ΕΥΤΥΧΩΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ…

Δεν περίμενε κανείς την Θέλτα για να κρίνει τον Παναθηναϊκό

Ευτυχώς τελείωσε…

Είναι τρομερά άδικο να κρίνει κανείς τον Ουζουνίδη απ’ το ματς με την Θέλτα. Ακόμη και για το ματς με την Θέλτα είναι άδικο, αλλά ως προπονητής σε μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός θα δεχτεί κριτική για τις επιλογές του. Άλλωστε προτίμησε να κάνει αυτοκριτική, όταν απολογήθηκε ουσιαστικά για τους λόγους που έβαλε κάποιους παίκτες. Ίσα ίσα στο συγκεκριμένο ματς, ο 48χρονος ουσιαστικά είχε για πρώτη φορά την ευκαιρία να δει όλα τα προβλήματα του Παναθηναϊκού μαζεμένα. Σε επίπεδο έλλειψης κινήτρου, σε επίπεδο ρόστερ, σε επίπεδο νοοτροπίας παικτών και ομάδας συνολικά, σε επίπεδο τραγικής ψυχολογίας και πάει λέγοντας. Ως προπονητής τα είδε όλα… στο πιάτο!

Μην κοροϊδευόμαστε, η ομάδα δεν άξιζε να περάσει απ’ τον όμιλο και δεν πέρασε. Με 1,5 καλή εμφάνιση (εκτός με Θέλτα και πρώτο μέρος στην Λιέγη) στα έξι ματς, με δεδομένα και τα διαιτητικά λάθη σε βάρος του σε αυτές τις αναμετρήσεις, αλλά κυρίως με έδρα που έχει γίνει… μπάτε σκύλε, δεν πας πουθενά. Αν αφήσουμε στην άκρη τα οικονομικά δεδομένα, τα χρήματα που κέρδισες απ’ την συμμετοχή στους ομίλους δηλαδή, για ακόμη μια σεζόν έκανες πολλά βήματα προς τα πίσω. Μόλις έναν βαθμό σε όμιλο, συγγνώμη κιόλας αλλά το θεωρούμε καταστροφικό. Ήσουν μια ομάδα που ουσιαστικά απ’ την δεύτερη αγωνιστική κιόλας, είχες ρυθμιστικό ρόλο. Αυτή είναι η μεγαλύτερη ντροπή. Για έναν Παναθηναϊκό που έχει καταστρέψει όσα έχτιζε για χρόνια, έχει γίνει ένας… κοινός θνητός που ζει μάλιστα κάτω απ’ τα όρια της ποδοσφαιρικής φτώχειας εκτός των συνόρων.

Δεν περίμενε κανείς το ματς με την Θέλτα για να αντιληφθεί το τι έχει γίνει. Δεν καταστράφηκε τίποτα στο τελευταίο ματς. Έχουν καταστραφεί πολλά εδώ και χρόνια στην Ευρώπη. Ο Παναθηναϊκός κάθε χρόνο πάει όλο και χειρότερα, χάνει όλο και περισσότερα. Φτάσαμε στο σημείο να λέμε πως θα δυσκολεύεται το «τριφύλλι» να μπει στους ομίλους του Europa League επειδή θα παίζει στους ανίσχυρους από Ιούλιο μήνα. Αυτό είναι η απόλυτη κατάντια. Και καθρεφτίζει όσα έχουν γίνει αγωνιστικά εδώ και μια πενταετία εκτός των συνόρων.

Από εδώ και πέρα μένει ουσιαστικά… κανένας στόχος. Απ’ το κύπελλο δεν περιμένεις και πολλά τελευταία αγωνιστική, απ’ το πρωτάθλημα πρέπει να είσαι τρομερά αισιόδοξος αν θεωρείς πως θα επιστρέψει στην διεκδίκησή του το «τριφύλλι». Πως θα βρεις κίνητρο να συνεχίσεις; Δεν το γνωρίζουμε. Πως θα γεννήσεις ξανά την ελπίδα στον κόσμο; Αυτό το βλέπουμε απίθανο. Ειδικά οι οπαδοί της ομάδας έχουν… αδειάσει σε σημείο που δεν νομίζουμε να έχει γυρισμό για φέτος. Και δεν θα αλλάξει κάτι ούτε του χρόνου αν απλά συνεχίσει ο Παναθηναϊκός στο ίδιο μοτίβο.

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου