ΦΤΟΥ ΚΙ ΑΠ’ ΤΗΝ ΑΡΧΗ

Ο Παναθηναϊκός γυρίζει 3,5 χρόνια πίσω, αλλά με πλάνο και ποδοσφαιρική λογική, μπορεί να πάει καλύτερα. Γράφει ο Ηλίας Λαλιώτης.

Φτου κι απ’ την αρχή

Ο Παναθηναϊκός δεν έχει πάρα πολλά να περιμένει σε αγωνιστικό επίπεδο αυτή τη σεζόν. Είναι λυπηρό και ντροπιαστικό να ισχύει κάτι τέτοιο για αυτόν τον τεράστιο σύλλογο, ωστόσο είναι μια πραγματικότητα που επαναλαμβάνεται τα τελευταία χρόνια. Το Πρωτάθλημα έχει ουσιαστικά τελειώσει και το μόνο που μπορεί να δώσει έστω μια μικρή χαρά στον κόσμο είναι το Κύπελλο. Εξιλέωση δεν θα είναι για τις πολλές πίκρες που έχουν προσφέρει οι «πράσινοι», αλλά μπορεί να αποτελέσει το εφαλτήριο για μια νέα αρχή.

Αυτό είναι το μεγάλο ζητούμενο για το Τριφύλλι από εδώ και στο εξής. Το πώς δηλαδή θα μπορέσει επιτέλους να φτιάξει και να στηρίξει ένα πλάνο, πάνω στο οποίο θα δουλέψουν οι Νίκος Λυμπερόπουλος και Μαρίνος Ουζουνίδης ώστε να παρουσιάσουν θετικά αποτελέσματα. Ο κόσμος έχει κουραστεί να ακούει και να διαβάζει το ίδιο τροπάριο, ωστόσο η κατάσταση δεν γίνεται να αλλάξει ως δια μαγείας μέσα σε λίγες μέρες. Δυστυχώς θέλει υπομονή και οργάνωση.

Τα δεδομένα, βέβαια, δεν είναι ευνοϊκά για τους ανθρώπους που ανέλαβαν να φέρουν εις πέρας τη νέα αποστολή. Το άνοιγμα που έκανε ο Γιάννης Αλαφούζος εμπιστευόμενος «τυφλά» τον Αντρέα Στραματσόνι θα το «πληρώσουν» οι δυο τους. Κι αυτό γιατί οι «πράσινοι» έκαναν πισωγύρισμα 3,5 ετών, τόσο σε οικονομικό επίπεδο, όσο και σε αγωνιστικής φιλοσοφίας.

Το πρώτο δεν είναι καλό βέβαια… Σίγουρα το καλοκαίρι του 2013 είχαν γίνει καλές επιλογές σε εξίσου καλή τιμή, ωστόσο δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο να «χτίσεις» μια νέα ομάδα χωρίς οικονομική άνεση. Το καλό είναι πως το πλάνο αυτό αναλαμβάνουν δύο άνθρωποι που είναι γνώστες της Παναθηναϊκής πραγματικότητας, έχουν άριστη ποδοσφαιρική λογική και μεγάλη όρεξη για διάκριση.

Από το φετινό χάλι, άλλωστε, σίγουρα μπορούμε να δούμε κάτι καλύτερο. Το ζητούμενο βέβαια είναι να επιστρέψει ο Παναθηναϊκός στο επίπεδο που του αρμόζει, καθώς η μεγάλη διαφορά με το 2013 είναι πώς ο κόσμος είχε περίσσεια υπομονή. Πλέον έχει εξαντληθεί…

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρίτη, 23 Ιουλίου