ΤΑ… ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΕΛΕΙΠΑΝ!

Παρατράβηξε το θέμα του πόσο κόστισε ο Κουρμπέλης, χωρίς κανείς να βλέπει… πίσω απ’ την κουρτίνα.

Τα… λογιστικά μας έλειπαν!

Από τότε που θυμόμαστε τον εαυτό μας, δεν υπάρχει ούτε μία μεταγραφή στην οποία να μην έχει γίνει κουβέντα για το κόστος των μεταγραφών. Είτε στη μορφή «αφού τον πληρώσατε μόνο τόσα θέλατε να σας βγει και παικταράς», είτε επειδή «μα καλά βλάκες είστε; Δώσατε τόσα για τον άχρηστο;». Ποτέ μα ποτέ δεν έχει συζητηθεί οικονομικά μια μεταγραφή επειδή αποδείχθηκε φθηνή συγκριτικά με αυτό που σου έδωσε. Αλλά μικρή σημασία έχει. Γενικά η ιστορία του μεταγραφικού κόστους είναι κάτι σχετικό. Διότι ποτέ μα ποτέ τα λεφτά δεν εξασφαλίζουν την επιτυχία ή την αποτυχία μιας κίνησης.

Απ’ την άλλη, λογιστές δεν θα γίνουμε ποτέ. Αυτό που μας ενδιαφέρει σε οικονομικό επίπεδο, είναι να μην έχει χρέη η ομάδα, να μην καταστραφεί οικονομικά, να μην μεγαλώνει διαρκώς την… μαύρη τρύπα και πάει λέγοντας. Θέλουμε να υπάρχει οικονομική υγεία. Κι αν αυτό συνοδεύεται από οικονομική δυνατότητα πολλών εκατομμυρίων, ακόμη καλύτερα. Το να αναλύουμε κάθε μεταγραφή ξεχωριστά, μάλλον είναι ανούσιο σε οικονομικό επίπεδο.

Τα λέμε όλα αυτά επειδή η κίνηση απόκτησης του Κουρμπέλη μάλλον έχει ξεφύγει αναφορικά με το αν κόστισε πολλά ή όχι. Αν αξίζει ο παίκτης τα λεφτά που κοστίζει ή όχι. Πρώτα απ’ όλα είναι άδικο για το ίδιο το παιδί να το βλέπουμε ως ευρώ. Με την ίδια λογική ο Καρέλης δεν έπρεπε να παίζει ποτέ, ο Εσιέν ακόμη και με μισό πόδι έπρεπε να μείνει και πάει λέγοντας. Ο Κουρμπέλης είναι ένας ταλαντούχος ποδοσφαιριστής που πρέπει να δείξει αν αξίζει να φορά την φανέλα του Παναθηναϊκού. Έχει τα υλικά, αλλά πρέπει να… μαγειρέψει κάτι καλό με αυτά. Τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο. Το αν κόστισε πολλά ή όχι, δεν τον κάνουν καλύτερο ή χειρότερο παίκτη.

Συν τοις άλλοις, ακριβώς επειδή λογιστές δεν το παίζουμε, όταν ακούτε πως μια μεταγραφή κόστισε τόσο δεν σημαίνει πως ένα πρωί μπήκαν στον λογαριασμό μιας ομάδας αυτά τα λεφτά και έγινε η μεταγραφή. Το ποσό που διαβάζουμε δεξιά κι αριστερά για τον Κουρμπέλη, είναι σε πολλές δόσεις, είναι με μπόνους συμμετοχών και στόχων (άρα για να πληρωθεί στο μάξιμουμ θα πρέπει να πετύχει ο παίκτης) και επιπρόσθετα ίσως να μην είναι όλα σε μορφή μετρητών. Κοινώς επειδή είχες πουλήσει δύο παίκτες στην Τρίπολη, ίσως η συμφωνία για τον Κουρμπέλη να αφορά τον συμψηφισμό με κάποιες δόσεις που πρέπει να πληρώσει ο Αστέρας για τον Καλτσά για παράδειγμα. Ή πολλά παίζουν και με τα ποσοστά μεταπώλησης και πάει λέγοντας. Λεπτομέρειες που αλλάζουν δεδομένα και δεν μπορούν να μπουν στην συζήτηση επειδή δεν έχει κανείς τα συμβόλαια μπροστά του και δεν ξέρει τι ακριβώς έχει συμφωνηθεί.

Πέρα απ’ όλα αυτά, όμως, είναι πάντα και το πότε γίνεται μια κίνηση και γιατί γίνεται με τέτοια άνεση. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης είναι ξεκάθαρο πως τον ήθελε πολύ τον Κουρμπέλη. Κάτι ξέρει και καλά έκανε και τον ήθελε τόσο στην ομάδα. Ο Ουζουνίδης που αυτό τον λίγο καιρό στην ομάδα έχει αποδείξει πως μπορεί να διορθώσει τα πράγματα, έπρεπε να ικανοποιηθεί στην πρώτη του απαίτηση με λίγα λόγια. Και σωστά ικανοποιήθηκε, απ’ τη στιγμή που σε αυτή την ομάδα έχουμε δει να ικανοποιούνται απαιτήσεις που δεν έπρεπε. Π.χ. έχει πληρώσει ο Παναθηναϊκός τον Φορναρόλι, έχει πληρώσει τον Μπούι, έχει πληρώσει τον Μαμούτε, επειδή τους ήθελαν οι προπονητές. Όλα αυτά τα τελευταία χρόνια δεν πάμε πιο πίσω. Ο Κουρμπέλης συν τοις άλλοις, είναι και Έλληνας. Τον πήρες από μια ομάδα που δεν είναι και… φιλαράκι σου. Αλλά έπρεπε να τον πάρεις για να δείξεις και στον προπονητή το πόσο τον στηρίζεις. Και στο τέλος τέλος, πείτε μας ρομαντικούς ή χαζούς ή όπως γουστάρετε, ο Παναθηναϊκός στο δικό μας μυαλό πάντα θα είναι η ομάδα που όποιον θέλει θα τον αποκτά! Τα υπόλοιπα θα φανούν στο γήπεδο…

Υ.Γ. Χρόνια πολλά και υπέροχα σε όλους σας. Μακριά από προβλήματα, πάντα με υγεία, πάντα με χαμόγελα και χαρές στα σπίτια σας και κυρίως με κουράγιο για να αντέχετε όσα περνάμε. Μακάρι το σοβαρότερο πρόβλημα στην ζωή όλων σας να είναι η πορεία του Παναθηναϊκού αυτή την εποχή!

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου