ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΚΟΥΡΑΖΕΤΑΙ…

Όταν για την αλλαγή ρωτάς «ποιος κουράστηκε» τότε έχεις θέματα…

Βελτιώνεται αλλά κουράζεται…

Δεν ήταν κακός ο Παναθηναϊκός. Απλά το λέμε και χωρίς να το κουράζουμε. Είχε περισσότερη ενέργεια με τον Ζέκα, είχε τον Μπεργκ με τεράστια διάθεση, είχε τον Κουρμπέλη σε ακόμη μία καλή βραδιά. Βέβαια, πέρα απ’ αυτά είχε την ίδια άμυνα ανάγκης, είχε τον Λουντ σε κακή βραδιά και πάνω απ’ όλα, είχε την κούραση. Μια κούραση που πάντα πρέπει να μπαίνει στην συζήτηση. Δεν αποτελεί δικαιολογία για τον ίδιο τον Παναθηναϊκό, αλλά αποτελεί δικαιολογία για όσους δεν ευθύνονται για το συγκεκριμένο γεγονός. Ένας απ’ αυτούς είναι ο Ουζουνίδης φυσικά.

Ο Έλληνας τεχνικός έχει βελτιώσει αρκετά πράγματα στην ομάδα. Γιατί όσο κι αν δεν… αρέσει σε κάποιους να βρίσκουμε θετικά σε μια εποχή κακή για τον Παναθηναϊκό, οι «πράσινοι» επί ημερών Ουζουνίδη γίνονται όλο και περισσότερο ομάδα. Με αρχή και τέλος, με ρόλους στο γήπεδο, με μεγαλύτερη συσπείρωση και κυρίως με μεγαλύτερη συνοχή στο χορτάρι. Ανασταλτικά τα πράγματα είναι αρκετά βελτιωμένα και δεν μπορεί να το αρνηθεί κανείς. Δημιουργικά υπήρχε και υπάρχει το θέμα. Γιατί; Επειδή πολύ απλά οι λύσεις είναι ελάχιστες, οι μεταγραφές που έπρεπε δεν έχουν γίνει (μακάρι να γίνουν) και όσοι παίζουν συνεχόμενα είναι έτοιμοι να… πέσουν κάτω. Ο Βιγιαφάνιες αν δεν ήταν τόσο κουρασμένος θα ήταν ακόμη καλύτερος. Ο Μπεργκ είναι εμφανές πως δεν έχει ανάσες, ακόμη και σε αυτό το ματς που ήταν εξαιρετικός. Ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος δεν έχει ρυθμό.

Αλλά μην συνεχίσουμε να αναφέρουμε ονόματα. Η συζήτηση θα έπρεπε να σταματά στο γεγονός πως ο Ουζουνίδης πριν κάνει αλλαγή, δεν σκέφτεται το αν πρέπει να αλλάξει κάτι τακτικά, αν κάποιος παίκτης του δεν παίζει καλά, αν κάποιος απ’ τον πάγκο μπορεί να ανταπεξέλθει καλύτερα στον τρόπο που σε παίζει ο αντίπαλος. Είναι αναγκασμένος ο άνθρωπος να ρωτήσει τους παίκτες που αγωνίζονται, ποιος απ’ αυτούς αντέχει, ποιος δεν μπορεί να… πάρει τα πόδια του, ποιος είναι στα όρια του μυϊκού τραυματισμού και πάει λέγοντας. Αυτό έγινε βλέπετε. Πριν μπει ο Μπουμάλ αυτό έγινε. Τι παραπάνω να συζητήσουμε;

Δυστυχώς όσο υπάρχει αυτή η κατάσταση, ο Παναθηναϊκός δεν θα μπορεί να δείχνει την βελτίωση που του έχει προκαλέσει ο Ουζουνίδης. Δεν θα μπορεί γιατί δεν θα φαίνεται, λόγω της κούρασης που θα κρύβει όλα τα άλλα. Και θα μοιάζει το «τριφύλλι» να κυνηγά ένα αποτέλεσμα με την… ψυχή στο στόμα, κόντρα σε αντιπάλους σαφώς χαμηλότερης δυναμικότητας. Ένας απ’ αυτούς είναι και ο Πλατανιάς, αν και μιλάμε για ένα σύνολο σε εξαιρετική κατάσταση, με δυναμισμό και αυτοπεποίθηση. Τέλος πάντων, ο Παναθηναϊκός γίνεται καλύτερος, ο Ουζουνίδης τον έχει ξανακάνει ομάδα, αλλά δεν έχει ο άνθρωπος τις λύσεις για να μπορέσει να βγάλει ακόμη περισσότερα πράγματα στο χορτάρι. Στοιχεία που θα… γλυκάνουν κάπως και τον κόσμο που σαφώς το έχει ανάγκη. Και ο κόσμος το έχει ανάγκη, αλλά και η ομάδα έχει ανάγκη να ξανακερδίσει (μέχρι ένα σημείο βέβαια γιατί δεν μπορεί να γίνει στον απόλυτο βαθμό) τον κόσμο.

Περιμένουμε λοιπόν την επιστροφή όσων λείπουν. Κουλιμπαλί, Γουακάσο, Εμποκού που είναι στο κύπελλο εθνών Αφρικής, Μολέδο, Κουτρουμπή που είναι τραυματίες. Αλλά δεν αρκούν μόνο αυτοί. Επειδή όλο και περισσότερο ακούμε για τις απουσίες που θα σταματήσουν να υπάρχουν τέλος του μήνα αρχές Φλεβάρη, δεν πρέπει κανείς μας να ξεχνά πως η ομάδα είχε τεράστιες ανάγκες και τις ξέραμε ακόμη και σε εποχές που υπήρχε καλύτερη ψυχολογία. Ο Κουρμπέλης απλά αναπλήρωσε την φυγή του Λεντέσμα (σε επίπεδο κάλυψης κενού στο ρόστερ). Οι ανάγκες που υπήρχαν, υπάρχουν. Και όσο οι άλλοι γεμίζουν κόπωση, μεγαλώνουν ακόμη περισσότερο. Ήδη έχει καθυστερήσει πολύ το θέμα των μεταγραφών…

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου