ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ!

Ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για την εκβιαστική προσπάθεια του Ολυμπιακού να βάλει… βόμβα στα θεμέλια του μπάσκετ και την Πολιτεία η οποία οφείλει να λάβει μέτρα

ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ!

Διαβάζεις και ξαναδιαβάζεις όσα έγιναν στο χθεσινό Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ, αναλύεις ξανά και ξανά τις δηλώσεις των εκπροσώπων των ομάδων που έδωσαν το παρών και πραγματικό ένας κοινός νους δεν μπορεί να καταλάβει τι κάνει ο Ολυμπιακός. Το που το πάει είναι προφανές… Οι «ερυθρόλευκοι» είναι δεδομένο πλέον ότι αδιαφορούν παντελώς για το άθλημα και λόγω της αγωνιστικής τους κατωτερότητας όλα αυτά τα χρόνια, απέναντι στον Παναθηναϊκό, έχουν λάβει την μεγάλη τους απόφαση. Να διαλύσουν το μπάσκετ, μιας και δεν μπορούν να… κερδίσουν.

Την διετία που ο Ολυμπιακός πήρε τα πρωταθλήματα όλα ήταν αγγελικά καμωμένα. Μέχρι και ο Βασιλακόπουλος ήταν ιδανικός. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν έφυγαν ποτέ από κανένα γήπεδο. Τώρα, όμως, που σε λίγους μήνες θα έχουν κάνει το 0/9 (τίτλοι στην τελευταία τριετία) και είναι πολύ πιθανό να βρίσκονται στην Α2 και την Αδριατική λίγκα (ο υπογράφων το θεωρεί αστείο)… απασφάλισαν. Αποφάσισαν να το παίξουν… εκβιαστές και να οδηγηθούν σε μία τακτική βάσει της οποίας θεωρούν ότι κρατούν όμηρο στα χέρια τους το Ελληνικό μπάσκετ. Σαφώς και κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Το Ελληνικό μπάσκετ σαφώς και θα έχει να χάσει πολλά από ενδεχόμενη απουσία του Ολυμπιακού, αλλά θα έχει να χάσει πολλά περισσότερα από πιθανή… παράδοση στον Ολυμπιακό. Οι ατάκες-απαιτήσεις του στυλ «Αν δεν έρθουν ξένοι δεν κατεβαίνουμε», «Αν μας σφυρίξουν αυτοί δεν κατεβαίνουμε» δεν υπάρχουν πουθενά. Σε κανένα ευνομούμενο κράτος, σε καμία χώρα με νομοθετικά πλαίσια και κανόνες, σε κανένα άθλημα.

Αν δεν αρέσει κάτι στον Ολυμπιακό ας το πει από την αρχή. Ας έλεγε το καλοκαίρι «Δεν κατεβαίνω στο Κύπελλο», «Δεν κατεβαίνω στο πρωτάθλημα». Όχι να ρίχνει… μπουρλότο μεσούσης της περιόδου επειδή και πάλι βλέπει ότι δεν θα κερδίσει τίποτα, θέλοντας η διοίκησή του να αποποιηθεί των ευθυνών της για μια ακόμα στείρα σεζόν.

«Ερυθρόλευκη» κατηφόρα

Τίποτα δεν είναι τυχαίο στην θεατρική παράσταση που παίζει εδώ και καιρό ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» βλέπουν πως δεν τους βγαίνει τίποτα, πως αγωνιστικά δεν είναι ικανοί για τίποτα και πως δεν μπορούν να διαχειριστούν με τίποτα τα ενδοοικογενειακά τους προβλήματα. Τις διαρροές, τις καθυστερήσεις καταβολής των μισθών, τα προβλήματα με τον προπονητή, τα προβλήματα μεταξύ των παικτών… Στην προσπάθειά τους λοιπόν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη στέλνουν την μπάλα στην εξέδρα, εκβιάζοντας με αποχώρηση. Αυτή είναι η αλήθεια. Και εδώ είναι που οφείλουν να εφαρμοστούν οι νόμοι και να ενεργήσει η Πολιτεία. Να τιμωρηθεί παραδειγματικά ο Ολυμπιακός, μέσω των κανονισμών για τα καπρίτσια του, αλλά και η Πολιτεία να δράσει άμεσα και καταλυτικά προκειμένου να μην υπάρξουν ξανά στο μέλλον ανάλογα φαινόμενα.

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου