ΣΤΗΡΙΓΜΑ Ο «ΛΥΜΠΕ»

Ο κουρασμένος από τις αποτυχίες κόσμος του Παναθηναϊκού έχει ανάγκη να πιαστεί από κάπου και μόνο ο Νίκος Λυμπερόπουλος δείχνει ικανός να του προσφέρει ξανά ελπίδα. Γράφει ο Ηλίας Λαλιώτης.

Στήριγμα ο «Λύμπε»

Η λέξη υπομονή είναι πλέον άγνωστη στον κόσμο του Παναθηναϊκού. Και δικαιολογημένα, άλλωστε, μιας και -ειδικά- τα τελευταία πέντε έτη βλέπει να γίνονται κάθε χρόνο και χειρότερα πράγματα. Με εξαίρεση την προπέρσινη σεζόν, το δεύτερο μισό της περιόδου βρίσκει κάθε φορά το «τριφύλλι» εκτός Πρωταθλήματος να συζητά ήδη για την επόμενη χρονιά και πως θα «χτίσει» μια νέα ομάδα.

Έτσι και φέτος... Οι προσδοκίες ανέβηκαν κατακόρυφα, το μπάτζετ ξέφυγε και ο Γιάννης Αλαφούζος είδε μια ακόμα επιλογή του να αποδεικνύεται λανθασμένη. Τα... σπασμένα πληρώνει ο σύλλογος και ο κόσμος του, που είναι λογικό να μην αντέχει την κατάσταση, μιας και η ομάδα που βλέπει δεν θυμίζει σε τίποτα τον Παναθηναϊκό.

Μαζί τους πληρώνουν τα σπασμένα και οι Μαρίνος Ουζουνίδης και Νίκος Λυμπερόπουλος. Δύο άνθρωποι βγαλμένοι ουσιαστικά από τα σπλάχνα του συλλόγου, που ήρθαν -πιθανότατα καθυστερημένα- για να σώσουν ότι σώζεται. Εύκολο δεν είναι. Έχουν ουσιαστικά παραλάβει «καμένη γη» σε πολλά επίπεδα από τον Αντρέα Στραματσόνι, που ήταν ο... απόλυτος άρχοντας για ένα χρόνο.

Σίγουρα έχουν ανάγκη την υπομονή του κόσμου, αλλά παράλληλα γνωρίζουν ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό. Γι' αυτό και ο Ουζουνίδης το λέει δειλά-δειλά όποτε έχει την ευκαιρία, γνωρίζοντας ότι... κινδυνεύει να παρεξηγηθεί. Το όλο κλίμα δεν είναι εύκολο να γυρίσει. Ακόμα περισσότερο να αλλάξει άμεσα η εικόνα της ομάδας. Φυσικά και μπορούν να γίνουν μέσα στο Γενάρη κάποιες διορθωτικές κινήσεις και το καλοκαίρι πιο προσεγμένη αναδόμηση.

Η όποια ελπίδα πλέον βρίσκεται αποκλειστικά στις πλάτες του Νίκου Λυμπερόπουλου, ο οποίος θα αναλάβει (σε συνεργασία φυσικά με τον Ουζουνίδη) να φέρει τους κατάλληλους παίκτες. Έχοντας ταυτόχρονα να αντιμετωπίσει ένα μειωμένο μπάτζετ, που άνοιξε χωρίς το παραμικρό αντίκρισμα τελικά στα χέρια του Στραματσόνι.

Στον «Λύμπε» λοιπόν κατά πρώτο λόγο, αλλά και στον Ουζουνίδη εν συνεχεία εναποθέτουμε όλοι τις ελπίδες μας για να αφήσουμε μια και καλή πίσω μας τον «μαϊμού» Παναθηναϊκό της τελευταίας πενταετίας και να θυμηθούμε αυτόν που μας... μεγάλωσε!

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέμπτη, 18 Απριλίου