Η ΠΡΩΤΗ… ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Ο Παναθηναϊκός είχε περισσότερο ανάγκη από ποτέ αυτή τη νίκη!

Η πρώτη… θεραπεία

Το μυαλό πολλών πηγαίνει στον… άγραφο νόμο του ποδοσφαίρου που θέλει μια ομάδα που αλλάζει προπονητή, στο επόμενο ματς να νικά. Για τον Παναθηναϊκό αυτό δεν ίσχυσε. Το αποτέλεσμα ήταν η νίκη, αλλά ο… νόμος αυτός είχε ακυρωθεί. Λόγω της ίδιας της ψυχολογίας της ομάδας, λόγω της ίδιας της κατάστασης που επικράτησε εντός της ομάδας τις τελευταίες μέρες. Το ψυχολογικό βάρος ήταν τεράστιο και φαινόταν σε απλές κινήσεις των παικτών. Οι οποίοι μπορούσαν να κάνουν τα απλά κι ακόμη κι αυτά δυσκολεύτηκαν να τα κάνουν.

Με όλα αυτά, λοιπόν, ακυρώθηκε το όποιο πλεονέκτημα μπορούσε να φέρει η παρουσία του Ουζουνίδη στον πάγκο των «πράσινων». Πλεονέκτημα που δεν αφορά την ίδια την προετοιμασία του αγώνα ή τις παρεμβάσεις του Έλληνα τεχνικού, αλλά αφορούν την ψυχολογία που κερδίζει κάθε ομάδα που αλλάζει προπονητή.

Το γκολ του Λουντ έφερε τελικά την νίκη. Όσο κι αν βρίζουν τον τερματοφύλακά τους στον ΠΑΟΚ, μιλάμε για σουτάρα που πάει και… γλύφει τη ρίζα του δοκαριού. Συγγνώμη κιόλας αλλά τέτοια σουτ δεν πιάνονται εύκολα, ειδικά όταν υπάρχουν τόσα σώματα μπροστά. Τέλος πάντων μικρή σημασία έχει αυτό. Σημασία έχει η νίκη. Όπως κι αν ήρθε, όπως κι αν μπήκε το γκολ. Ένα αποτέλεσμα που σε αυτό τον άρρωστο Παναθηναϊκό, ήταν μια πρώτη αλλά σπουδαία θεραπεία. Για να φανεί αν μπορεί να ξεπεράσει το πρόβλημά του και να σταθεί ξανά στα πόδια του. Ακόμη έχει δρόμο η ομάδα, ακόμη θέλει πολλά πράγματα, αλλά κέρδισε χρόνο. Κέρδισε… ανάσες αν θέλετε. Έφυγε αυτό το αόρατο χέρι που σε κρατά όταν πας να τρέξεις. Ένα χέρι που απλώνεται λόγω της ψυχολογίας. Δεν είναι δικαιολογία η ψυχολογία, ειδικά απ’ τη στιγμή που μόνοι τους οι «πράσινοι» έφτασαν σε αυτό το σημείο. Αλλά σαφώς είναι ένα γεγονός που δεν πρέπει να μείνει εκτός συζήτησης.

Σε ότι έχει να κάνει με την ίδια την εικόνα του ματς, σαφώς ο Παναθηναϊκός δεν… μάγεψε. Το αντίθετο θα ήταν το περίεργο. Αλλά στα δικά μας μάτια, είναι ένα είδος «μαγείας» το γεγονός πως τακτικά ήσουν τόσο καλός που δεν επέτρεψες στην πιο επικίνδυνη δημιουργικά ομάδα του πρωταθλήματος, να σου κάνει έστω μια φάση. Και ειδικά όταν αυτή η ομάδα εκτός έδρας κερδίζει μεγαλύτερο πλεονέκτημα, απ’ τη στιγμή που έχει ποδοσφαιριστές όπως ο Ροντρίγκες. Συν τοις άλλοις, θυμηθείτε πόσο δύσκολο ήταν για τον Παναθηναϊκό να πάρει αποτελέσματα σε ματς με αντιπάλους που είναι πάνω κάτω στην ίδια ευθεία (αγωνιστικά) με αυτόν. Ο Βλαχοδήμος πέρα από μια φάση (μακρινό σουτ Λέοβατς) δεν χρειάστηκε να επέμβει σε όλο το ματς. Όσο κακός κι αν ήταν ο ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός ευθύνεται γι’ αυτό. Τακτικά το «τριφύλλι» τα πήγε άψογα. Ανασταλτικά κυρίως. Γεγονός που πιστώνεται ο Ουζουνίδης. Θέλει ακόμη μπόλικη δουλειά φυσικά, αλλά ήταν βαθιά η ανάσα που πήρε η ομάδα!

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέμπτη, 26 Απριλίου