«ΑΓΑΠΗΣΑ ΤΗ ΦΑΝΕΛΑ, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟ… ΠΟΥΛΗΣΑ»

Ο Αντώνης Φώτσης δεν είπε αντίο, είπε εις το επανιδείν και ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για την ατάκα που σημάδεψε όλη τη καριέρα του «Φωτσένκο»

«Αγάπησα τη φανέλα, ποτέ δεν το… πούλησα»

Στον Ηλυσιακό λοιπόν… Έλεγε πως ότι και να γίνει θα συνεχίσει να παίζει μπάσκετ γιατί τα πόδια του βαστούν ακόμα. Είναι πάρα πολύ δύσκολο για έναν αθλητή, του βεληνεκούς του Αντώνη Φώτση, με την καριέρα, τις χαρές, τις λύπες, τις κούπες, τις νίκες, τις ήττες που κουβαλάει στην πλάτη του να το πάρει απόφαση και να πει «αντίο». Να ρίξει τίτλους τέλους… Όσοι λένε ότι είναι εύκολο είναι άσχετοι…

Ο Φώτσης, όμως, δεν τα κατάφερε… Νικήθηκε. Η αγάπη του για τον Παναθηναϊκό αποδείχθηκε πολύ, πολύ μεγαλύτερη από την αγάπη του για το άθλημα. Ο Batman από τη στιγμή που δεν συνέχισε στον Παναθηναϊκό, λίγο πριν τη δύση της καριέρας του, δε θα μπορούσε ΠΟΤΕ, να φανταστεί τον εαυτό του να τίθεται αντιμέτωπος με το «τριφύλλι». Πλέον δε γίνεται. Ούτε στα όνειρα, ούτε στους… εφιάλτες του. Έτσι αποφάσισε να βρει τη «Σολομώντεια» λύση. Και τα κατάφερε. Θα συνεχίσει να τη… ζωή του (το μπάσκετ δηλαδή) κανονικά αλλά σε άλλο… επίπεδο.

Ο Ηλυσιακός στα… σαλόνια

Ο Φώτσης είναι το… καλύτερο παιδί. Αυτό ακριβώς. Είναι… παιδί. Και αυτό τον έχει σώσει πολλές φορές και αυτό είναι που τον έχει κάνει αυτό που είναι σήμερα. Ο Batman αφήνει το ΟΑΚΑ και επιστρέφει εκεί απ’ όπου ξεκίνησε. Επιστρέφει στα Ιλίσια. Εκεί στα ανοιχτά που άρχισε να τρελαίνει κόσμο. Με το άλμα του, με το σουτ του, με την τρέλα του, με την άγνοια κινδύνου του. Και να ξέρετε κάτι… Είναι αποφασισμένος να κάνει τον Ηλυσιακό και πάλι… επαγγελματικό σωματείο. 

Παναθηναϊκός για πάρτη του

Η ανακοίνωση με την οποία ο Φώτσης γνωστοποίησε τις αποφάσεις του ήταν εξαιρετική. Όποιος την διάβασε, «διάβασε» τον Φώτση. Όμως, θα μου επιτρέψετε… Μία και μόνο ατάκα θα ήταν αρκετή. «Ξεκίνησα παιδάκι 16 ετών στον Παναθηναϊκό και χωρίς να το καταλάβω πέρασαν 20 ολόκληρα χρόνια. Αγάπησα την πράσινη φανέλα, δεν το έκρυψα ποτέ, ούτε όμως το "πούλησα"». Αυτός ήταν ο Φώτσης… Παναθηναϊκός από τους λίγους. Παναθηναϊκός για… πάρτη του. Όχι για τους άλλους.

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέμπτη, 22 Αυγούστου