ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ!

Το αναπόφευκτο τέλος με τον Ζιλμπέρτο Σίλβα και η ευκαιρία για τον επόμενο!

Προσφέρεται για δουλειά!

Η πορεία του Ζιλμπέρτο Σίλβα ως αθλητικός διευθυντής του Παναθηναϊκού, τελείωσε. Και τελείωσε χωρίς να προκαλέσει έκπληξη. Χωρίς έστω να στεναχωρήσει το γεγονός πως ένας άνθρωπος αγαπημένος για τον κόσμο του Παναθηναϊκού, φεύγει απ’ την ομάδα. Με λίγα λόγια, όσο καιρό ήταν στην ομάδα δεν έδειξε αυτά που θα περίμενε κανείς. Δέχτηκε να μείνει στην… σκιά του Στραματσόνι στις μεταγραφές, δεν βγήκε μπροστά στα δύσκολα, δεν τον «αισθάνθηκαν» τα αποδυτήρια και οι παίκτες. Ο χώρος και τα άτομα δηλαδή, που έπρεπε να… τρέμουν μόνο στο περπάτημά μου, μόνο στην προσωπικότητά του. Αλλά είναι άλλου είδους άνθρωπος. Δεν το έχει μέσα του. Ίσως ακόμη να αισθάνεται ποδοσφαιριστής και όταν αυτό γίνεται, κανείς δεν μπορεί να πετύχει στο πόστο του αθλητικού-τεχνικού διευθυντή.

Απ’ την άλλη πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν πως η ομάδα τράβηξε πίσω τον Ζιλμπέρτο Σίλβα και δεν του επέτρεψε να κάνει τη δουλειά του. Δεν νομίζουμε πως αυτή η εποχή του Παναθηναϊκού με τα δεδομένα προβλήματα που υπάρχουν, να είναι μια εποχή παρεμβάσεων στο έργο στελεχών. Ίσα ίσα το αντίθετο ισχύει. Κι αν ο Στραματσόνι τον… καπέλωσε, είναι αρνητικό για τον ίδιο τον Ζιλμπέρτο, που δεν επιβλήθηκε με την τεράστια προσωπικότητά του. Και για να μην το κουράζουμε περισσότερο, συγκρίνονται οι δυσκολίες που συνάντησε ο Νταμπίζας με αυτά που είχε να αντιμετωπίσει ο Ζιλμπέρτο; Ο ένας χωρίς λεφτά, με τον κόσμο να τον κυνηγά και με τρομερά δύσκολες συνθήκες, έκανε σημαντικό έργο και συμφωνούν όλοι σε αυτό. Ή αν θέλετε και παλιότερο παράδειγμα, ο Ζάετς το Καλοκαίρι του 2003 είχε να αντιμετωπίσει το κλίμα λίγο καιρό μετά την Ριζούπολη, με μπάτζετ που σαφώς δεν ήταν μεγάλο για την εποχή, με τις φανέλες να επιστρέφουν στους παίκτες απ’ τον κόσμο μόλις στο πρώτο φιλικό, με έναν προπονητή που δεν έπειθε κανέναν (Σουμ). Θυμάστε όλοι σας ποια ήταν η κατάληξη της σεζόν. Με απλά λόγια, ο Ζιλμπέρτο Σίλβα όσο κι αν μας ενοχλεί αυτό, έδειξε πως δεν το… έχει. Για την Ελλάδα τουλάχιστον. Στο εξωτερικό ίσως να πετύχει, αν και φαντάζει δύσκολο. Όπως και να έχει εμείς θα τον αγαπάμε.

Τέλος πάντως ο καθένας έχει την γνώμη του, ο καθένας ρίχνει τις ευθύνες εκεί που νομίζει πως υπάρχουν. Η ουσία είναι πως ο Ζιλμπέρτο Σίλβα αποτελεί παρελθόν. Και υπάρχει η θέση κενή. Αυτή του τεχνικού διευθυντή. Μια θέση που σύμφωνα με την δική μας λογική είναι… λουκουμάκι για τον οποιοδήποτε.

Για τους εξής λόγους:

1.Η διοίκηση του Παναθηναϊκού μπορεί να είναι η χειρότερη στον πλανήτη γη. Αλλά έχει αποδείξει πως δεν επεμβαίνει στην δουλειά των στελεχών όπως ο προπονητής ή ο τεχνικός διευθυντής. Άρα όποιος κι αν έρθει, θα έχει την ευκαιρία του να κάνει την δουλειά που θέλει.

2.Ο Μαρίνος Ουζουνίδης είναι το αντίθετο απ’ τον Αντρέα Στραματσόνι. Κοινώς, έχει την γνώμη του, αλλά δεν είναι ο προπονητής που θα θελήσει να υποδείξει τους παίκτες που θέλει, θα θελήσει να κάνει αυτός τις διαπραγματεύσεις και δεν θα θέλει κανέναν γύρω του. Άρα είναι ο προπονητής που δεν θα οδηγηθεί σε τσακωμούς με τον τεχνικό διευθυντή, αλλά αντίθετα φαίνεται να θέλει κι ο ίδιος έναν άνθρωπο σε αυτό το ρόλο για να συνεργαστεί μαζί του.

3.Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα ήταν αρκετά… αθόρυβος στο πόστο αυτό. Άρα η δουλειά του επόμενου θα φανεί. Είτε αυτή αφορά μεταγραφές, είτε αφορά παρεμβάσεις εντός της ομάδας.

Ο καθένας έχει την προτίμησή του. Εμείς για παράδειγμα θα θέλαμε τον Λυμπερόπουλο. Όχι επειδή είναι σίγουρο πως θα πετύχει. Αλλά σε επίπεδο χαρακτήρα είναι συμβατός με τον Παναθηναϊκό. Ξέρει την ομάδα, ξέρει τις απαιτήσεις της, ξέρει τον προπονητή, είναι Έλληνας και θα έχει την εκτίμηση του κόσμου. Απ’ την άλλη βέβαια δεν θα έχει την πίστωση χρόνου, καθώς αυτή δεν υπάρχει για κανέναν πλέον στην ομάδα. Παλιό ή νέο.

Όπως και να έχει, το θέμα είναι αυτός που θα έρθει να έχει την ικανότητα και την μαγκιά για να πετύχει. Το έχει τεράστια ανάγκη ο Παναθηναϊκός. Και σε επίπεδο άσκησης καθηκόντων, η ομάδα προσφέρεται για να παρουσιάσει έργο ο οποιοδήποτε. Είναι ευκαιρία για όλους. Να προσφέρουν και να δείξουν την αξία τους.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου