ΓΡΗΓΟΡΟΣ ΚΙ ΩΡΑΙΟΣ!

Ο Παναθηναϊκός ξεμούδιασε απέναντι στον Προμηθέα και ο Γιάννης Κουβόπουλος γράφει για τα πρώτα «πράσινα» συμπεράσματα

Γρήγορος κι ωραίος!

Το πρώτο στο οποίο θα συμφωνήσουμε όλοι είναι ότι ακόμα είναι πάρα, πάρα πολύ νωρίς για τα όποια συμπεράσματα. Για τα όποια ασφαλή συμπεράσματα. Ο Παναθηναϊκός Superfoods έχει ξεκινήσει την προετοιμασία του εδώ και ένα δεκαήμερο και το φιλικό με τον Προμηθέα στο «ΜΟΝΤΑΝΑ» έμοιαζε ως η ιδανικότερη ευκαιρία για τους παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη να… ξεμουδιάσουν και να ξεφύγουν από τις… εκνευριστικές προπονήσεις.  Βέβαια και ο ίδιος ο Πεδουλάκης δεν έχασε την ευκαιρία να βγάλει συμπεράσματα και να καταλάβει κάποια πολύ χρήσιμα πράγματα. Κάποια στοιχεία που δε θα βοηθήσουν τόσο πολύ σε βάθος χρόνου, αλλά στο εγγύς μέλλον. Αναφορικά με τη δουλειά που έχει γίνει και με αυτή που θα γίνει από εδώ και πέρα.

Ταχύτητα, μυαλό και… ποικιλία

Πάντως, όσοι είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά το πρώτο φιλικό της ομάδας, κάποια πράγματα είναι περισσότερο από ξεκάθαρα. Ο Αργύρης Πεδουλάκης «χτίζει» μια ομάδα που… πίσω δε θα περνάει τίποτα και μπροστά θα… χάνεται στο ξέφωτο. Και το θετικό είναι ότι έχει στα χέρια του τα κατάλληλα «όπλα» για να κάνει τη δουλειά του. Καλάθης και Τζέιμς είναι… εκρηκτικοί, ενώ όταν βρίσκονται μαζί στο παρκέ η πίεση στη μπάλα είναι αφόρητη. Την ίδια ώρα στην επίθεση ο Παναθηναϊκός δε θα χάνει ευκαιρία να φεύγει στον αιφνιδιασμό. Με παίκτες όπως ο Τζέιμς, όπως ο Παππάς, ο Φελντέιν, οι… εύκολοι πόντοι θα είναι πολλοί, ενώ παρά τα κουρασμένα πόδια και χέρια οι «πράσινοι» εκτελούσαν χωρίς δεύτερη σκέψη. Και αυτό είναι εντυπωσιακό στοιχείο. «Εκτελούσαν» άπαντες. Κοντοί, ψηλοί. Και αυτό θέλει ο Πεδουλάκης. Οι περιφερειακοί να «σκοτώνουν» και οι ψηλοί να ανοίγουν άμυνες. Φώτσης, Μπουρούσης, Γκιστ, αλλά και Πατ Καλάθης (που αγωνίστηκε και στο «3» και στο «4» και στο «5») έχουν αυτή την ικανότητα και προσφέρουν μεγάλη ευχέρεια στο επιθετικό κομμάτι της ομάδας.

Ο Παναθηναϊκός στο επιθετικό του παιχνίδι δείχνει να αλλάζει την ταυτότητά του, να ανεβάζει ρυθμούς και να έχει πάρα πολλές επιλογές… Και αυτό δεν είναι μόνο δείγμα του ατομικού ταλέντου που έχει κάθε παίκτης, αλλά και της δουλειάς που γίνεται στις προπονήσεις.

Αλλά είπαμε… Ακόμα είναι πάρα πολύ νωρίς!

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σάββατο, 23 Μαρτίου