ΠΑΣΚΟΥΑΛ ΚΑΙ ΠΡΙΦΤΗΣ ΕΔΕΙΞΑΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ

Ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι δύο τεχνικοί, μία μόλις ημέρα πριν από το τζάμπολ του 42ου τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας.

Πασκουάλ και Πρίφτης έδειξαν τον δρόμο

Ο Τσάβι Πασκουάλ μπορεί να μετράει ήδη 21 κατακτήσεις τίτλων, τη στιγμή που ο Δημήτρη Πρίφτης μετράει αντίστροφα για τον πρώτο του τελικό ως πρώτος προπονητής, αυτό όμω δεν αναιρεί την αξία του και την προσωπικότητά του ως τεχνικού και ως ανθρώπου του μπάσκετ. Και αυτό που έγινε σήμερα στην συνέντευξη Τύπου του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας μόνο καλό μπορεί να κάνει στο άθλημα. Η παρουσία και των δύο αλλά και τα όσα ελέχθησαν μεταξύ τους θα πρέπει να αποτελέσουν παράδειγμα για όλους.

Ο σεβασμός με τον οποίο αντιμετώπισε ο Τσάβι Πασκουάλ των 21 τίτλων τον… ρούκι (ο χαρακτηρισμός αναφέρεται αποκλειστικά στην πρώτη του φορά σε τελικό) είναι απίστευτος. Είναι δείγμα της τεράστιας προσωπικότητας του Καταλανού τεχνικού και το πώς ο ίδιος αντιμετωπίζει συνεργάτες και αντιπάλους. Και στο ίδιο μήκος κύματος και ο Έλληνας τεχνικός του Άρη, αλλά και οι δύο αρχηγοί.

Θα πρέπει όλοι να αντιληφθούμε πως ο αυριανός τελικός είναι μια τεράστια ευκαιρία για το Ελληνικό μπάσκετ. Όχι μόνο για τον Παναθηναϊκό ή τον Άρη, που έχουν την ευκαιρία να προσθέσουν έναν ακόμα τίτλο στο παλμαρέ τους, αλλά για όλο το άθλημα. Ο τελικός θα γίνει σε ένα από τα ιστορικότερα γήπεδα της χώρας, παρουσία φιλάθλων και των δύο ομάδων (έστω και αν ο αριθμός είναι μικρός, αλλά δε γίνεται… αλλιώς) και όλες οι συνθήκες ευνοούν στο να γίνει ένας τελικός… διαφήμιση.

Τα αγωνιστικά αύριο…

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σάββατο, 17 Μαρτίου