ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΣ ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ ΠΕΝΤΕ!

Είναι εκπληκτικό το πόσο ανεβαίνουν οι «παλιοί» λόγω της ποιότητας των νεοφερμένων! 

Ένας καλός βελτιώνει πέντε!

Καλός ή κακός ο Παναθηναϊκός στο ματς με την Φενέρ, το κρίνει ο καθένας. Αν και νομίζουμε μόνο οι εγκάθετοι θα πουν πως δεν ήταν σε γενικές γραμμές καλή η εικόνα της ομάδας. Αυτό που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει, όμως, είναι η άνοδος και η διαρκής βελτίωση που δείχνει το «τριφύλλι» όσο περνούν οι μέρες. Αν συγκρίνει κανείς την ομάδα που είδαμε στο φιλικό με την Άαχεν, συγκριτικά με το παιχνίδι κόντρα στην Φενέρ, απλά θα βάλει τα γέλια! Και αν κάποιος πει πως έλειπαν παίκτες στο πρώτο φιλικό, τότε η απάντηση είναι η δυναμικότητα των αντιπάλων…

Η βελτίωση του «τριφυλλιού» είναι φυσιολογική. Κάθε ομάδα στην προετοιμασία της, πρέπει να βελτιώνεται και διαρκώς να παρουσιάζεται ολοένα και πιο… λυμένη. Σε συνδυασμό με την είσοδο των νεοφερμένων παικτών, είναι λογικό οι «πράσινοι» να βελτιώνονται. Το πλέον εντυπωσιακό κόντρα στην Φενέρ, είναι η αφομοίωση ενός συστήματος που δεν είχε δοκιμαστεί ούτε για δύο λεπτά σε άλλο ματς! Προβλήματα υπήρξαν με πιο σημαντικό όλων την έλλειψη ταχύτητας στην άμυνα. Ειδικά ο Ιβανόφ έδειξε να μην μπορεί να ανταποκριθεί, τουλάχιστον αυτή την χρονική στιγμή. Αλλά συνολικά η λειτουργία της ομάδας, έφερε θετικότατο πρόσημο.

Και τα νέα πρόσωπα τα πήγαν καλά (με εξαίρεση όπως προείπαμε τον Ιβανόφ). Κι αυτό βελτιώνει συνολικά την ομάδα, διότι μέσω της ποιότητας που φέρνουν τα νέα πρόσωπα, βελτιώνονται και οι υπόλοιποι. Επειδή φεύγουν οι πολλές ευθύνες απ’ τις δικές τους… πλάτες, επειδή βρίσκουν περισσότερους χώρους και πάει λέγοντας.

Ας δούμε και συγκεκριμένα παραδείγματα μέσω της εμφάνισης της ομάδας. Ο Ιμπάρμπο ουσιαστικά έπαιξε προς τα δεξιά βοηθώντας τον Μπεργκ από εκείνη την πλευρά. Συγχρόνως, ο τρόπος με τον οποίο προσπαθούσαν να τον σταματήσουν οι αντίπαλοι, έδωσε απίστευτα πολλούς χώρους στον Μέστο. Ο οποίος έκανε την ασίστ στο γκολ, ενώ είχε άλλες 3-4 ανάλογες περιπτώσεις. Κι όλα αυτά από έναν παίκτη που μέχρι πριν λίγο καιρό ακούγονταν παράπονα για την δημιουργική του συνεισφορά. Και αριστερά το ίδιο συνέβη, αλλά με αντίστροφους ρόλους. Τα ανεβάσματα και η ταχύτητα του Χουλτ, έβαλαν στην… μέση τους αντιπάλους, με αποτέλεσμα να υπάρξουν κενά που εκμεταλλεύτηκε ο Λουντ. Ο οποίος ήταν ο καλύτερος των «πράσινων» κατά την ταπεινή μας άποψη. Μαζί με τον Λεντέσμα, φυσικά, τη στιγμή μάλιστα που ο Αργεντινός απελευθέρωσε τον Ζέκα που αναλώθηκε περισσότερο σε αυτά που είναι καλός. Στο τρέξιμο και στην κάλυψη χώρων. Η δημιουργία έφυγε απ’ τον τομέα ευθύνης του (στον βαθμό που ήταν πριν τουλάχιστον) και σαφώς αυτό βοηθά διότι ο Ζέκα έχει ένα πρόβλημα. Όταν χάνει το «καθαρό μυαλό» δείχνει τρομερά κακός και αυτό παρασέρνει όλη την ομάδα.

Αυτά όλα χωρίς να έχουμε δει Ουακάσο ακόμη, έναν παίκτη που έχει την ταχύτητα και την ικανότητα να σουτάρει από μακρινές αποστάσεις. Στοιχεία που σπανίζουν στην Ελλάδα και όταν βρεθούν κάνουν την διαφορά. Ξεκάθαρα λοιπόν ο Παναθηναϊκός βελτιώνεται μέρα με την μέρα και ακόμη πιο ξεκάθαρα έχει κάνει «ενέσεις» ποιότητας που θα αλλάξουν την εικόνα. Δεν χρειάζονται φυσικά ούτε πανηγύρια, ούτε χαρές ούτε τίποτα. Δουλειά, χαμηλά η μπάλα και συνεχίζουμε. Αφήστε τους άλλους να παίρνουν Πρωταθλήματα από τώρα κι αφήστε τους να μην υπολογίζουν το «τριφύλλι». Διότι αυτό το κλίμα υπάρχει. Δεν πειράζει καθόλου, οι νεόπλουτοι συνήθως μένουν με τα… ευρώ στο χέρι. Και μετά τα βάζουν όπου θέλει ο καθένας.

Υ.Γ. Σε μια χώρα που δεν έχεις την παραμικρή εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη, είναι το λιγότερο ηλίθιο να ακούμε «γιατί φωνάζετε τακτικοί δικαστές αποφασίζουν». Οκ, το μήνυμα είναι ξεκάθαρο και ήρθε πολύ νωρίς. Και τους βόλεψε αρκετά απ’ τη στιγμή που ήρθε η τιμωρία για το ματς που άνοιξε η «13» μετά από τόσο καιρό. Πολιτεία, δικαιοσύνη, κράτος, θεσμικά όργανα. Όλα αυτά στο ίδιο τσουβάλι. Όποιος συνεχίζει να πιστεύει πως κάτι θα γίνει, με όλο το σεβασμό αλλά θεωρούμε πως ζει στον δικό του μικρόκοσμο…   

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ