PANATHINAIKOS ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ

Πέρασαν πολλά χρόνια από τότε που είχαμε δει ξανά την Παναθηναϊκή μαγκιά, τον Παναθηναϊκό τσαμπουκά και το ευρωπαϊκό dna αυτής της ομάδας να ξεδιπλώνεται στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Λεωϕόρου. 

Panathinaikos τσαμπουκάς μετά από χρόνια

Το συγκεκριμένο γεγονός αυτό ήταν που έκανε όλους τους Παναθηναϊκούς να νιώσουν όμορφα το βράδυ της Τρίτης. Τόσο αυτούς τους 16.000 «τρελούς» που μέσα στον καύσωνα έκαναν το «Απόστολος Νικολαΐδης» να μοιάζει κολαστήριο για τους Βέλγους, όσο και για εκείνους που παρακολούθησαν το ματς από τηλεοπτικούς τους δέκτες.

Τι κι αν έφαγε το γκολ από νωρίς, τι κι αν έχασε πέναλτι, τι κι αν έμεινε αδίκως με δέκα παίκτες μετά την αποβολή του Σάντσες, τι κι αν ο Ρώσος διαιτητής και οι συνεργάτες του ήταν σε κακή βραδιά, η ομάδα έδειξε τρομερό χαρακτήρα και πήρε τη νίκη. Δεν ξέρουμε αν αυτό το 2-1 αρκεί για να έρθει η πρόκριση, ξέρουμε όμως ότι μετά από χρόνια η ομάδα έδειξε χαρακτήρα. Τόσο ώστε να γυρίσει υπέρ της ένα ματς που «στράβωσε» από το πρώτο λεπτό.

Η αλήθεια είναι πως αυτά τα παιδιά μας είχαν συνηθίσει να απογοητεύονται εύκολα και να μην μπορούν να πάνε κόντρα στη μοίρα τους. Την Τρίτη, όμως, ήταν αλλιώς. Στο δεύτερο ημίχρονο συνδύασαν το πάθος που τους χάριζε απλόχερα η κερκίδα με το μυαλό και την ωριμότητα. Έτσι, εκμεταλλεύτηκαν άριστα τον ϕόβο των Βέλγων και πήραν τη νίκη.

Σαφώς και έπαιξαν σημαντικό ρόλο οι παρεμβάσεις του Γιάννη Αναστασίου από τον πάγκο και η πιο ορθολογική προσέγγιση του αγώνα από μέρους του όταν οι συνθήκες έγιναν «ειδικές». Σαφώς καλύτερη από τη λογική του στο ξεκίνημα του ματς. Λάθη όλοι κάνουν, το θέμα είναι να έχουν τη μαγκιά να τα αναγνωρίζουν άμεσα και να τα διορθώνουν. Η είσοδος του Λαγού στον χώρο του κέντρου έδωσε περισσότερη δύναμη, τρεξίματα και… νηϕαλιότητα στο «τριϕύλλι». Προφανώς και στον Αναστασίου πιστώνεται και η καλή ϕυσική κατάσταση των «πράσινων» Ιούλη μήνα, η οποία τους επέτρεψε να καλύψουν το αριθμητικό τους μειονέκτημα στην επανάληψη και να φτάσουν στο 2-1.

Επαναλαμβάνουμε πως ακόμη τίποτα δεν έχει τελειώσει. Δεν είναι κλισέ, είναι δεδομένο πως οι Βέλγοι θα είναι σαϕώς πιο επικίνδυνοι. Απαιτείται σωστή προσέγγιση και ψυχραιμία επιπέδου δευτέρου μέρους Λεωϕόρου από πλευράς «τριϕυλλιού» ώστε να αποϕύγει τις κακοτοπιές και να πάρει μια πρόκριση που βάσει της εικόνας των δύο ομάδων νομίζουμε πως αξίζει. Η Μπριζ θα είναι διαϕορετική μέσα στο «σπίτι» της. Είναι μια ομάδα γρήγορη που θα πιέσει πιο ψηλά στον αγωνιστικό χώρο κάτι που οι «πράσινοι» θα πρέπει να αντιμετωπίσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

ΥΓ: Επειδή πολλά έχει ακούσει και τα περισσότερα είναι απολύτως άδικα, οϕείλουμε να πούμε ένα μπράβο σε έναν «στρατιώτη» του Παναθηναϊκού, τον Στέϕανο Κοτσόλη, ο οποίος την Τρίτη πραγματοποίησε εξαιρετική εμϕάνιση κρατώντας «ζωντανή» την ομάδα σε δύσκολες στιγμές.

Τα βλέπουμε όλα πράσινα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
ΕΚΤΥΠΩΣΗ

ΕΞΕΔΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου