ΜΗ ΑΠΟΔΕΚΤΟΣ ΡΟΛΟΣ

Οι αλλαγές στο ποδόσφαιρο, η θέση του Παναθηναϊκού και το… τρένο που φεύγει!

Μη αποδεκτός ρόλος

Πολλά πράγματα διαφοροποιούνται στο ποδόσφαιρο. Είναι ξεκάθαρο πως τα δεδομένα αλλάζουν, βελτιώνονται αν θέλετε. Το μέλλον θα δείξει βέβαια, αλλά ο Παναθηναϊκός που ξεκίνησε όλες τις διαδικασίες, «τραυματίστηκε» περισσότερο απ’ όλους, μοιάζει να μένει πίσω. Κακά τα ψέματα, όσο κι αν μας πονάει πρέπει να το παραδεχτούμε. Οι εξελίξεις ξεπερνούν το «τριφύλλι» κι αυτό είναι τρομερά άσχημο. Για το μέλλον της ίδιας της ομάδας, για την πορεία της ίδιας της ομάδας και φυσικά για το αίσθημα του κόσμου που έτσι κι αλλιώς είναι σε τρομερά χαμηλά επίπεδα και έχει περάσει στην οργή και στην αδιαφορία πλέον.

Τους αντιπάλους και τις κινήσεις τους πρέπει πάντα να τα παρακολουθείς. Είναι ωραία για να ακούγονται αυτά τα βαρύγδουπα «κοιτάμε μόνο την ομάδα μας, αντίπαλός μας ο εαυτός μας», αλλά η αλήθεια διαφέρει. Πάντα κοιτάς τον αντίπαλο, πάντα κοιτάς τι κάνει. Ειδικά στην Ελλάδα όπου έχουμε μάθει απ’ τον ΟΣΦΠ πως όσο κι αν κοπιάσουμε εμείς, στο τέλος της ημέρας με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα μας στερήσουν αυτό που δικαιούμαστε.

Σε επίπεδο παρασκηνίου λοιπόν, ο ΟΣΦΠ ήταν και είναι αυτός που έχει την αβάντα. Αφήστε τους να φωνάζουν όσο θέλουν, όσο κρινόταν το πρωτάθλημα είδατε τι έγινε. Απ’ την άλλη, Σαββίδης και Μελισσανίδης είναι ξεκάθαρο πως προσπαθούν είτε να εξασφαλίσουν την μη αδικία για τις ομάδες τους, είτε για να πάρουν την θέση του ΟΣΦΠ σε αυτό το κομμάτι. Ειδικά ο πρώτος φαίνεται πως τα έχει καταφέρει. Αν δει κανείς πως έχουν αλλάξει τα δεδομένα στην Μακεδονία, αν δει κανείς σε πόσες ενώσεις έχει στείλει αθλητικό υλικό για παράδειγμα (δεν είναι παράνομο φυσικά αλλά κάτι δείχνει) θα καταλάβει αρκετά. Και σε αυτόν τον τομέα, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός μοιάζει να έχει μείνει πίσω. Συμμαχίες και τέτοιες βλακείες δεν υπάρχουν φυσικά. Κακά τα ψέματα, στην ατμόσφαιρα υπάρχει η αίσθηση πως σε αυτή την… κούρσα ο Παναθηναϊκός είναι τέταρτος και τελευταίος. Κάτι που ισχύει και σε οικονομικό επίπεδο πλέον, σε σύγκριση με τους άλλους τρεις. Σαφώς και κανείς δεν μπορεί να αναγκάσει κανέναν να δώσει χρήματα, σαφώς και δεν ξεχνάμε πόσα έχει δώσει ο καθένας μέχρι τώρα. Τα δεδομένα αυτής της στιγμής, όμως, είναι πως οι υπόλοιποι έχουν σαφώς μεγαλύτερη οικονομική άνεση από εμάς.

Συν τοις άλλοις ο Παναθηναϊκός έκανε και κάποια λάθη που δεν έπρεπε να γίνουν. Μπήκε για παράδειγμα σε διαδικασία «συζήτησης» με συλλόγους που είναι… μυρμήγκια μπροστά του. Η ιστορία με την Λεωφόρο και τον ΠΑΣ Γιάννινα, οι ανακοινώσεις που ακολούθησαν την συγκεκριμένη περίπτωση. Η ιστορία με τον Κούγια και την Λάρισα, όπου σωστά πας την υπόθεση στην δικαιοσύνη αλλά έμεινε πως ο ιδιοκτήτης της Λάρισας σου έκραξε τον Μπεργκ και εσύ δεν έκανες κάτι. Μια Λάρισα που έκανε τόσες μεταγραφές τον Γενάρη και θα θέλαμε κάποιος να μας πει πόσους έλληνες πήρε. Έτσι για να ξέρουμε ρε παιδί μου… Και έχει και συνέχεια βέβαια, καθώς ήρθε και η ανακοίνωση του Πανιώνιου για την ιστορία του Μπουμάλ (τότε που γράφτηκε πως έγινε επαφή για Μασούντ). Πέρα απ’ τους συλλόγους, φτάσαμε στο σημείο κάποιος Ταυλαρίδης να κάνει προσφυγή και να την κερδίζει. Ο Εσιέν βγαίνει και λέει κάποια πράγματα στο εξωτερικό. Όλα αυτά σε… χαμηλώνουν, επειδή δεν θα έπρεπε να έχουν έστω το σθένος όλοι αυτοί να σου πάνε κόντρα. Με απλά λόγια μοιάζεις να έχεις γίνεις φτωχός συγγενής ανάμεσα στους μεγάλους. Δεν μίκρυνες ούτε θα μικρύνεις, μην ακούτε τις διάφορες βλακείες. Απλά αυτή η εποχή είναι άσχημη. Πολύ άσχημη. Και δεν ξέρουμε αν μπορεί να σταθεί ο Παναθηναϊκός στο επίπεδο που όλοι θέλουμε αγωνιστικά, έχοντας να αντιμετωπίσει γύρω του όλα αυτά που αναφέραμε. Το τρένο μοιάζει να φεύγει κι εμείς τρέχουμε να το προλάβουμε. Μακάρι να το προλάβουμε… Γιατί το «φτωχός συγγενής» είναι ξεκάθαρα μη αποδεκτός ρόλος για τον Παναθηναϊκό. Ελπίζουμε να το γνωρίζουν όλοι αυτό.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου