά τις ξεπερνά, γιατί έχει πλάνο στο χορτάρι, γιατί παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο και το βλέπουν οι πάντες, γιατί έχει κάνει σε όλους τους άμεσους αντιπάλους του ποδοσφαιρικά… χαβαλέ και μάλιστα σε ματς που έγιναν τις προηγούμενες εβδομάδες.

Απ’ όποια πλευρά κι αν το δει κανείς, είναι τιμητικό για τον Παναθηναϊκό όλο αυτό που έχει πετύχει μέχρι τώρα. Αλλά πραγματικά δεν ξέρουμε πόσο θα μπορέσει να αντέξει το «τριφύλλι» όλη αυτή την κατάσταση. Δεν ξέρουμε πόσο ακόμη θα μένουν όρθιοι οι «πράσινοι» σε διαιτησίες εχθρικές κόντρα στους αντιπάλους τους, δεν ξέρουμε αν μπορούν να προστατευτούν όπως το έκανε η ΑΕΚ στο Φάληρο πηγαίνοντας στην Τούμπα για παράδειγμα και με τον ΠΑΟΚ να προετοιμάζει ξεκάθαρα κλίμα για αυτό το ματς. Συν τοις άλλοις, πέρα απ’ τους εξωτερικούς παράγοντες τους οποίους, κακά τα ψέματα, δεν δείχνεις ικανός αυτή τη στιγμή να τους αντιμετωπίσεις, έχεις να σκεφτείς και τα δικά σου προβλήματα. Δηλαδή τις σημαντικές ελλείψεις εναλλακτικών, την ποιότητα που σου λείπει απ’ τον πάγκο και τις… προσευχές που πρέπει να κάνουμε ομαδικά, προκειμένου να έχουν όλα τα παιδιά υγεία και να μην τιμωρηθεί κανείς στα δύσκολα ματς που έχεις μετά το Πάσχα.

Τι έχει να αντιπαρατάξει ο Παναθηναϊκός σε όλα αυτά; Στα στοιχεία που δύσκολα θα σε αφήσουν να… σηκώσεις κεφάλι δηλαδή. Πρώτα απ’ όλα την ίδια την βελτίωσή του. Μια ομάδα που συγκριτικά με τους αντιπάλους, έχει την σημαντικότερη ποιότητα αλλά και προσωπικότητα σε επίπεδο ενδεκάδας τουλάχιστον. Μια ομάδα που τακτικά είναι άψογη, δουλεύει σωστά, έχει ρόλους, έχει αρχή και τέλος. Επειδή έχει έναν προπονητή που τα δίνει όλα αυτά, έχει έναν προπονητή που αποδεδειγμένα πλέον, ξέρει να παίρνει το 110% από κάθε παίκτη. Πέρα απ’ τον Ουζουνίδη, βέβαια, υπάρχει ο Λυμπερόπουλος αλλά και συνολικά το νέο… αίμα που έχει μπει στο ποδοσφαιρικό, που σαφώς έχει αλλάξει τα δεδομένα σε επίπεδο νοοτροπίας και λογικής. Αλλαγές προς το καλύτερο, προς το… Παναθηναϊκό για να το πούμε απλά.

Ασφαλώς όλα αυτά δεν φτάνουν. Απαιτείται συσπείρωση. Ο Παναθηναϊκός αν δεν έχει δίπλα του τον κόσμο, αν δεν είναι ο κόσμος η… γροθιά που θα «απειλεί» όποιον πάει να κάνει κακό, όποιον πάει να κινηθεί υπόγεια κόντρα στα συμφέρονται της ομάδας, δεν πρόκειται να πάει πουθενά. Θα του μένει πάντα η πικρή γεύση του «έχω καλή ομάδα αλλά τίποτα άλλο». Το λέμε από τώρα που ακόμη δεν είναι 100% πως το «τριφύλλι» θα είναι στον τελικό. Ή ακόμη και να είναι μπορεί να τον χάσει τον τελικό. Αλλά ξέρουμε πως δεν θα τα παρατήσει, ξέρουμε πως θα γίνει αυτό που είναι πάνω ακόμη και απ’ τις δυνάμεις του καθένα που βρίσκεται στην ομάδα για να πετύχει το «τριφύλλι». Αυτό δίχως άλλο αξίζει σεβασμό, αξίζει στήριξη. Λίγο πριν τα μέσα της σεζόν φωνάζαμε όλοι πως βλέπουμε αδιάφορους, μισθοφόρους κλπ. Πλέον βλέπουμε ακριβώς το αντίθετο. Παιδιά που βγάζουν… υγεία, παιδιά που γουστάρουν αυτό που κάνουν, επειδή πλέον έχουν αυτούς που πρέπει για να τους καθοδηγούν και να τους βάζουν στα σωστά-Παναθηναϊκά… καλούπια.

Υ.Γ. Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα σε όλους σας. Πρώτα και πάνω απ’ όλα να έχετε υγεία και μόνο χαμόγελα στα σπίτια σας. Δύναμη ψυχική και σωματική για να αντέχετε οποιαδήποτε δυσκολία προκύψει και στο τέλος της ημέρας να γίνουμε όλοι χαρούμενοι για τον Παναθηναϊκό μας!

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρασκευή, 23 Μαρτίου