ΤΟΝ ΘΕΛΕΙ… ΧΘΕΣ!

Η επόμενη μεταγραφή πρέπει να γίνει άμεσα και να είναι δεκάρι! 

Τον θέλει… χθες!

Σε κάθε μεταγραφική περίοδο βάζεις προτεραιότητες. Κοιτάς τις ανάγκες σου, αναζητάς λύσεις και πάντα μα πάντα ξεκινάς από εκεί που πραγματικά... καίγεσαι. Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν με αμυντικό χαφ, αποκτώντας τον Κουρμπέλη. Γιατί; Επειδή ο Λεντέσμα ήξεραν πως θα φύγει και ουσιαστικά έμενες με δύο παίκτες (Ζέκα, Λουντ) εκ των οποίων ο Ζέκα με ηλίθιο τρόπο αποβλήθηκε στην Λάρισα και θα χάσει τέσσερα ματς! Άρα ήθελες τον παίκτη για να παίξει ή να είναι διαθέσιμος έστω απ’ το πρώτο κιόλας ματς του Γενάρη.

Ανάλογες απαιτήσεις, όμως, προέκυψαν και σε άλλη θέση. Σύμφωνα με την δική μας λογική, λοιπόν, πρέπει να γίνει κίνηση άμεσα και για δημιουργικό χαφ. Με τον τρόπο που παίζει ο Ουζουνίδης, είναι θέση-κλειδί ο δημιουργός. Αυτός που θα βρίσκεται πίσω απ’ τον Μπεργκ. Ο Έλληνας τεχνικός χρησιμοποιεί τον Βιγιαφάνιες κυρίως στα άκρα, επειδή θέλει τουλάχιστον ένας εξτρέν να έχει την ικανότητα της διαγώνιας κίνησης. Σου μένει λοιπόν ο Μπουμάλ και ο Βλαχοδήμος για τα άκρα, αν περάσει τον Βιγιαφάνιες σε ρόλο δεκαριού. Γιατί αυτό; Επειδή ο Ιμπάρμπο που έπαιζε σε αυτή τη θέση… καληνύχτα και καλή τύχη. Εμποκού, Γουακάσο τους ξεχνάμε (πιθανότατα) λόγω του κυπέλλου Εθνών Αφρικής. Αυτόματα λοιπόν, είναι τελείωες «γυμνός» πίσω απ’ τον επιθετικός, αλλά και αρκετά φτωχός στα άκρα! Κι όλα αυτά την στιγμή που μέσα στον Ιανουάριο θα έχεις πολλά και μαζεμένα ματς. Για πρωτάθλημα και κύπελλο. Ματς που ναι μεν είναι πολλά, αλλά συγχρόνως είναι παιχνίδια που δεν δικαιούσαι να… στραβοπατήσεις. Πρέπει επιτέλους η ομάδα να κάνει ένα δυναμικό σερί νικών και να κερδίσει αυτοπεποίθηση και πίστη. Για να το πετύχει αυτό, λοιπόν, θα πρέπει να τρέξει τα μεταγραφικά. Διότι με έναν παίκτη σε κάποια θέση ή ακόμη χειρότερα σε κάποιες θέσεις, δεν θα βγει η σειρά των αγώνων. Ήδη έχεις πάρει αυτό το ρίσκο αναγκαστικά με τα κεντρικά χαφ, μια και οι τρεις ποδοσφαιριστές στο ρόστερ τη στιγμή που πρέπει να είναι βασικοί οι δύο, είναι πολύ μικρός αριθμός.

Γενικά αυτή η διαδικασία δυστυχώς φέρνει πολλά προβλήματα στον Παναθηναϊκό. Και όταν μιλάμε για διαδικασία, αναφερόμαστε στην παράξενη ελευθερία που είχαν οι προηγούμενοι προπονητές και αυτό μεταγραφικά έφερε προβλήματα. Ο Αναστασίου για παράδειγμα σε άφησε χωρίς εξτρέμ, ο Στραματσόνι σε άφησε χωρίς αμυντικά και κεντρικά χαφ. Και τώρα ο Ουζουνίδης μαζί με τον Λυμπερόπουλο και όσους ασχολούνται με τα μεταγραφικά συνολικά, μένουν να τρέχουν για να επαναφέρουν την… κανονικότητα στο ρόστερ. Γιατί κάθε ομάδα πρέπει να έχει ικανοποιητικό αριθμό κεντρικών-αμυντικών χαφ. Κάθε ομάδα πρέπει να έχει εξτρέμ. Κάθε ομάδα πρέπει να έχει χαφ με δημιουργία. Μόνο ο Παναθηναϊκός και τα… σκαλώματα των προηγούμενων τεχνικών ακύρωσαν τους κανόνες του αθλήματος ουσιαστικά!

Δεν πειράζει όμως. Το θέμα είναι να έχουν πάρει οι πάντες το μάθημά τους. Ο Ουζουνίδης ευτυχώς είναι άνθρωπος που σέβεται τους… κανόνες του αθλήματος. Και δεν θα προσπαθήσει να κινηθεί όπως οι προηγούμενοι (κυρίως ο Στραματσόνι). Δηλαδή να κανονίζει μόνος του τα πάντα, αλλά και να δημιουργεί ένα ρόστερ που θα βολεύει μόνο τον ίδιο. Αλλά για να επανέρθει αυτή η κανονικότητα σε επίπεδο ρόστερ, χρειάζονται χρήματα που δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή, αλλά και επιλογές που είναι ελάχιστες. Κατά συνέπεια, δεν μπορούμε να τα περιμένουμε όλα τώρα. Παρότι η ομάδα «καίγεται» για επιτελικό χαφ και εξτρέμ πριν απ’ όλα τα άλλα! 

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου