ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ

Τη μία ξεχνάμε την νοοτροπία την άλλη ασχολούμαστε μόνο με την νοοτροπία, αλλά και στις δύο περιπτώσεις λάθος κάνουμε!

Ισορροπία χρειάζεται

Ο Παναθηναϊκός τον τελευταίο 1,5 χρόνο, ουσιαστικά άλλαξε το πλάνο του. Το οικονομικό του πλάνο, δίνοντας περισσότερα χρήματα για συμβόλαια παικτών και συνολικά για μεταγραφές. Διότι αυτό που ακούγεται για διαφορετική φιλοσοφία το 2013, είναι λάθος. Και τότε οι περισσότερες μεταγραφές αφορούσαν ξένους παίκτες. Απλά με χαμηλά συμβόλαια και χωρίς να μπορείς να πληρώσεις ομάδες. Οι Έλληνες παίκτες ήταν απ’ την ακαδημία της ομάδας με μοναδική εξαίρεση τον Καρέλη. Αλλά ο Καρέλης δεν αποτελεί… κανόνα. Κατά συνέπεια, δεν έχει καμία λογική το επιστροφή στο 2013, όταν δεν συζητάμε για τα οικονομικά δεδομένα.

Το πλάνο αυτό, λοιπόν, για εμάς έχει μόνο έναν δρόμο. Την σωστή ισορροπία ανάμεσα στην προσπάθεια να βάλεις ποιότητα στο ρόστερ σου αλλά και στην προσπάθεια αλλαγής της νοοτροπίας. Δυστυχώς οι «πράσινοι» αποδεικνύουν μέχρι τώρα πως είναι του ενός ή του άλλου άκρου. Στο ξεκίνημα αυτής της προσπάθειας, είχες σωστή νοοτροπία μέσα στην ομάδα. Είχες δηλαδή την θέληση, την φιλοδοξία, τον τσαμπουκά που χρειαζόσουν. Αλλά δεν είχες τα «εργαλεία» για να τα εκμεταλλευτούν όλα αυτά. Και πάλι καλά τα πήγες με τις νίκες που έκανες, το κύπελλο που πήρες. Από εκείνο το σημείο και μετά, άλλαξε η μεταγραφική πολιτική. Αυτό έφερε την κάποια άνοδο στην ποιότητα του ρόστερ. Αλλά μειώθηκε η σωστή νοοτροπία, χάθηκε το «μέταλλο» της ομάδας, χάθηκε το κλίμα εντός αυτής. Κατά συνέπεια αρχίσαμε να βλέπουμε φαινόμενα παικτών που δεν ενδιαφέρονταν για την ομάδα, έπαιζαν απλά για να παίξουν, χωρίς να αισθάνονται και να διαθέτουν φιλοδοξία. Αποκορύφωμα η φετινή σεζόν φυσικά.

Πλέον, με τα νέα πρόσωπα που μπήκαν στην ομάδα, με ανθρώπους που ξέρουν καλά την ομάδα και έχουν την φιλοδοξία για να την επαναφέρουν εκεί που την έζησαν και την κράτησαν, το βάρος αυτόματα έπεσε στην νοοτροπία. Κοινώς, με Ουζουνίδη, Λυμπερόπουλο, Φύσσα, Μαραγκό, Κόλα που είναι πλέον στην ομάδα, η νοοτροπία θα… στρώσει. Θα γίνει αυτή που πρέπει. Και επιπρόσθετα πέρα απ’ τα του αγωνιστικού και στο οργανόγραμμα της διοίκησης έγιναν αλλαγές που αφορούν κυρίως την νοοτροπία (Μπαλτάκος). Άρα στο συγκεκριμένο επίπεδο έγιναν όλες οι κινήσεις που χρειαζόταν το «τριφύλλι».

Όμως, φαίνεται μια καθυστέρηση, μια δυσκολία, στο να ενισχύσεις το αγωνιστικό σου κομμάτι. Να προσθέσεις την ποιότητα που θες στο ρόστερ σου, να δώσεις λύσεις και «εργαλεία» στον προπονητή για να μετατρέψει την νοοτροπία και την φιλοδοξία σε αγωνιστική «τρέλα»! Ελπίζουμε πως δεν σημαίνει όλη αυτή η δυσκολία στις κινήσεις για την ενίσχυση του ρόστερ, πως αλλάξαμε πάλι… άκρο. Πήγαμε δηλαδή στην σωστή νοοτροπία και ξεχάσαμε την ποιότητα που θέλει να έχει η ομάδα. Όλα θα γίνουν και θα πάνε καλά στον Παναθηναϊκό, μόλις βρούμε την ισορροπία που χρειάζεται. Μέχρι τώρα δεν το έχουμε κατορθώσει. Είναι η ευκαιρία μας τώρα μην την αφήσουμε να πάει χαμένη.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου