Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ… ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η Euroleague είναι προ των πυλών και όσο και αν κάποιοι έχουν κάνει μόδα το… τσουβάλιασμα ο Γιάννης Κουβόπουλος εξηγεί γιατί τα πράγματα δεν είναι έτσι

Ο Παναθηναϊκός δεν είναι… Ολυμπιακός

Κατ’ αρχάς να ξεκαθαρίσουμε κάτι… Ο τίτλος δεν είναι επιθετικός. Ούτε το κείμενο που θα ακολουθήσει έχει σκοπό να…. ανάψει τα αίματα μεταξύ των «αιωνίων». Ακριβώς το αντίθετο. Λιγότερο από μια εβδομάδα πριν από την έναρξη της Euroleague μάλλον θα πρέπει να δούμε τα πράγματα στην κανονική τους διάσταση. Και όχι σε αυτή που κάποιοι θέλουν να μας παρουσιάσουν.
Το τελευταίο διάστημα επικρατεί ένα τσουβάλιασμα μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού αναφορικά με την Euroleague. «Οι ελληνικές ομάδες αυτό», «οι ελληνικές ομάδες το άλλο» λένε οι… ειδικοί θέλοντας να περάσουν προς τα έξω πως ο Παναθηναϊκός είναι στο ίδιο επίπεδο με τον Ολυμπιακό.

Όχι κύριοι. Τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι. Μπορεί στο τέλος της χρονιάς, ο Παναθηναϊκός να έχει μείνει εκτός οκτάδας και ο Ολυμπιακός να έχει γίνει ο Παναθηναϊκός του 2007. Να έχει πανηγυρίσει δηλαδή το τέταρτο ευρωπαϊκό. Μπορεί. Κανείς δεν ξέρει πως τα φέρνει η ζωή.

Όμως προς το παρόν τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Οι δύο ομάδες δεν έχουν καμία σχέση η μία με την άλλη. Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει μία τεράστια επένδυση, προσθέτοντας και δύο NBAer στο ενεργητικό του, ενώ η ομάδα δείχνει ικανή να φτάσει πολύ μακριά στην διοργάνωση. Σε μία διοργάνωση πιο δύσκολη και πιο απαιτητική από ποτέ. Την ίδια ώρα η ομάδα του Ολυμπιακού είναι δύο επίπεδα κάτω. Στα… χαρτιά τουλάχιστον και στα όσα έχουμε δει μέχρι τώρα. Νέα ομάδα, με άπειρους παίκτες, με πολλούς ξένους και έναν προπονητή που προσπαθεί να αλλάξει την φιλοσοφία της. Το εγχείρημα είναι πάρα πολύ δύσκολο, αλλά όπως αναφέραμε και πιο πάνω κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να γίνει στην συνέχεια.

Είναι ξεκάθαρο όμως πως το μόνο κοινό που έχουν οι δύο ομάδες είναι πως είναι… ελληνικές. Τίποτα άλλο. Αν θέλουμε να είμαστε σωστοί, να… αναλύουμε to the point δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να βάζουμε στην ίδια πρόταση τον Παναθηναϊκό με τον Ολυμπιακό.

Άλλωστε, την δεδομένη χρονική στιγμή, οι στόχοι των δύο ομάδων είναι τελείως διαφορετικοί…

 

 

 

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου