ΚΥΡΙΟΣ ΗΡΘΕ, ΚΥΡΙΟΣ ΕΦΥΓΕ!

Παναθηναϊκός και Ζιλμπέρτο έκαναν λάθη κατά την επτάμηνη συνεργασία τους, αλλά ευτυχώς με την άψογη συμπεριφορά του ο Βραζιλιάνος κράτησε ανοιχτή την πόρτα για το μέλλον. Γράφει ο Ηλίας Λαλιώτης.

Κύριος ήρθε, ΚΥΡΙΟΣ έφυγε!

Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα απέδειξε πως δεν ήρθε στον Παναθηναϊκό ούτε για να κοροϊδέψει, ούτε για να κάνει την… πρακτική του. Άλλωστε οι «πράσινοι» ήξεραν πολύ καλά ότι συνεργαζόντουσαν με έναν άνθρωπο που μόλις είχε ολοκληρώσει την ποδοσφαιρική του καριέρα και γνώριζαν τους κινδύνους που μπορεί να κρύβει κάτι τέτοιο.

Εξάλλου τα λάθη που έχουν γίνει και από τους «πράσινους», αλλά και από τον ίδιο τον Ζιλμπέρτο, έχουν αναλυθεί σε βάθος την τελευταία εβδομάδα, όταν και φάνηκε ότι ο Βραζιλιάνος θα αποτελέσει παρελθόν από το Τριφύλλι μετά από μόλις επτά μήνες συνεργασίας. Στο μόνο που θα σταθώ είναι η επιλογή λάθους ρόλου που έγινε σε μια γενικότερα… λάθος εποχή!

Με άλλο σκεπτικό ξεκίνησε η συνεργασία και άλλα του ζητήθηκαν στη συνέχεια, ενώ και ο ίδιος έδειξε αδυναμία σε κάποιους τομείς που θα έπρεπε να είναι πιο δυναμικός και αποφασιστικός. Το κυριότερο πρόβλημα είναι ότι «καπελώθηκε» εξ αρχής από τον Αντρέα Στραματσόνι ο οποίος ήθελε –και είχε- όλες τις εξουσίες πάνω του και στη συνέχεια όταν το… κλήμα στράβωσε με τον Ιταλό, αναζητήθηκαν ευθύνες από τον Βραζιλιάνο που είχε μείνει στην απέξω.

Το σημαντικό μέσα σε όλη αυτή την «τρέλα» είναι πως ευτυχώς δεν έκλεισε οριστικά η πόρτα του Παναθηναϊκού για τον ΤΕΡΑΣΤΙΟ Ζιλμπέρτο. Εύκολα θα μπορούσαμε να έχουμε βρεθεί προ ενός τέτοιο αναπόφευκτου δεδομένου, αν ο Βραζιλιάνος ήταν περισσότερο εγωιστής και ξεροκέφαλος.

Στον αντίποδα, όπως ακριβώς λειτουργούσε ως ποδοσφαιριστής, άκρως επαγγελματικά και ευσυνείδητα δηλαδή, έτσι λειτούργησε και τώρα. Δεν ήρθε για να κοροϊδέψει και να κάνει μια καλή μπάζα. Ζήτησε τα χρήματα που δούλεψε μόνο, αντί να «κάτσει» πάνω στο κλειστό τριετές που είχε υπογράψει και χαιρέτισε με ψηλά το κεφάλι. Ας ελπίσουμε πως θα έρθουν έτσι τα πράγματα που στο μέλλον ο Ζιλμπέρτο θα βρεθεί και πάλι στον Παναθηναϊκό, κάτω από πολύ καλύτερες συνθήκες!

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου