ΑΝΤΙΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός σχεδόν κάθε Γενάρη θέλει τόσες κινήσεις στις μεταγραφές, δείχνει την αποτυχία του!

Αντιποδοσφαιρική διαδικασία

Ο Ιανουάριος είναι πλέον πολύ κοντά. Κάτι περισσότερο από μια βδομάδα μας χωρίζει από την έναρξη της μεταγραφικής περιόδου. Μια περίοδος που για τον Παναθηναϊκό θα είναι… ζεστή, μέσα στο καταχείμωνο. Παίκτες θα φύγουν, άλλοι θα έρθουν και γενικά το πάρε-δώσε θα είναι έντονο. Όλα αυτά προκειμένου να διορθωθούν τα λάθη που έγιναν το περασμένο καλοκαίρι. Λάθη που κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει. Ειδικά σε επίπεδο διάθεσης παικτών. Διότι αν ο κάθε ποδοσφαιριστής σου βγει… άχρηστος, θα φταις. Αν όμως είναι αξιόλογοι παίκτες και δεν παίζουν επειδή έτσι το έχουν στο μυαλό τους, δεν είναι κάτι που μπορείς να προβλέψεις. Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, το κακό είναι για την ομάδα. Αυτή το πληρώνει όλο αυτό. Για την ακρίβεια ήδη το έχει πληρώσει ακριβά.

Το ιδεατό για κάθε ομάδα, είναι να μην κάνει τίποτα μεταγραφική περίοδο Ιανουαρίου. Να μην χρειάζεται ούτε να ενισχυθείς, ούτε να διορθώσεις πράγματα. Αυτό κάνουν οι επιτυχημένες ομάδες. Ο Παναθηναϊκός είναι στο αντίθετο άκρο. Κάθε Ιανουάριο κάνει περισσότερα απ’ ότι κάνουν άλλοι το καλοκαίρι! Στοιχείο που δείχνει την αστοχία των κινήσεων, τα λάθη στον σχεδιασμό και πάει λέγοντας. Όσο ο Παναθηναϊκός χρειάζεται να κάνει έστω και 1-2 κινήσεις μέσα στον χειμώνα, αυτόματα θα είναι αποτυχημένος. Άντε το πολύ να χρειάζεται να δώσεις μια… τονωτική ένεση στην ομάδα, σε επίπεδο συμπληρώματος στο ρόστερ. Οτιδήποτε περισσότερο είναι ένδειξη αποτυχίας. Κατά συνέπεια ακόμη και οι μεταγραφές δείχνουν το πόσο μακριά απ’ την επιτυχία είναι το «τριφύλλι».

Όλους εμάς είναι σαφές πως μπορεί να μας εξιτάρει η διαδικασία. Διότι για κάθε άνθρωπο που ασχολείται με μια ομάδα χωρίς να είναι μέσα σε αυτή, οι μεταγραφές πάντα είναι κάτι που γουστάρεις. Να δεις ποιος είναι ο παίκτης, να συζητάς όταν πίνεις καφέ για το αν θα βοηθήσει ή όχι, να ψάξεις στο διαδίκτυο, να βρεις το βιογραφικό του κτλ. Όλα αυτά για εμάς είναι καλά. Αλλά για την ομάδα όχι. Αν δει κανείς τις πιο επιτυχημένες περιόδους του «τριφυλλιού», θα διαπιστώσει πως μέσα στην σεζόν είτε δεν έγινε κάποια κίνηση είτε έγιναν ελάχιστα πράγματα κι αυτά περισσότερο συμπληρωματικά.

Όσο κι αν είναι κάτι που θα μας κάνει να έχουμε… μεταγραφική στέρηση, ζούμε όλοι μας για την στιγμή που ο Παναθηναϊκός δεν θα χρειάζεται να ψάξει ούτε καν για παγκίτη μέσα στην σεζόν. Και τα καλοκαίρια θα έχουν μόνο συζητήσεις για ανανεώσεις και 1-2 κινήσεις για να πάρεις κάτι καλύτερο απ’ αυτό που ήδη είχες.

Για να φτάσει εκεί ο Παναθηναϊκός, βέβαια, θέλει μπόλικη δουλειά. Δεν μπορεί να γίνει αυτό άμεσα. Γίνεται μέσα από προσπάθεια ετών. Απλά πριν τέσσερα χρόνια μπόρεσες και έβγαλες εξαιρετικά την σεζόν, χωρίς να πάρεις παίκτη τον Γενάρη. Και πλέον θες πολλές κινήσεις μπας και σταθείς όρθιος. Πισωγύρισμα και μάλιστα μεγάλο…

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου