ΣΚΙΑΧΤΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ!

Πέντε ημέρες έχουν περάσει και αρχίζεις να σκέφτεσαι πως μάλλον δεν συνέβη ποτέ.! Ρε, μήπως το φανταστήκαμε; Το ονειρευτήκαμε; Τι στο καλό; Δεν μπορεί να έχει κάνει μια ΠΑΕ -για πρώτη φορά στα χρονικά- μια τόσο σημαντική πρόταση-παρέμβαση για τη μεγαλύτερη μάστιγα του ελληνικού ποδοσφαίρου (τη διαιτησία, τι άλλο;) και όλοι να... σφυρίζουν αδιάφορα!

Σκιάχτρο για τα κοράκια!

Πέντε ημέρες έχουν περάσει και αρχίζεις να σκέφτεσαι πως μάλλον δεν συνέβη ποτέ.! Ρε, μήπως το φανταστήκαμε; Το ονειρευτήκαμε; Τι στο καλό; Δεν μπορεί να έχει κάνει μια ΠΑΕ -για πρώτη φορά στα χρονικά- μια τόσο σημαντική πρόταση-παρέμβαση για τη μεγαλύτερη μάστιγα του ελληνικού ποδοσφαίρου (τη διαιτησία, τι άλλο;) και όλοι να... σφυρίζουν αδιάφορα!

Η σιωπή αυτή δηλώνει ξεκάθαρα ενοχή. Δεν δικαιολογείται διαφορετικά αυτή η οργανωμένη προσπάθεια συγκάλυψης από “αντικειμενικά” μέσα και bloggers, της πρωτοποριακής πρότασης του Παναθηναϊκού για τις αλλαγές που επιβάλλεται να γίνουν στη διαιτησία. Και μην ακούσω τίποτα για... Μουντιάλ και άλλες τέτοιες δικαιολογίες. Στην πρεμιέρα της διοργάνωσης μια χαρά είχαν χωρίσει οι... καλοθελητές τα πρωτοσέλιδά τους για να χωρέσουν τις “μεταγραφάρες” (τις ποιες;) του ψευτοεπενδυτή. Πώς όμως να προβάλουν τα Μέσα του σάπιου συστήματος (γιατί πλέον κι αυτά είναι μέρος του) ένα σχέδιο που αποτελεί μια αρχή για την κάθαρση; Το θάβουν μήπως και ξεχαστεί... Για να πιστέψουμε στο τέλος πως ποτέ δεν υπήρξε αυτή η προσπάθεια. Θα το βρουν μπροστά τους όμως αργά ή γρήγορα και πάλι... Και τότε δεν θα υπάρχουν δικαιολογίες.

Σε ότι αφορά αυτό καθαυτό το σχέδιο των “πράσινων” είναι σίγουρα μια καλή αρχή. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν θα έχει άμεσα και δραστικά αποτελέσματα. Ούτε καν οι ίδιοι οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού, αφού η σαπίλα έχει ποτίσει τα πάντα και χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να ξεβρομίσει ο χώρος. Αλλά είναι μια αρχή ρε παιδί μου... Περιλαμβάνει κάποιες σημαντικές τομές σε σχέση με αυτά που ξέραμε ως τώρα. Και όχι ως βασικό του πυλώνα τον ξένο ελεγκτή.

Τον άνθρωπο που θα αναλάβει το ρόλο του σκιάχτρου που θα φοβερίζει τα κοράκια του ελληνικού ποδοσφαίρου. Γιατί και οι διαιτητές τη φοβέρα τους θέλουν. Η παρομοίωση δεν γίνεται φυσικά με σκοπό να ενθαρρύνουμε την πρόσληψη ενός... αχυράνθρωπου. Αλλά κάποιου που επιτέλους θα δημιουργεί την αίσθηση στους διαιτητές, πως δεν μπορούν να κάνουν ότι γουστάρουν (ή ότι τους ζητάνε να κάνουν) χωρίς το φόβο της τιμωρίας. Η πρόταση αυτή είναι άκρως ρεαλιστική σε σχέση με τον ξένο αρχιδιαιτητή που ήθελε ο Ολυμπιακός. Στη δεύτερη περίπτωση θα... άλλαζε ο Μανωλιός και θα έβαζε τα ρούχα του αλλιώς που λέει και ο θυμόσοφος λαός μας. Και πάλι ελεγχόμενος θα ήταν. Έχοντας ορίσει ο ξένος αρχιδιαιτητής τις “σφυρίχτρες” στους αγώνες, θα έκανε τα στραβά μάτια και δεν θα τους ήλεγχε αντικειμενικά, αφού αυτό θα σήμαινε ότι θα έπρεπε να παραδεχθεί και τα λάθη του (εσκεμμένα ή όχι). Άρα πρέπει να υπάρχουν δύο ανεξάρτητα μέρη. Αυτό που θα ορίζει τους διαιτητές (η ΚΕΔ) και αυτό που θα τους ελέγχει (ξένος ελεγκτής), χωρίς να έχει το παραμικρό όφελος αν τους χαϊδέψει τα αυτιά.

Αντί επιλόγου σας παραθέτω την εισαγωγή μιας παιδικής όπερας του συνθέτη-λυρικού καλλιτέχνη Χρήστου Γιαννούλη... «Τα κοράκια είναι κλέφτες. Κλέφτες και ζηλιάρηδες. Και πρέπει να τα διώχνουμε. Χμ… ξέρεις γιατί; Γιατί βλέπουνε τη γη, έτσι όμορφη μέσα στα πράσινά της, τα λιβάδια της και τις πεδιάδες της, τα δέντρα και τα λουλούδια της και τρελαίνονται... Χιμάνε λοιπόν για να κλέψουν σπόρους. Γι’ αυτό και μεις θα αντισταθούμε…Κι ασ’ τα κοράκια, μαύρα κοράκια, άσπρα κοράκια στα χρώματα της τρέλας τους και της ζήλιας τους.
Τη λύση θα μας δώσει ένα σκιάχτρο, ένα μικρό σκιάχτρο…»!

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου