ΥΠΑΡΧΟΥΝ Η ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΟΜΟΙ;

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να ταλαιπωρεί το μπάσκετ και ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για τα δύο μέτρα και… σταθμά

Υπάρχουν ή δεν υπάρχουν νόμοι;

Με το ποδόσφαιρο και τα όσα έγιναν χθες στο ΟΑΚΑ από αυτήν την γωνιά δεν θα ασχοληθούμε, γιατί υπάρχουν άλλοι άνθρωποι στον όμιλο, πιο έμπειροι, πιο ειδικοί που ξέρουν πολύ καλά και τι γράφουν και τι λένε. Όχι χθες και σήμερα αλλά εδώ και πολύ καιρό…

Και σήμερα θα σταθούμε στα μπασκετικά δρώμενα της χώρας. Θα σταθούμε στο δύσμοιρο το μπασκετάκι το οποίο έχει καταντήσει έρμαιο των καλών παιδιών που για να καλύψουν τις ευθύνες τους πάνε να τινάξουν στον αέρα ένα ολόκληρο πρωτάθλημα. Αδιαφορώντας για τις συνέπειες, αδιαφορώντας για τις υπόλοιπες 13 ομάδες, αδιαφορώντας για το προιόν, τον κόσμο του και φυσικά όλους όσους υπηρετούν το μπάσκετ.

Αλλά δεν είναι οι μόνοι που έχουν την ευθύνη. Μετά τη χθεσινή μαύρη σελίδα στην ιστορία του αθλήματος, με τα όσα έγιναν στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ, φαίνεται πως κανένας δεν έχει ευαισθητοποιηθεί. Κανείς δεν μοιάζει να έχει το σθένος να τιμωρήσει παραδειγματικά τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς για όλη αυτή την γελοιότητα που τείνει να γίνει… τραγωδία. Για το μπάσκετ.

Ο κύριος Βασιλειάδης όπως τόνιζαν οι άνθρωποι του Υπουργείου πήρε την απόφαση να συγκαλέσει την έκτακτη σύσκεψη της Παρασκευής γιατί περίμενε μέχρι τελευταίας στιγμής να βρεθεί λύση χωρίς να αναμιχθεί ο ίδιος. Κάτι τέτοιο δεν έγινε και αποφάσισε να αναλάβει δράση. Καλώς μέχρι εδώ… Αφού έτσι ένιωσε καλά έκανε. Το θέμα όμως που προκύπτει τώρα είναι άλλο. Είναι τελείως διαφορετικό. Ελάχιστες ώρες μετά τα όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ ο Υφυπουργός πήρε άμεσα θέση και ζήτησε να εφαρμοστούν οι νόμοι και οι κανονισμοί χωρίς την παραμικρή χρονοτριβή. Και καλά έκανε. Στο μπάσκετ όμως γιατί δεν έχει πράξει το ίδιο; Στο μπάσκετ γιατί εδώ και περίπου 5 εβδομάδες ο Ολυμπιακός γελοιοποιεί στο ακέραιο το άθλημα και οι ιθύνοντες δεν παίρνουν άμεσα αποφάσεις και ουσιαστικά ο Ολυμπιακός συνεχίζει να δρα ατιμώρητος; Καλό θα ήταν ο κύριος Βασιλειάδης να είχε πάρει άμεσα θέση και σε αυτό το φλέγον ζήτημα που άπτεται των αρμοδιοτήτων του.

Γιατί θα πρέπει κάποια στιγμή σε αυτήν την χώρα να καταλήξουμε, να αποφασίσουμε αν υπάρχουν ή δεν υπάρχουν κανονισμοί και νόμοι, αν εφαρμόζονται και πότε και αν ναι για ποιους. Και για ποιους δεν εφαρμόζονται.

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σάββατο, 07 Δεκεμβρίου