ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΤΑ… ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Ο Παναθηναϊκός έκανε τα 2-1 επί της ΑΕΚ και ο Γιάννης Κουβόπυλος γράφει για τα θετικά και τα αρνητικά της τρίτης ημιτελικής αναμέτρησης.

Το δικαίωμα και τα… δικαιώματα

Ο Παναθηναϊκός όταν ξεκινούσε η συγκεκριμένη ημιτελική σειρά, έμπαινε στις «μάχες» με την ΑΕΚ έχοντας στο μυαλό του να «διαχειριστεί» πολλά θέματα. Την πρόκριση, το σκορ της πρόκρισης, τα όσα είχαν συμβεί με τον αποκλεισμό από τη Φενέρ και μετά… Ο Παναθηναϊκός μέσα από την σειρά με τον «Δικέφαλο» δεν καλείται απλά να πάρει την πρόκριση στους τελικούς αλλά και να βρει τον εαυτό του. Καλείται να ξαναγίνει Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» καλούνται να ξαναβρούν τον χαμένο τους εαυτό και να βγάλουν στο παρκέ τις πραγματικέ τους αρετές.

Δικαίωμά τους να θέλουν κάποιο χρόνο για να το… πετύχουν. Είναι αυτό που λέμε στα χαρτιά… δικαίωμα. Θέλουν τον χρόνο τους για να μπορέσουν να πατήσουν και πάλι γερά στα πόδια τους και να μπορέσουν να παίξουν το μπάσκετ που ξέρουν. Είναι δεδομένο πως απολαμβάνουν την πλήρη εμπιστοσύνη του προπονητή τους και έχουν ότι χρειάζεται για να πετύχουν τον στόχο τους.

Όμως, μπορεί να είναι δικαίωμά του, αλλά πρέπει να σταματήσει να δίνει… δικαιώματα. Από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός μπαίνει… με γκάζια στο παιχνίδι, δεν επιτρέπεται να δίνει το δικαίωμα στην ΑΕΚ και στην κάθε ΑΕΚ να… επιστρέψει. Πρέπει να την «σκοτώνει», όχι να της δίνει… χώρο. Της έδωσε χώρο (σε αυτό προσθέστε και την τραγική εικόνα από τη γραμμή των βολών) και οι παίκτες ου Μανωλόπουλου κατάφεραν όχι μόνο να πλησιάσουν αλλά και να προηγηθούν (έπαιξε τον ρόλο του και ότι για ένα ακόμα απόγευμα σε κρίσιμο σημείο τα έβαλαν όλα από τα 6.75).

Τα ματς που έχουν μείνει για το τέλος της σεζόν και του πρωταθλήματος είναι ελάχιστα και θα πρέπει ο Τσάβι Πασκουάλ να κάνει τα «νεκρά» διαστήματα να… εξαφανιστούν.

Γιατί μετά την ΑΕΚ οι «πράσινοι» δεν θα έχουν τη δυνατότητα να γλιτώσουν από τέτοιες καταστάσεις.

Τα σημαντικότερα στοιχεία του αγώνα; Καλάθης, Ρίβερς και Παππάς… Ο πρώτος δείχνει να βρίσκει σταθερότητα παίζοντας «μυαλωμένο» μπάσκετ, ενώ οι άλλοι δύο έδειξαν να βρίσκουν τη χαμένη τους ψυχολογία.

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου